Az új Nemzeti alaptanterv (Nat) és a szakképzés átalakítása ellen tüntetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a fővárosban pénteken.

Tüntettek a pedagógusok az új Nemzeti alaptanterv ellen
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az érdekképviselet a szombatig tartó 19. kongresszusának első napján vonulásos demonstrációt tartott: a küldöttek az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé mentek, ahol sajtótájékoztatót tartottak.

Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke bejelentést ígért március 2-ára. Úgy fogalmazott: 

"fel fogjuk tárni azt a jogi módszert, azt a technikát, amellyel a munkabeszüntetés úgy megvalósulhat, hogy nem ütközik törvénybe, mégis alkalmas arra, hogy megálljon az élet, (.) egy-egy intézményben elgondolkozzanak a kollégák, hogy igazi joghátrány nélkül le tudják állítani a működést."

Ez az üzenet nemcsak az oktatásnak szól, hanem "a megalázott közszféra egészének" – tette hozzá.

Közölte, hogy március 2-án ismertetik, mikorra hirdetnek tiltakozási mozgalmat. Hozzáfűzte: két hetet adnak arra, hogy a kormány "fontolgassa" a bejelentést.

"Kénytelenek vagyunk olyan eszközökhöz folyamodni, amelyek a munkabeszüntetés bizonyos fajtáját jelentik", felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon a közszférában szinte lehetetlen sztrájkolni

- mondta Szűcs Tamás, jelezve, a kongresszus határozatot hozott az ügyben.

Sem a Nat, sem a szakképzés átszervezése nem gyermekbarát, és a módosítások a munkavállalóknak is kedvezőtlenek – közölte a PDSZ elnöke, aki elemi kötelességnek nevezte a tiltakozást.

Nem megengedhető, hogy az iskolások ne élményszerű oktatást kapjanak, helyette "felesleges biflázást" erőltessenek rájuk

- hangoztatta.

Emlékeztetett arra, hogy tavaly kétszer is sztrájkot hirdettek, de a kormányzat "megakadályozta" azokat.

A PDSZ elnökének véleménye szerint mind a Nat, mind a szakképzés átalakítása túl gyorsan történik, nincs elég idő az átállásra.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
itt mindenkinek elment az esze? Könyörgöm verik a tanulók a tanárokat, leköpik, ezen röhögnek.. Ezek a kezelhetetlen, neveletlen, éjsötét diákok nem érdemelnek nívósabb tanrendet...tudom...tudom...ez egy vékony rétege a diákságnak...de akkor is ez a vékony réteg kap hatvan milliót, mert jogai vannak.

És a bántalmazott pedagógusok? Azokkal mi lesz? Azokért ki tüntet? Ők már nem tudnak hová menekülni...
tudode
Az már nem az ÚJ, SAJÁT SZÁJA ÍZE SZERINT építhet disznóól szintű államot, hanem azoké, akik a BAZI NAGY IKSSZEL megajándékozták azt, akinek a tapogatója alatt szinte minden
.
----- Csaba László: Orbánék 100 éves lemaradásban
.
24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
.
Amelyet még a Kossut/Horthy tér is leképez!
ómió
Tényleg "abcúg", hogy a múltat végképp eltörölni még ebben se voltak képesek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.