Arra kell számítani, hogy egyre növekedni fog a migrációs nyomás a déli határon, egyre többen és egyre szervezettebben érkeznek, ahogy javul az időjárás – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Röszkén, ahol Peter Pellegrini szlovák kormányfővel megtekintette a határkerítést.

Orbán lement Röszkére, és olyat mondott, amiről Európában tilos beszélni

A miniszterelnök sajtónyilatkozatában kiemelte: itt nemcsak a magyar, hanem a szlovák határt is védik. Ez nehéz munka, amit nehezen tudnánk elvégezni segítség és a szövetségeseink nélkül – fogalmazott, megköszönve Szlovákia támogatását.

Úgy vélte, amit a nemzetközi sajtó képeiből látni, nem fedi a valóságot, mivel 95 százalékban katonakorú férfiak érkeznek.

Európában tilos ezt mondani, de ez egy "megszervezett invázió"

- jelentette ki.

Kifejtette: azért hívta ide szlovák kollégáját, mert az utóbbi időben megváltozott a helyzet, radikálisan megnőtt a tiltott határátlépések száma, idén több mint ötezer ilyen eset történt, és szervezett csoportok is érkeztek, nemcsak egyedi akciók voltak.

Most százezer migráns szeretne bejutni Európába, ők a balkáni útvonalon vannak, és ha hagynák, bejutnának Magyarországra és Szlovákiába

- közölte.

Orbán lement Röszkére, és olyat mondott, amiről Európában tilos beszélni
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Orbán Viktor kitért rá: Magyarország hálás a szlovák kormánynak és miniszterelnöknek, mert mindig megkapta tőlük a szükséges segítséget, fontos munkát végeztek a szlovák rendőrök is.

Most megerősítették a megállapodásukat, hogy ha ismét nő a nyomás a határon, számíthatnak Szlovákia segítségére

- mondta. Hozzátette: erre a baráti együttműködésre lehet közös jövőt építeni.

Kérdésre a kormányfő közölte:

a határ nincs lezárva, ha valaki be akar lépni Magyarország területére, "bekopogtat", elmondja, mit szeretne, jegyzőkönyvet vesznek fel, lefolytatnak egy eljárást.

Aki ezt az utat választja, annak a tranzitzónában kell várnia a jogi eljárás végéig, addig kap ellátást, és kedvező elbírálás esetén beléphet, máskülönben el kell hagynia a zónát, amely Magyarország felé zárt, Szerbia felé pedig nyitott – magyarázta.

Mint mondta, "ha mindenki így viselkedne, szép lenne az élet", de a többség nem ezt teszi, hanem illegális utat választ. Az utóbbi időben csoportosan is megrohamozták a kerítést, idén először lőni is kellett a levegőbe – emlékeztetett.

A miniszterelnök megjegyezte: aki illegálisan lép be, azt a rendőrök elkapják.

Arról is beszélt, hogy jó az együttműködés Szerbiával, amely nehéz helyzetben van, de korrekt együttműködéssel, közösen kezelni tudják ezt.

Orbán Viktor elmondta: a titkosszolgálat folyamatosan nyomon követi az eseményeket, látják, ahogy szervezik a migránsok mozgását, "ngo-nak nevezett félig embercsempész szervezetek" állnak mögöttük sok pénzzel és jelentős logisztikai képességekkel. A legtöbb konfliktus szervezett csoportokkal van – fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva közölte:

Brüsszelből kerítésre egy fillért sem adnak nekünk, mert "mi rossz listára vagyunk felírva". Magyarország elsőként épített kerítést, ezért "mi vagyunk a főbűnösök"

- fogalmazott.

Peter Pellegrini hangsúlyozta: ez a határszakasz a schengeni övezet déli határa is, ezért különösen fontos a védelme. Veszélyes lenne, ha itt áttörnének a migránsok, ez Szlovákiának is komoly gondot jelentene – mondta.

Közölte: Szlovákia gondoskodik keleti határa védelméről Ukrajna felé, de a déli irány esetében Magyarország segítségére szorul.

