Orbán Viktor évértékelőiben már régóta az a legizgalmasabb, ami kimarad belőlük. Hogy mi lesz az, amit elmond, azt középiskolás életkortól és műveltségtől fölfelé bárki meg tudja jósolni, és ebből a szempontból a mostani szózat is belesimult a rutinba: Trianon nagyon rossz volt, az elmúlt (orbáni) tíz év nagyon jó, egyébként meg Brüsszel, Soros, kommunisták, liberálisok, megvédjük, nem hagyjuk, hajrá Magyarország, hajrá magyarok.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Jó összefoglaló némi hibával

A Népszava publicistája a 22.dikről

Mottó:
Ha a szerző „tanult kollégája” – az 5számú - lennék
azt írtam volna, hogy a 22-es csapdája

Az egyébként remek cikknek (külön kiemelném pl. ezt „klímaválság megoldására nincs semmi ötlete, de frázisai már vannak róla, mert érzi, hogy muszáj valamit mondani. (Ha már tenni nem tesz semmit.)”) már a címe is sántít Hargitai cikkének. „Egy másik valóság” – hangzik a cím. Amiről azt kell mondjam, hogy még abban a sokkal kevésbé blikkfangos, de sokkal precízebb változatában, hogy „a valóség egy másik olvasata” is messze, nagyon messze van az igazságtól. Legalább olyan messze, mint Őfenesége zagyválása a valósághoz. Ahogy mondani szokás: még köszönő viszonyban sincs vele.
Ezen kívül két fontos dolog ment mellé:
A cikk elején írja: „Hogy mi lesz az, amit elmond, azt középiskolás életkortól és műveltségtől fölfelé bárki meg tudja jósolni”, ami magában ok, de sajnos műveltségről középiskolás fokon egyre kevésbé lehet beszélni. Egyébként még érettségi sem feltétlenül kell hozzá; hogy stílusos legyek elég lenne a józan paraszti ész is! =))
A végén pedig: „Marad minden ugyanígy – az egyetlen változás, hogy a lejárt szavatosságú bevándorlók/hódítók/megszállók helyett kapunk új, hazai ellenségeket, akiket gyűlölhetünk a már előre beígért kudarcokért.”. Amivel több gond is van:
egyfelől; szó sincs a jól bevált ellenségekről való lemondásról, hiszen – ezt talán jól érzékelik – a mai magyar rögvalóságot jól jellemzi egy minapi idézet: Hogy ha ilyen jól látom a dolgokat, miért szavazok a Fideszre? Mert ők legalább távol tartják a migránsokat,
másrészt; ezekben a kézzel foghat célpontokban sincs semmi új, csak felmelegítik a jól bevált bűnbakokat! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.