Nem először próbálnak versenytársat támasztani a Fidesz közeléből az Élet és Irodalomnak. Országút címmel új, kormányközeli kulturális és közéleti lap jelent meg – írta a Média1. Feltételezések szerint a kéthetente megjelenő lappal kormánnyal kritikus Élet és Irodalom című hetilapnak próbálnak versenytársat támasztani kormányközelből – további cél lehet, hogy a Fidesz egykori, kiábrándult értelmiségi szavazóit megszólítsák, és visszacsábítsák a párthoz. Erre utal az is, hogy az első számban Kodolányi Gyula és Navracsics Tibor is publikált.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ÉS akkor mi van?

Újabb kormány-közeli próbálkozás arra, hogy „Élet és Irodalom című hetilapnak versenytársat támasztani”

Mottó:
„Országút címmel új kulturális lap indult
a Magyar Szemle Alapítvány kiadásában,
Falusi Márton főszerkesztésével.”

Nos mindenek előtt rögzítenem kell, hogy a fenti a Népszavából kiragadott idézet alapvetően téves. Szó sincs arról, hogy ártunk és qurmányunk pribékjei versenytársat szeretnének. Ahhoz versenyre és versenyzőkre, valamint valamiféle versenykörülményekre lenne szükség. Amiről itt szó sincs. Hogy is mondta a minap a kultur-kampf fő-Szakácsa: „kulturális térfoglalás”. Legalább is annak kísérlete.
„Olyan közegben szerették volna egyesíteni a mai magyar szellemi élet értékeit, ami versenyképessé teszi a lapot, a mai értelmiségi gondolkodókat, művészeket a globális kultúra kihívásaival szemben” – szólt az alapítvány a második szám megjelenését követően!!! =))
justhpeter
Nem lehet, hogy a jobboldali értelmiség a lopásból és a hazudozásból ábrándult ki ? meglehetne próbálni kormányszinten is ezekkel felhagyni és azt követően várni az eredményt.
RonaGyuri
@justhpeter: bár nem vagyok jó véleménnyel a vérfrissités eredményéről, de talán ennyire mégsem együgyűek.ezek az új értelmiségiek sem! =))
justhpeter
@RonaGyuri: A másik lehetőség, hogy tele van a hócipőjük ezzel a se nem nemzeti-se nem keresztény mocsárral, de a benne dagonyázó sárkánnyal még nem mernek nyíltan szembefordulni. Viszont azt már látják, hogy a sárkány hosszú távon élhetetlenné teszi a mocsarat és a környezetét.l
RonaGyuri
@justhpeter: a példa frappáns, már csak azért is, mert a sár ragadós! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.