Az időjárás javulásával valóban egyre több migráns érkezik, Szlovákia területén is többet kapnak el, akiket embercsempészek hoztak

- mutatott rá.

Kiemelte: Szlovákia kész a továbbiakban is a megfelelő erővel segíteni a határvédelem fenntartását, hogy visszatartsák a migránsokat.

A szlovák miniszterelnök kijelentette: a kétoldalú kapcsolatok minden területen barátiak, és a két ország a határvédelemben is partner.

(MTI)

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez a kivénhedt reklámarc egyáltalán nem tetszik nekem. Miért kellett éppen egy vén, hazudóst odaállítani ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ez a kivénhedt reklámarc egyáltalán nem tetszik nekem. Miért kellett éppen egy vén, hazudóst odaállítani ?
nevemnick
Egyes ,,nemzeti" munkakerülőnek már olyan vékony a nyelve a seggnyalástól, hogy hamarosan marhanyelv beültetésre kell mennie.
simmering73
Télen azért jöttek,hogy melegedjenek, nyáron meg azért, hogy pancsizzanak a Balcsiban.
RonaGyuri
már maga sem érti amit össze-vissza zagyvál! =))
tudode
Gáz ha már a ragozás sem megy önismeret hiányában!
.
Nem "mi" őfélesége van rossz listára írva, mivel 2011 óta rakoncátlankodik az EP-ben, és az EP-ben nincs nevelőintézmény:.

