Varga Judit közölte, kezdeményezik az elítélteknek megítélt kártérítések fizetésének leállítását, pedig nemrég még úgy volt, hogy erről is kikérnék a lakosság véleményét.

Úgy néz ki, a kormány már a nemzeti konzultáció kezdete előtt eldöntötte annak eredményét

A kormány haladéktalanul kezdeményezi a börtönviszonyok miatt az elítéltek javára megítélt kártalanítások kifizetésének leállítását – jelentette be az igazságügyi miniszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Varga Judit közölte: a nap folyamán az "igazságtalan gyakorlatnak" véget vető törvényjavaslatot nyújtanak be a parlamentnek, sürgősséggel. Hozzátette: a sürgősségi eljárás miatt a kormányoldal kéri az ellenzék támogatását az Országgyűlésben.

A javaslat szerint addig függesztenék fel a kifizetéseket, amíg újra nem szabályozzák a börtönviszonyok miatti kártalanítást. Ehhez a társadalom támogatása szükséges, ezért az új szabályozás a nemzeti konzultáció után, annak megfelelően születik majd meg – mondta a miniszter.

Varga Judit tájékoztatása szerint a börtönviszonyok miatti kártalanítási perekben eddig 12 ezer 680 határozat született, és 9 milliárd forintnyi adófizetői pénzről rendelkeztek. Ennek azonban csak a 10 százaléka került a sértettekhez – fűzte hozzá.

Az új szabályozás célja, hogy ezt az igazságtalan helyzetet megszüntesse, és a sértettek, áldozatok és hozzátartozók jogait helyezze előtérbe – hangoztatta.

A kormány szándéka továbbá, hogy minél előbb javuljanak a büntetés-végrehajtásban a körülmények és szűnjön meg a zsúfoltság – közölte az igazságügyi miniszter, hozzáfűzve: a kártalanítások pedig a jövőben ügyvédi letéti számlára nem fizethetők ki, csak a büntetés-végrehajtás vagy a jogosult számlájára.

Forrás: MTI

Kép: MTI/EPA/Olivier Hoslet 

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""Úgy néz ki...""?
ÚGY NÉZ KI? Kérdem én, melyik volt az a ""közvéleménykutatásuk"", amelyiknek nem volt meg előre a végeredménye? Hiszen az egésznek a célja csak a haverok ""költséggyárthatósága"". A végeredmény? Ki nem sz@rja le? Hiszen mi számoljuk és mi nem engedjük ellenőrizni a végeredményt. Akkor mi lehet a gond? Előre megmondjuk, darabra, hogy kik és mit fognak válaszolni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""Úgy néz ki...""?
ÚGY NÉZ KI? Kérdem én, melyik volt az a ""közvéleménykutatásuk"", amelyiknek nem volt meg előre a végeredménye? Hiszen az egésznek a célja csak a haverok ""költséggyárthatósága"". A végeredmény? Ki nem sz@rja le? Hiszen mi számoljuk és mi nem engedjük ellenőrizni a végeredményt. Akkor mi lehet a gond? Előre megmondjuk, darabra, hogy kik és mit fognak válaszolni.
RonaGyuri
baszd+ annyira még ők sem együgyűek, hogy ne tudják előre az eredményt! =))
Qqberci
Ez a liba faiskolát végzett? A Fütyesz hozott egy törvényt pár éve és most végre kellene hajtani...
Nessy
Akad még kis hazánkban, aki elhiszi, hogy ennek a népnemzeti konzultációnak van valós értelme? Különösen, mióta interneten is "visszaküldhető"!Hiszen ezeket a kérdéseket pl. népszavazásra el sem fogadná az OVB.
justhpeter
@Qqberci: Mi ez a libázás ? Ez sértő. Mondj szellemileg visszamaradt házi szárnyast.
jesz
egy jobb kormány biztosra megy...nem engedheti meg magának, hogy a nép a levesbe köpjön.
lusta
Épp most köpik szembe magukat a saját maguk által hozott törvény alapján született jogerős bírósági itélet lesz@rásával.
Eladott Ország
A naiv kérdésem az, hogy mi a büdös francról konzultálnak, ha már úgyis tudják a válaszokat? Mire kap a Századvég milliárdokat? Miért mossák az agyakat egy hónapja azzal, hogy a társadalom a fidesz oldalán áll ezekben a kérdésekben, ha utána a további hergelés céljából nemzeti konzultációt is indítanak, újabb meg újabb csilliárdokat elégetve? Egyáltalán mi a fenének szondáztatja a propagandagyár három naponta a közvéleményt, ha utána ezekkel a csúfos, gyalázatos álkonzultációkkal úgyis tovább keltik a feszültséget? Annál nem sok ótvarabb dolog van, mint amikor a törvények be nem tartásáról, a bírósági ítéletek kiröhögéséről elhíresült önkényuralom a törvénytisztelő emberek jogai fölött moralizál. Engem a magyar emberek véleménye a "börtönbizniszről" majd akkor érdekel, ha cseppet sem tisztelt kormányunk tagjai ücsörögnek zsúfolt zárkában. Tényeleges életfogytiglanra ítélve.
simmering73
Érdekes, most hogy tudják, hogy ez az adófizetők pénze. Azt, hogy ők százmilliárdokat loptak el az adófizetőktől, az természetes. Elvégre arra kaptak felhatalmazást.
adrenalink
Gondolom ezt a fotót nem tette fel a fityiszes politikus a fa@szbukra, hogy mennyivel szebbek a kormánypárti politikus nők az ellenzékieknél:)
Nessy
És ő hazánk (i)gazságügy minisztere! na, erről ennyit!
human
@adrenalink: Szerintem szép így is. A lelke ocsmány és nálam ez a döntő.
SystemError
Ezek még a saját Kubatov listás barmaikra sem kiváncsiak...:) Csak azért van ez a konzultációnak csúfolt valami is, hogy ezen is valami patkány NER nyomda és kreatív ügynökség 10x túlárazhasson.
Béla333
"Virág elvtárs: Nem akarja még egyszer átnézni a vallomását, Pelikán?
Pelikán: Nem, annyit gyakoroltuk az elvtársnővel, nem akarom!
Virág elvtárs: Egy kis frissítés sosem árt, jó pap holtig tanul. Tudja, ki mondta ezt, Pelikán?
Pelikán: Tudom, tessék ideadni!
Virág elvtárs: Mi egy nagyon szép vallomást várunk magától, Pelikán elvtárs!
Pelikán: Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet!
Virág elvtárs: Ejnye, az álmatlan éjszakák... "

