Az idei 7,7 milliárd forintról, jövőre 9,2 milliárd forintra nő a civil szervezetek közvetlen költségvetési támogatása – jelentette be a Miniszterelnökség civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által rendezett imareggelit megelőző sajtótájékoztatón közölte, hogy

az idén további ötmilliárd forint pluszforrást jelent a Magyar Falu Program keretében meghirdetésre kerülő Falusi Civil Alap.

Erre áprilistól pályázhatnak az ötezer lakost nem meghaladó településeken működő civil szervezetek – tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta, hogy Magyarországon 61 ezer civil szervezet működik. A források bőségét jól mutatja, hogy az elmúlt évben 370 milliárd forint állami, önkormányzati, magán és uniós támogatásban részesültek. A Nemzeti Együttműködési Alapra pályázó 11776 civil szervezet közül 5500, vagyis a pályázók 46 százaléka nyert forrást és hamarosan megkötik a támogatási szerződéseket – ismertette.

Hozzáfűzte, hogy ahol a Miniszterelnökségnek lehetősége nyílik beleszólnia a források odaítélésébe – ez a teljes keret 15 százaléka –, ott tükröztetik a kormányzati prioritásokat, vagyis a keresztény kultúra és a családok védelmét – mondta a helyettes államtitkár.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárságának vezetője kiemelte, hogy a kormány hitvallása szerint a kereszténység a nemzet legfőbb összetartó ereje. Ezért is vállalta fel a kezdeményező szerepet a világban a keresztényüldözés elleni küzdelemben – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy ma a világ népességének 80 százaléka olyan országokban él, ahol korlátozzák a szabad vallásgyakorlást és vallásuk miatt üldözött emberek 80 százaléka keresztény.

Keleten felrobbantják, nyugaton bezárják, Magyarországon viszont építik a templomokat

- fogalmazott.

Csizmadia László a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke arról szólt: a keresztény Európa, az európai identitás megőrzése érdekében össze kell fognia a civileknek az államnak és az egyháznak és ez nem pártpolitikai kérdés.

Különösen akkor, amikor Európa, amely a zsidó-keresztény civilizáció felépítője az illegálisan érkező migránsok támadása alatt áll.

Annál is inkább, mert az Európai Unió intézményeinek szociálliberális politikát támogató hozzáállása és az embercsempészekkel összefogó NGO szervezetek segítik a nyakló nélküli ellenőrizhetetlen migránsinváziót – mondta. Ebben a helyzetben az a céljuk – folytatta –, hogy távol tartsák Európától a vallásháborúkat és megakadályozzák a párhuzamos társadalmak kialakulását. Ugyanakkor Magyarországon szolidaritással, tanulási és munkalehetőségek teremtésével szeretetben kívánnak együtt élni a nemzetiségekkel, a cigánysággal is – mondta. Ezt elősegíti, ha a cigányság nem ül fel a politikai szerencselovagok és nyerészkedő ügyvédek szekerére – tette hozzá.

Csizmadia László felidézte, hogy a feljelentésük nyomán a rendőrség nyomozást rendelt el Niedermüller Péter kijelentése miatt. A DK politikusa rémisztő képződménynek nevezte a fehér keresztény heteroszexuális férfiakat és nőket – emlékeztetett. Kifejezte reményét, hogy az eredményes nyomozás erősíti az emberek igazságszolgáltatásba vetett hitét.

Osztie Zoltán plébános azt mondta, hogy az imareggeli üzenete az isten által meghatározott béke, az emberi felelősségtudat erősítése és a kiengesztelődés fontosságának hirdetése.

