A 361 millió forintnyi rezsiutalványt 84 milióért adták fel külföldön élő magyar nyugdíjat kapó időseknek.

A kormány az önkormányzati választások előtt döntött arról, hogy 2,6 millió nyugdíjasnak 9 ezer forint gáz- és villanyszámla kifizetésére fordítható utalványt ad. Ez az adófizetőknek 24 milliárd forintba került, a rezsiutalványt 2020. március 31-ig lehet felhasználni villany- és gázszámla kiegyenlítésére – írja az Átlátszó.

Az utalványt lakhelytől függetlenül kiküldték, így világszerte megkapta minden magyar nyugdíjas, annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban vagy Ausztráliában aligha tudtak mit kezdeni a magyar állam által kiállított utalvánnyal. Összesen nagyjából 2,6 millió ember kapott a 9000 forint értékű utalványból.

361 millió forintnyi rezsiutalványt 84 milióért adtak postára a külföldön élő nyugdíjasoknak

- derül ki a Magyar Államkincstár az Átlátszó közérdekű adatigénylésére adott válaszából.

Nem magyarországi címre összesen 40 ezer 219 darab, rezsiutalványt tartalmazó postai küldemény került feladásra

– írta válaszában a Magyar Államkincstár.

Ebből 1752 darab "nem kereste" indokkal visszaérkezett Magyarországra.

A 9000 forint értékű, úgynevezett rezsi utalványt, amelyet földgáz és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet idén március 31-ig felhasználni tavaly szeptember környékén kezdte el kiküldeni az állam a magyar állampolgársággal rendelkező öregségi nyugdíjasoknak és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek.

Forrás: Átlátszó, Index

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Ez nem borzolja az emberek (bocs, a zemberek) igazságérzetét? Mert jó. jó, ki kell küldeni ha egyszer minden nyugdíjasnak ki kell küldeni lakhelytől függetlenül, az előírás szerint, de az előírást át is lehet írni, nem? Némi logikát csempészni bele és kiszedni a nyilvánvaló ostobaságokat. Szívesen olvasnám a híradásokban hogy megtalálták az ezért felelős főosztályvezetőt+államtitkárt+minisztert és az államnak okozott kár megtérítésére kötelezték őket, valamint más, kevésbé magas polcra száműzték őket pl. FKFV, külvárosok elhagyatott utcáinak tisztaságfelelőseinek (seprű, lapát, csíkos mellény)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Ezt a bizniszt nehéz a romáknak megélni, mert ez bizony munkanélküli jövedelem kiáramlás, nem csak a pénzküldözgetés költséges, hanem fölösleges is. Kizárólag propaganda kampányra kell, és lenne fontosabb helye is, ha valaki feldugná az agyatokig, mennyi helyen hiányzik ez! Persze a maffiák pénzelését is fedezni kell valamiből, ezért van pofátok hazudozni erről is.
csak úgy....
@kereső: az hát! migráncsok gyúrják és a fidesz keleszti,mint csikbe...
Borsodi
A külföldön élő nyugdíjas nagy ívben leszarja az utalványt,amit megkérdőjeleznék,hogy valós e? Nem igen lehet nyomon követni,de jól hangzik.Igaz én jobban örülnék ha az itthon nehéz körülmények között élőknek adnák.Valaki jól járt az biztos,de nem a külföldön élő nyugdíjas az biztos.Így lehet elherdálni a pénzt bűntelenül.
luiz
4x is kifizethette volna a 100 milliót a mi cigányainknak
Lepényleső
...ami kint majdnem annyit ér mint itthon,csak egy kicsivel kevesebbet,mint egy ingyen kapott pofon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.