Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról a hosszú és rövid lejáratú, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek befektetési ajánlású, "BBB/A-2" szintű besorolásának kilátását pénteken a Standard & Poor's hitelminősítő, mindenekelőtt a magyar gazdaság erőteljes növekedési teljesítményével indokolva a lépést.

Pozitívra javította a magyar államadós-osztályzat kilátását a Standard & Poor's

Egy másik nemzetközi hitelminősítő, a Fitch Ratings ugyancsak pénteken változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország szintén "BBB" fokozatú államadós-besorolását.

A Standard & Poor's a magyar szuverén osztályzat kilátásának pozitívra javításához fűzött, péntek éjjel Londonban ismertetett értékelésében kiemelte: a pozitív kilátás azt jelenti, hogy a cég 24 hónapon belül javíthatja a magyar osztályzatot, ha Magyarország gazdasági teljesítménye a továbbiakban is erőteljesebb és kiegyensúlyozottabb lesz, mint a vele összehasonlítható besorolású társgazdaságoké.

Az S&P hozzátette: javulhat a magyar osztályzat akkor is, ha az államháztartási hiány az előrejelzési távlatban jelentősen csökken.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Pedig azóta mentünk biznic-elni olyan menő, rakéta üzemmódú államokba mint Ruanda! Nuff said!
Eladott Ország
Ami a fidesznek, Orbánnak és Vargának hatalmas siker - igaz, hogy eddig fikázták a hitelminősítőket, mert Soros ügynökei és azért nem akarják látni azt, amit a vak is lát, hogy mi mennyire nagyon szárnyalunk, szerintem annyit tesz, hogy rosszabbul állunk mint a válságkezelés után közvetlenül. Annyi történt, hogy a hullámzó szar kategóriából átkerültünk a stabilan szar kategóriába, mert a magyar reformok működnek. Valóban: magunk mögött hagytuk azokat a sötét időket, amikor még 265 forint volt egy euró, amikor még minimum 500 ezer adózóval több élt az országban, amikor megvolt még az a 3000 milliárd forint magánnyugdíj, amikor még nem 27% volt az ÁFA, amikor nem szívatták szét a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportokat és úgy általában a munkavállalókat, nem volt 350-féle adó és különadó. Nos, igen a fidesz akkor kétpofára üvöltötte, hogy csődközeli állapotba került az ország. Most megannyi reformintézkedés után a válság utáni besorolásunk alatt eggyel verdessük a mellünket azzal a féltéglával. Másfelől nem lennék Matolcsy helyében ezekben az örömteli pillanatokban, mert miből hogyan lesz ezután azokkal a luxuspalotákkal? A jegybank ösztönös zsenije uralkodása óta a gyenge forintban érdekelt (hát hogy másként lehet kaszálni a devizán), az ő dolgos lábaival taposta-döngölte bele a forintot az anyaföldbe, 340 forint felett is járt az euró. Én azt hiszem, mégiscsak Soros ármánykodott, az lesz a megfejtés. KuszaSzem és gazdája lökték abba a gödörbe a gazdaságot, amiből most épp kikecmeregni szándékoznak. Talán nem kellett volna 2011-ben mindent tönkretenni KuszaSzemnek. Hogy pattogtak még 2009-10 körül, hogy ha majd fityess' kerül hatalomra, akkora befektetői bizalom lészen itt, hogy a forint erősödik, így a deviza államadóság, lakossági hitel is csökken. Nézzük meg minek örülünk most:
rewrite.origos.hu/s/img/i/1111/20111125.jpg
nevemnick
Most akkor ,,Örüljünk Vincent?".
Lósz@rt, mert beledöglik a pórnép az áremelkedésekbe, miközben a kormány szórja a pénzt külföldre.
ómió
Ezek valamit "eltévesztettek"? Azt majd államcsőd előtt kell! Ja, és "haladó" kormány esetén!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.