A CÖF-CÖKA az év elején indította útjára imareggeli sorozatát, annak érdekében, hogy így inspirálja Európa népeit a keresztény értékek védelmére. Ezúttal a Társadalmi békesség – Nemzetiségek együttélése" címmel tartották meg a rendezvényt.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Pláne, az olyan falvakban, városokban, ahol ellenzéki, vagy független polgármester van. Fél éve alapított, tizenegy fős, egyetlen egy célirányú szakmával sem rendelkező, a kilenc éve bukott polgármester nyalóbrigádja nyert, a hatvan, huszonöt és tíz éve alapított egyesület-kör, amelyek eddig 100%-ban teljesített több projekteket, azok nem.
Szóval, bekaphatjátok.
ómió
Akkor biztos Gyuri gazdi is "belehomorít"!
durbincs
Aki Én: virítson már ? még ha nehéz is a repedt agyával ?Azt még jó hogy udvari-budin született,de+oxigényhiányosan ?
@SystemError: maga Ballonkabátos Pedofil ? kigyúrt kopaszok szoptatója ? szülei szomorítója ? gyermekek megrontoja ?
@SystemError: ezekkel a tagokkal szívatták a sitten ?@csak húgyós...: @Nessy: @Pálinkás Pál: @human: ,?
@Eladott Ország: na befutott az Echo-Tv- s is, ki csak hajnalig nézi ? azt most reggel + dől belőle az 50 IQ-s hülyeség ?
persze 1 bánya I-P-rül - az előző fent nevezett 50IQ-s hulladékokkal ? @simmering73: @Mirabilis: a 2in klónók ?
mint @Aki Én: maga ma, rettenet cudarul buta ? na meg a társai Klónbányáról ?...
@solidedge: amaga szerencséje meg ? az igen repedt agya ? látványosan ? mint csak a lent soroltak ?
@Eladott Ország: na befutott az Echo-Tv- s is, ki csak hajnalig nézi ? azt most reggel + dől belőle az 50 IQ-s hülyeség ?
persze 1 bánya I-P-rül az előző fent nevezett 50IQ-s hulladékokkal ? @simmering73: @Mirabilis: @nezelodo: 3in klónók ?
@nezelodo: ha maga a bányába A "Sarki - Fény" ? akkor milyenek lehetnek a többiek ?
@Clavigo: @ila51: @Eladott Ország: @nusika: @Szeparepa2: @simmering73: @Peller Anikó: @Sámannus: ?@kishonda: @cikicakk55: @Borsodi: @Eladott Ország: @I Duddits.: @papa.49: ?@Józsipapa.: @Jozefina: ?@kula: ?
@silber13: @karma1: @volvós: @maci0427: @szép új világ: @laja70: @Cicamama55: @bencemacska: @Jozefina: ? @SystemError: @kokopelli: @colibri: @jesz: @dissamy.: @namihami: @tulpan.: @teuton: @nemkati: @Nessy
durbincs
@kokopelli: maga a csak műanyag-rőfű ? azt elektrosztatikusan feltöltődött má ?
Nessy
Durbincs! Ha nagyon szépen megkérlek, nem vonulnál be egy elmegyógyintézetbe? Az ottani ápoltakat biztos nem zavarná az unalomig ismételt, értelmetlen szöveged!
Eladott Ország
Egyetlen nap sem telt el, talán még 24 óra sem telt el azóta, hogy a fideszes gépezet – az egyélőisten jelenlétében – átnyomta a parlamenten az átláthatósági megfontolásokra hivatkozó, a nem fidesz által alapított civil szervezetek megbélyegzéséről szóló, Vlagyimirovics elvtárs iránymutatásai alapján összegányolt törvényt, az ország egyik legszánalmasabb nem civil szervezete rögvest büszkén adta hírül páratlanul igényes honlapján ezt:
https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...
Nem nagyon tudom elképzelni, hogy van ennél a szolgalelkű, ügybuzgó, csúszómászó szervilizmusnál undorítóbb, mint ami ennek a kormánypárti bérkommandónak minden megnyilvánulását jellemzi. Egyvalami van. Parttalan cinizmus. A Csizmadia-Bencsik-Stefka-Bayer-Lomniczi-Fritz és népes zenekaruk megfelelési kényszeres nyálcsorgatása van. Egyfelől rezignált örömre ad okot, hogy már az elvtársaknak sem volt pofájuk odaírni, hogy civil szervezet, megelégedtek a szervezettel. Illetve amennyiben Észak-Korea virágzó demokrácia, úgy a CÖF-CÖKA is civil.
Nos ez a CÖF:
https://uploads.disquscdn.com/images/8f2d4831...
A civil szervezetek ugyanis nem közpénzből játszanak politikai prostituáltat, nem a kormányt védik az elesettekkel, segítségre szorulókkal, egyszerű polgárokkal szemben, hanem pont fordítva. Innentől kezdve teljesen jogos elvárás lehetne, hogy a közpénzből finanszírozott álcivil szervezet megnevezés megjelenjen a CÖF-CÖKA minden felületén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.