www.youtube.com/watch?v=0nytyd7Nn1A&t=97s
.
www.youtube.com/watch?v=USrsXBOvHeM&t=133s
.
Őféleségének KÉT FÜLE VAN, egyiken be, a másikon ki, mert van nekije egy feneketlen hokizsebe!
Emerich
Az itt meg szólaló liberálisok próbálják elbagatelizálni a tőrténteket,Gyertek éljetek itt a határ mentén,és ha az udvarodon látod,hogy 8-10 migráns kódorog az udvarodon,eltüzelik a télre elrakott fádat,és halom szemetet hagynak maguk után,te meg reszketsz a feleségeddel meg a kis gyerekeiddel és várod mikor törik rád az ajtót,mert éhesek és fáznak,Amíg nem volt kerítés sok ilyen példa volt, Ásotthalmon tudnának beszélni az ott lakók.Könnyű annak kiabálni aki az ország másik felén lakik és még migránst sem látott.Gyere tapasztald meg,azután pofázz lúzer
lampa laz
Már megint mit lopnak, h ennyire el kell terelni az emberek figyelmét? Mert, h ez idő alatt nem pelenkát vásárolgat tiborcz az biztos. Vagy lőrinc megint egy befuccsolt üzletet sóz a nyakunkba?
kokopelli
@RonaGyuri: Két olyan ország fogyatékos politikusa ßopja le egymás,ahová egy "migráns" sem akar
menni ill. udvariasan bekopogni,stb...stb! Ők nem hülyék,hanem imigránsok! Miért nem szabad nyugaton
arról beszélni?Semmi másról nem beszélnek a szélsőjobbos ill .félnazi politikusamatőrök mint arról!Senki
nem tiltja, sem az újságokban,sem a parlamentekben sem a TV-kben,és a gyűléseik sem tiltottak!!
Nessy
Na, ez a "kapnak ellátást" kissé sántít. Aki bekopog, és menekült státuszt kér, az sem kap kis hazánkban! Ide csak és kizárólag kötvényesek, és köztörvényes Orbán barátok jöhetnek!
Aztán a kötvényeket, kamatostól mi fizetjük!! Ez nem jut eszükbe a híveknek, pedig nem kevés milliárdról van szó évente! Igaz, azok sem maradtak itt!
Nyírfa
Ahogy elnézem, a szlovák kolléga igyekezett kívülállóként végig asszisztálni a műsort - ha már meghívták. Azért a mosoly ott játszik az arcán.
Nessy
Most olvastam, hogy december óta a tranzit zónába sem engednek be senkit, aki "bekopogna".
Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak!!! Ezt még gyakorolni kell hazánk nagyjainak!
kokopelli
@Qqberci:(18:01), ..és a ME szépen odamegy,illedelmesen bekopog hogy bemehet -e! (;-))
balos
A "mesebeli" hazudós ide szakadt a nyakunkba az összes loposával együtt!A 2/3 nyal!
kereső
"Európában tilos ezt mondani, de ez egy "megszervezett invázió""- jól mondja. csak az a kérdés, hogy kik szervezik- nekem vannak tippjeim, már 2015 óta- putyin, erdogan, usa, szauidiak(a gazdagok!!!)- mindezt az unió "érdekében".
Nessy
Ha olyat mondott amiről Európában tilos beszélni, akkor mit gondol, a Holdon van, és ott szónokol? Évek óta erről beszélnek Németh Szilárddal és Bakondival együtt! A szócséplőiről nem is szólva! Meg az óriás plakátokról! Kéretik nem mindenkit ostobának nézni! Legyen elég a hívek csapata!
nezelodo
A fenébe is! A múltkor még Bajorország várkapitányának nevezte magát a határvételemben, és most a kis hűtlen elszerződött a szlovákokhoz! Pedig nem hiszem, hogy ott több zsoldot kap! Vagy megtudták a szlovák szomszédok, hogy egy vasa sincs a következő fizetésig, és adnak előleget neki?
tudode
Ekkora fejbe mi minden belefér, csak az APRÓ MELÓ nem!
Sámannus
Teljesen hitelesen nyilatkozik, hiszen ő is egy Soros bérenc, aki szervezetten szállítja nekünk a vadkelet legrafináltabb bűnözőit, és hasznot is húznak belőlük , ráadásul a költségvetésre hárítják a fedezetét. Ráadásul sokadmagával teszi ezt nyíltan teszi eközben letagadja amit művelnek mind hazaárulás. Olyanokkal üzletel. akik ide üldözik a kiszolgáltatott népüket.
Akár saját magát is megvasalhatná ezek után. Az állítás amit kijelent minden részlete igaz és ellene szól.
namihami
Ezf akkor lehetne a terhére felróni, ha lenne annyi esze, hogy értse is, ami kifér a fejéből.
