Varga Judit közölte, kezdeményezik az elítélteknek megítélt kártérítések fizetésének leállítását, pedig nemrég még úgy volt, hogy erről is kikérnék a lakosság véleményét.

Úgy néz ki, a kormány már a nemzeti konzultáció kezdete előtt eldöntötte annak eredményét

A kormány haladéktalanul kezdeményezi a börtönviszonyok miatt az elítéltek javára megítélt kártalanítások kifizetésének leállítását – jelentette be az igazságügyi miniszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Varga Judit közölte: a nap folyamán az "igazságtalan gyakorlatnak" véget vető törvényjavaslatot nyújtanak be a parlamentnek, sürgősséggel. Hozzátette: a sürgősségi eljárás miatt a kormányoldal kéri az ellenzék támogatását az Országgyűlésben.

A javaslat szerint addig függesztenék fel a kifizetéseket, amíg újra nem szabályozzák a börtönviszonyok miatti kártalanítást. Ehhez a társadalom támogatása szükséges, ezért az új szabályozás a nemzeti konzultáció után, annak megfelelően születik majd meg – mondta a miniszter.

Varga Judit tájékoztatása szerint a börtönviszonyok miatti kártalanítási perekben eddig 12 ezer 680 határozat született, és 9 milliárd forintnyi adófizetői pénzről rendelkeztek. Ennek azonban csak a 10 százaléka került a sértettekhez – fűzte hozzá.

Az új szabályozás célja, hogy ezt az igazságtalan helyzetet megszüntesse, és a sértettek, áldozatok és hozzátartozók jogait helyezze előtérbe – hangoztatta.

A kormány szándéka továbbá, hogy minél előbb javuljanak a büntetés-végrehajtásban a körülmények és szűnjön meg a zsúfoltság – közölte az igazságügyi miniszter, hozzáfűzve: a kártalanítások pedig a jövőben ügyvédi letéti számlára nem fizethetők ki, csak a büntetés-végrehajtás vagy a jogosult számlájára.

Forrás: MTI

Kép: MTI/EPA/Olivier Hoslet 

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""Úgy néz ki...""?
ÚGY NÉZ KI? Kérdem én, melyik volt az a ""közvéleménykutatásuk"", amelyiknek nem volt meg előre a végeredménye? Hiszen az egésznek a célja csak a haverok ""költséggyárthatósága"". A végeredmény? Ki nem sz@rja le? Hiszen mi számoljuk és mi nem engedjük ellenőrizni a végeredményt. Akkor mi lehet a gond? Előre megmondjuk, darabra, hogy kik és mit fognak válaszolni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tifunkei
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
SystemError
@Eriksson: Mint mondtam szarok Ferire is, de azt, hogy Viktort egy életre megtörte ilyen téren egyértelmű..:) A jellemgyenge vezéred, csak hazai pályán nagyfiú azóta. Irkálhatsz Gyurcsányról, mondom, hogy nem érdekel... Tudom kicsit nehéz a felfogásod, csak azért nyomatékosítom. Szerintem kézenfogva együtt kellene végleg eltakarodnia mindkettőnek. Az tenne legjobbat ennek az országnak..
kereső
Minek kidobni a náci féle "nemzeti konzultációra" ( hitler 1933), milliárd forintot, ha már megvan a törvénymódositás? Vagy ,ha ezt legitimálni akarja a kormány az istenadtával, akkor legyen népszavazás.
A nemzethy konzultáció, mint kormányzati eszköz?- ismer ilyet a magyar jogrend? Kötelezi ez valamire a kormányt ,vagy bárkit ,főleg igy utólag?,vagy csak a megszokott szemfényvesztő "hivatkozási alap" kell legyen majdan az emberjogi biróság, és az Eu előtt, hazug és csalárd módon.
Lepényleső
...ahogy az elmúlt nyolc évben minden választási eredményt, "i" nélkül igazságosan?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.