Hetedik alkalommal szervezték meg a Székely Bált, a Pesti Vigadóban tartott eseményen Tiszteletbeli Székely címet kapott Varga Mihály pénzügyminiszter, valamint Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének szavait idézte, miszerint a magyarságnak egymásra, az értékeire és az érdekeire is figyelnie kell.

"Tiszteletbeli Székely" lett Varga Mihály, miközben Kövér Lászlót idéztek

Emlékeztetett arra, hogy a Tiszteletbeli Székely címet a Székelyföldért Alapítvány hozta létre a 2004. december 5-i, a külhoni magyar állampolgárságról szóló sikertelen népszavazás után.

Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntőjében kiemelte, hogy a székelyek és magyarok közötti kapcsolatok folyamatosan erősödnek, és ezt a munkát a kormány küldetésének érzi.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke emlékeztetett arra, hogy az elmúlt tíz évben a korábbiakhoz képest tovább erősödtek a magyar-magyar kapcsolatok az anyaország és a külhoni területek között, amelynek kiemelkedő momentuma volt, amikor az Országgyűlés 2010-ben megszavazta a kettős állampolgárságot.

A bál bevételeit jótékonysági célra fordítják, négy külhoni egyházi közösség kap egy-egy millió forintos támogatást. A kedvezményezettek között van a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás, az oklándi unitárius közösség, a kárpátaljai református egyházkerület és a beregszászi római katolikus egyházközség – hangzott el az eseményen.

A hetedik Székely Bált a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezte, az esemény fővédnöke Kövér László házelnök volt.

(MTI)

(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Akkor mostantól varga misi sem magyar? Kövér se. (gyengébbeknek- a székelyek mondták, hogy ők nem magyarok).
A miniszterek elnöke jelen pillanatban mi? Türk, kipcsak? Mert magyarnak nem magyar az biztos- hitvány ember nem lehet magyar.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@kereső: Nem tudom hol olvastad vagy kitől, biztos mondanak ilyent is viszont a székely az magyar tudatú és magyar nyelvű népcsoport. Az, hogy a medencében hamarább jelen vannak mint a magyar az bizonyított tény...ami meg az ilyenolyan mendemondákat illeti az nem mérvadó.
...és öntudat...azt is tudni kell róluk, hogy az évezredes hányatásuk során mindig megmaradtam magyarnak, hagyományaikkal, szokásaikkal törvényeikkel, ami ma is érvényes és fellelhető...és ami a mai Magyarország lakóiról nem mondható el ilyen határozottan.
Eladott Ország
Önmagukat ünneplik a paraziták, vidáman tiporva élőn és holton. Hosszú, semmit nem jelentő, értéktelen üveggyöngyökkel csillogósított irományok sorával győzik meg a semmiből semmit nem értő, csak a cselédszálláson boldog híveket, hogy jól van ez így. Szegények mindig voltak és lesznek, de övék a mennyek országa.Kövér, egy sehonnai, felkapaszkodott família és a slepp anyagi és hatalmi érdekektől vezérelve, a Kövér Lászlók elengedhetetlen bűnsegédletével kifosztanak egy országot, és közben még a pofájába is vágják, hogy milyen kurva fontos a lelki közösség, a kereszténység, a nemzet, a haza. De érdekes, hogy a felsoroltak és fel nem soroltak közül egyik sem próbált meg a nagyfene lelki közösségből megélni és félreállni a közpénzek útjából, hogy esetleg más is odaférjen. Aki nem a klánból való és ért is valamihez. Ha nem lopnának, mint a szarka, akkor is elhányná magát az ember ettől a cinikus, hányásszagú dumától, de így… nem is értem, hogy egyáltalán honnan van bátorságuk? Ja, mert Székelyföldön bármit lehet mondani, úgyse pofáznak vissza.
SystemError
Régen volt szakmaiságod, ma már gerinctelenül hazudsz te is. Így fideszes fehér keresztény székellyé avatunk... Holnap legyen 5 soros 2 gazdasági magyarázat alapja. Köszi! :)
kokopelli
@kereső: ..én csak utánanéztem a kül. forrásokban,de nem találtam utalás arra,hogy melyik népcsoportból valók,
de azt sok helyen írták,hogy melyik században jöhettek,és melyik etnikumhoz tartozhattak!Természetesen mindenki
állást foglalhat,mert úgy mondják ,hogy "a történelem mindig az,amiben az utókor megegyezik" ! (;-))
luiz
@kereső: Persze, hogy nem magyarok, román rendszámmal közlekednek
namihami
Ezek szerint megunta vagy már szégyelli a Varga nevet? Mert így, hogy Tiszteletbeli Székely--nagy s-sel- ez bizony nem jelző, hanem tulajdon- vagyis személynév.
Abban az adminisztrációban csupa szakmájához, pozíciójához hülye ül? Most a nyelvész villantott egyet? De tapasztalható volt ez már diplomáciai és egyéb vonalon is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.