Attól, hogy megszólal, még nem beszél. Ha több ilyet akar valaki látni, nézze végig a Fidesz korifeusait, karöltve a szavazóikkal. Jön a hang belőlük, kínosan kerülve az értelem akár egyetlen morzsáját is.
human
Ha jósolnom kellene a következő 10 évre, akkor a migráció valahol a sokadik lesz a megoldandó gondok listáján. A klímaváltozás és az abból fakadó problémák azt a migránsrettegőt is közvetlenül fogják érinteni aki életében nem látott még migránst.
luiz
Ez a kép úgy fest, mint árvaházban a szülői értekezlet
laszlobihari
Szervezetten jönnek a migránsok? Természetesen, te csak tudod, hisz ti szerveztétek az eddigi balhékat! Remélem nem akarod az EU-val kifizettetni a keletkezett költségeket?
Csizmás Kond
az itt felgyülemlő migráncspátyolgatók közül leírná valaki hogy pl neki vagy akárkinek milyen haszna származna abból ha átjáróházzá alakítanák az országot ?
Nessy
@RonaGyuri: Az természetes, hogy a hívek "igazságérzetét" nem sérti a kegyencek gazdagodása, az MNB alapítványai, és a többi nem éppen tisztességes "támogatás", a TAO stb. A csudába is, az enyémet igen!
nevemnick
@Emerich: más is él ám még a déli határmentén. :D Örülök, hogy felidézted az öt évvel ezelőtti migráncsáradatot... de nem kell a polgármestered, és az országos fő rettegők szervezett megfélemlítése, süket hablatyolása.
Talán te is voltál rókalukat ásni ,,luzer"-kém? :D
szép új világ
Le a kalappal Peter Pellegrini előtt,hogy röhögés nélkül végig tudta hallgatni ezt az önfényező sületlenséget, amit a dagadt törpe ismét összehordott.
Aki Én
@Shikari: Igen, a napi tendencia mutatja, hogyan döglődik már most a nyugat. Ez euró a forinthoz képest is már csak 340:1
Nekünk van 340, míg nekik csak 1.
Remélem belehúzunk és lesz a miénk 500-szor is erősebb.
Aki Én
A jó propaganda helyben mindig ütősebb. Budapestről kimondva ez olyan hiteltelen lenne.
Aki Én
@Shikari: csak kiélezem amit magad sem értesz. Teszek bele egy kis humort, egy kis zamatot. Ha már itt esz a fene, ne legyél teljesen felesleges :)
kokopelli
@Aki Én: ..pedig lenne hely Orbániában! A magyar gazdasági migránsok tízezrei lepik el a nyugatot!Az ott szüle-
tett,de munkanélküli állampolgárok ".. acskója" tele is van az EU-n belül vándorló munkakeresőkkel! Igaz,hogy ma-
gyar munkaközvetítők a gatyáig lehúzzák a "földiket" úgy,hogy a "helyi munkahivatalok" nem is tudnak róla!
Aki Én
@Csizmás Kond: 08:52 Még itt tartasz? Nem értetted meg évek alatt, hogy S E N K I ! ! ! nem akar ide migránsokat, csak a hazug propaganda állítja, mert vevők vagytok a hazudozásra, uszításra???
A gazdád meg mindent elkövet, hogy csak erről szóljon a diszkurzus a hazudozások lopások, forint haldoklása, pedofilbotrányok... helyett.
kokopelli
@Nessy: (19:12)
" olyan amiről tilos beszélni nyugaton..."... mondja a szélhámozó! Akkor mi az apja farkát örül annak,hogy
az AfD nevű félnáci párt N.o-ban beolvas (igaz,hogy hazug módon) a parlamentekben a többi pártnak!Akkor
is ha hazudnak,de élnek a jogukkal!? A saját országában csináljon rendet a csuti!
ómió
A "haladó" NGO-k "ténykedésének" emlegetése tényleg nem "píszí"!
evacica
Még mindig nem unja ezt a hülye dumát!Mi van Habony Művek csak erre képes persze a gyűlölet keltés nagy attrakció beteg lelkű embereknél!
kokopelli
@durbincs: anyádnál?...biztos nem !Őt hagyom a román medvéknek! Öszintén! Buzi vagy?
nezelodo
@durbincs: Ma 15:25. Na, te szerencsétlen vadbarom, megint erőlteted azt ami nincs, az agyad?!
nezelodo
@durbincs: Hehe, durbi a sarki fényt hazaúsztatták sumákba Limából! Ahogy mondod, milyen lehet itthon a többi?! Nem jött össze a sumák, mint a fideszes USA-ból kitiltott hatok esetében, pedig abban benn se volt a néhai kedvenc újságírótok, aki a gyerekét etette fel bosszúból a kutyával. Na ő lett a sztár az FBI körözési listáján az USA-ban.