Ha megvan az ítélet, hát megvan... Nem újdonság ez!
Eriksson
@Pegero: 17:40 Van amikor trágárkodik. Na, az a saját kútfő.
Aki Én
Már az elsőnél is olyanokat kérdeztek, amit akkor már eldöntöttek. Ez csak a gyengeképességű híveknek milliárdos manna.
Aki Én
A szekta miért hagyja figyelmen kívül, hogy ezeket a kifizetesek egy fideszes törvény teszi lehetőve, ráadásul egy fideszközeli ügyvéd kereste vele a legtöbbet.
Béla333
@Aki Én: 20.46
Láttál már olyan filmet, amiben a maffia tagok megkérdőjelezik a Capo di tutti Capi - avagy a "Főnökök főnöke" döntését?
Na akkor miért gondolod, hogy a Fidesz nevű maffia alakulatban gondolkodó emberek lennének?!
Nem gondolkodnak, csak végrehajtanak és bólogatnak!
SystemError
@Eriksson: @Pegero: Gyerekek 2020-van, kinek Gyurcsányoztok..?:)
Ha már Gyurcsány, akkor viccesebb, hogy a hírhedt vita óta a mai napig megtört Viktor nem mer idegeneknek interjút adni a gyogyós, kényszermozgásos szociopata...:) Feri meg kis pincsiket posztolgat ilyenkor is alázva az intellektuális fölényével és a legális vagyonával..:)

Ez szerintem sokkal viccesebb, mint elmúlt 8 évezni 10 év múlva..:)
SystemError
@Eriksson: Igen jóval emberibb vonásai vannak, mint a farkát vakargató és gyógyszerektől nyelvét harapdáló suttyóöltönyös. Viktor olyat soha nem csinálna, hogy nem előre beállított szituban megy hétköznapi emberek közé. Szarok Ferire amúgy, a legjobbat az tenné, ha eltakarodna az is, csak hogy ne kapj szívinfartust.

Csak megjegyeztem, hogy Viktorban örök nyomot hagyott az a vita és azt nehezen fogjátok elhazudni, hogy így van...:) Mindenki tudja, hogy így van!!!:)
tifunkei
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
SystemError
@Eriksson: Mint mondtam szarok Ferire is, de azt, hogy Viktort egy életre megtörte ilyen téren egyértelmű..:) A jellemgyenge vezéred, csak hazai pályán nagyfiú azóta. Irkálhatsz Gyurcsányról, mondom, hogy nem érdekel... Tudom kicsit nehéz a felfogásod, csak azért nyomatékosítom. Szerintem kézenfogva együtt kellene végleg eltakarodnia mindkettőnek. Az tenne legjobbat ennek az országnak..
kereső
Minek kidobni a náci féle "nemzeti konzultációra" ( hitler 1933), milliárd forintot, ha már megvan a törvénymódositás? Vagy ,ha ezt legitimálni akarja a kormány az istenadtával, akkor legyen népszavazás.
A nemzethy konzultáció, mint kormányzati eszköz?- ismer ilyet a magyar jogrend? Kötelezi ez valamire a kormányt ,vagy bárkit ,főleg igy utólag?,vagy csak a megszokott szemfényvesztő "hivatkozási alap" kell legyen majdan az emberjogi biróság, és az Eu előtt, hazug és csalárd módon.
Lepényleső
...ahogy az elmúlt nyolc évben minden választási eredményt, "i" nélkül igazságosan?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.