Több mint százezren jutottak hozzá a babaváró hitelhez, amely a 10. legnépszerűbb kifejezés volt, amire az internetezők rákerestek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban tartott vasárnapi évértékelő beszédében, amelyben tájékoztatott az egy éve ilyenkor meghirdetett családvédelmi akciótervről.

Megkezdődött a négygyermekes anyák jövedelemadó-mentessége, ami 40 ezer család életét teszi könnyebbé – hívta fel a figyelmet a kormányfő.

Bár nem szerepelt a családvédelmi akciótervben – folytatta –, de "sikerült a meddőség elleni küzdelemben is egyet, sőt kettőt is előre lépni". A legfontosabb az volt, hogy mindenki számára elérhetővé, vagyis ingyenessé tegyék a vizsgálatokat és beavatkozásokat, sőt a gyógyszereket is. Ma az állami szolgáltatók minden hozzájuk fordulót el tudnak látni – közölte.

Azt is jó hírnek nevezte, hogy 2010-2018 között 90 ezerrel több gyermek született, mint abban az esetben született volna, ha minden maradt volna a 2010-es tendenciák medrében.

Tudom, hogy a négygyermekes anyák után a háromgyermekes anyák számára is előbb vagy utóbb be kell vezetni az szja-mentességet. Azt is tudom, hogy a szülés utáni első félévben ma az anyák az előző évi átlagkeresetük 70 százalékát kapják, és ezt 100 százalékra kellene emelni, s akkor a szülést követő első félévben több pénzhez jutnának, mintha nem szültek volna

- mondta.

A kormányfő szerint 2010 és 2018 között 90 ezerrel több gyerek született, mint korábban, viszont rossz hír, hogy

a népességfogyás nem állt meg, a magyar továbbra is veszélyeztetett fajta.

A gyermek nem pénzkérdés, de számítanak az anyagiak.

Ha valóban áttörést akarunk elérni, akkor át kell törnünk a Rubikonon

Olyan intézkedés kell, hogy a gyermeket vállalók valóban jobban járjanak, mint azok, akik nem így tesznek.

Megemlítette Orbán Viktor a fiatalok körében bevezetett ingyenes nyelvvizsgát és KRESZ-vizsgát is, hozzátéve, hogy ezt ki kellene terjeszteni a gyesen, gyeden lévő édesanyákra is.

Forrás: Index, MTI

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
És éppen a fidesz által van veszélyeztetve, mert a csutkány úgy beszél róla, mintha valami kihalófélben levő állatfajta lenne. Nosza, majd építünk szaporítótelepeket, aztán 9 havonként elletünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
" 2010-2018 között 90 ezerrel több gyermek született, mint abban az esetben született volna, ha minden maradt volna a 2010-es tendenciák medrében."

Ezt hogyan számolták ki?

A közben kint született gyerekek is szerepelnek benne?
csak úgy....
Orbán: "a magyar továbbra is veszélyeztetett fajta" ?
Macskaszem
És éppen a fidesz által van veszélyeztetve, mert a csutkány úgy beszél róla, mintha valami kihalófélben levő állatfajta lenne. Nosza, majd építünk szaporítótelepeket, aztán 9 havonként elletünk.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: föltehetöleg az életre képtelen magyarokra gondolt,akik magyarok de nem annyira,hogy teljes értékü legyen,persze ha megfagynak,akár lehet belüle kö kemény magyar fajta..
a soros veszélyeztetö nem a fidesz vagy a migrács,eselleg a multik vagy a szar egészségügyi ellátás,oktatás,adómentes pálinka?
solidedge
A magyar Orbán által veszélyeztetett faj. Mentsük meg.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: A következő lépés a magyar faj elismertetése. Aki ezt nem hiszi, az sorosbérencgyurcsányistahazaáruló.
Nyírfa
@Macskaszem: És leszünk röfik, és majd reggelente beköszön hozzánk a főmalac: hello, röfik! És boldogok leszünk, amíg le nem vágnak minket.
Nyírfa
".. a szülést követő első félévben több pénzhez jutnának, mintha nem szültek volna. "
És akkor Orbán áttört a Rubikonon.
Nessy
Mire körül nézünk védetté fognak bennünket nyilvánítani, mint a duplán veszélyeztetett jegesmedvéket, és egyéb állatokat!
Mi is duplán veszélyeztettek vagyunk! Egyszer mint keresztények, egyszer mint magyarok!
Na, ez már viccnek is rossz!
advocat
Caesar csak átkelni akart, nem áttörni, mert az csak egy folyó volt. Áttörni pl.:a falat szokták. Különben is a kocka el van vetve. Mondotta.
tudode
Néha azért akaratlanul rákoppint arra ami van/lett őfélesége hadicsele folytán, amelynek nem volt kitéve az ország nem Trianon óta, 1000 év óta, hogy egy paraszt gyerök felgyün Pöstre szerencsét bróbányi, oszt úgy meggyün a kedve, hogy ÚJ MAGYARORSZÁGOT ROMBOLGAT, ÉPÍTGET felcsúti módra, amúgy Pöstiesen KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENŰL
.
www.google.com/search?q=az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen&oq=aZ+ALAPT&aqs=chrome.0.69i59j69i57j35i39j0l5.10166j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
----------------------
.
Amelynek következménye, hogy Magyarország nevű állam jogilag nem létezik
.
www.google.com/search?q=magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+%C3%A1llam+jogilag+nem+l%C3%A9tezik&oq=Magyarorsz%C3%A1g&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i59l2j0l4.5399j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Nincs gazdája az oirszágnak, mert őfélesége nem is miniszterelnök
.
olkt.hu/orban-viktor-nem-miniszterelnok-video/
.
Vajon askkor ki ketyegett, netán a móKÁR, vagy az akinek megmutatta az ország a kisujját, és bekebelezte szőröstől bőröstől, mintha nem történt volna semmi, csak a III. köztársaságot passzra verte a vérrel áztatott alapjogokkal együtt!
.
Ekkora veszély még nem leselkedett azokra akik tudják mi a dörgés, és azokra is akik nem, olyan messzire menve, hogy kisnyilas gatyázik, és szivárványx kitűzőről merészel egy mukkot is szólni!!!
.
!!!
kereső
Orbán megtisztelte az ellenzéket is- mintegy 2800 ezer embert imigyen:"az ellenzéket, akik szerintem minden áron vissza akarnak kapaszkodni a hatalomba, úgy írta le: nyilas kis gatya, vörös mellény, rajta szivárvány kitűző."- ez az emberszerű mondja magát demokratának? Ez kapaszkodik az EPP-be?
Ha az ellenzék képviselői még mindig ragaszkodnak a parlamenti székeikhez, üzenem felejtsenek el. Én a vállasztópolgár fogom bojkottálni ezt a hatalmat,és nem veszek részt egyetlen választáson sem.
Clavigo
Fénylő Csillagunk,,,,, jó édes @nyád,,,az a " fajta",,, Faszkalap.
Béla333
""a magyar továbbra is veszélyeztetett fajta"

A legfőbb veszélyt ránk a Fideszes maffia jelenti. Akinek a "munkája" következményeként menekül ebből az országból aki csak teheti.
bence
Ha a nép nem lép , akkor 2022 - ben már nem veszélyeztetett , hanem kihaló félben lévők leszünk !
Málna
Tényleg sok mindent tesznek azért, hogy megjöjjön a gyermekvállalási kedv. Pár éven belül be kell ennek érnie.
Sámannus
"Csak" te veszélyezteted a csürhéddel nyomorék hazudozó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.