Sebaj, majd kikülditek Brüsszelbe a kádertemetőbe, a családmodell Tompika meg a levelező házasságot feltaláló püspök kiválóság mellé. Én azért hazarendeltem volna őket a házasság hetén kiállítani az asszonyverő polgi városának bazilikájába, díszletnek meg odaállítottam volna a vakkomondort, és a párját ronccsá verő kártérítésért pereskedő obsitost. Hab lett volna a tortán a fideszes pártkatona, a pedofil. Címert is készíttem volna a tiszteletükre, amelyben egy törött női állkapocs lenne a főmotívum.
kokopelli
@nezelodo: pár hetenként elég egy válasz a degenerált "kurbincs"-nak,mert csak ismételget!Az orbánmagasz-
talók,lásd a pongyolás buzit is,aki még itt kérkedett is vele, trafikokkal és zsé-vel voltak megvehetők!(;-)) Hitelesek
mint a Lölö.a vejkó és a többi talpnyalók!Egy fordulatnál más néven mást írogatnának!A háború utána német nazik
bevallották,hogy a megszállásuk alatt az egymást feljelentésekben a magyarok voltak magasan a győztesek Európá-
ban!
kokopelli
@durbincs: ...kérdezd meg anyádat!...Ende der Durchsage' (;-))
nevemnick
@Csizmás Kond: (11:56) minek, amikor van egy eszement, mocskos getzi, aki a népe által összegürizett lóvé adóját számtalan országba szétosztja.
Csizmás Kond
@nevemnick: Szerintem ő is épp úgy zsebre vághatná mint a feri, csak benne több a becsület.
kokopelli
@nevemnick: honnan tudhatja a Zorbán,hogy miről nem szabad beszélni nyugaton? Csak nem a neonaziktól,mint
pl. a német AfD,amelyik az összes tatományi és szövetségi gyűlést azzal ß@rozza össze! Miért is idézik olyan ké-
lyesen ezeket a félnazi Schrggfejeket??...vagy mégiscsak szabad beszélni mindenről,akár a parlamentekben is? (;-))
nevemnick
@Csizmás Kond: (12:22) ne röhögtess. A duce egy percet sem dolgozott, (mert amit csinál az nem munka, hanem teljesen másnak tekinthető) amije van azt jobbára a tizennégy év alatt ,,szedte" össze és adta a strómanjának megőrzésre. Nem tisztem a Gyurcsánnyal foglalkoznom, de a kilencvenes éveket már jócskán vagyonos emberként kezdte.
@durbincs: kussolj ostoba.
Csizmás Kond
@nevemnick: ...az mát tudott dolog, hogy csak az első milliót nehéz megszerezni...és az biztos hogy a ferinek sem kellett vízhólyagosra strapálnia a kezeit...csak elfogadnia amit adtak...és már neki termelt te a milliókat...ennyit a vagyonról.
Amúgy az engem nem melegít, hogy ki a nagyobb tolvaj...
kokopelli
@nevemnick:Lehet!Valamit rosszul írtam?Csak annyit akarhattam "mondani",hogy igenis egész Németo. és
Európa hallgathatja a szélsőjobbos félnazi német AfD (Alternatíva Németországnak) mocskolódását censor
nélkül! A "csutvité" nem tudja,hogy mit beszél,ill. hogy mit adnak a kezébe a csicskái! (A volt PEGIDA-t sem
tiltották be anno,holott az még mocskosabb volt ennél az AfD-nél is!
nevemnick
@kokopelli: ja, igen, igazad van. Sajnos a duce nincs magánál, sok esetben egy kis szünettel az ellenkezőjét mondja. De hát aki gyorsan beszél, az nem tudja, hogy előtte mit mondott. :D
nevemnick
@Csizmás Kond: tudod egy Mecsek oldali villa, és egy válás után az okos befektetés, vállalkozás sokat segít a paciens pénztárcáján. Nem úgy mint a legtöbb embernél az országban, hogy ,,a havi fizetés úgy jön mint egy teknősbéka a pénztárcába, és úgy megy ki mint a nyúl"... :D
Csizmás Kond
@nevemnick: ...kinek van mecseki villája ?
kokopelli
@nevemnick: Érdekes,hogy egy bizonyos távolságból szemlélve az "orbángörcsölést",akár még tragikomi-
kusnak is lehet nevezni!Annyi logikátlan elemet fedezhet fel az "ember gyereke",hogy az már tényleg a vicc-
kategóriája!A rövid idő alatt megváltoztatott állásfoglalás,vélemény "pszihos tünet lehet?...példa:
"Egy újságíró megszólította az újdonsült kanzellár Konrád Adenauert egy nappal a beiktatási beszéde után:
-Kancellár úr!Pár nappal a megválasztása előtt nem ezt mondta!Nem kínos magának?
-"mit érdekel egy Kanzellárt az,ha a választás előtt egy butaságot mondott! ?
Formátum kérdése,mert még máig is idézik öreget orrba-szájba!(;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.