Amikor kiderült, hogy a Prisztás József meggyilkolásáért 15 év fegyházbüntetésre ítélt Hatvani István ártatlan, majd szabadlábra helyezték, önfeledt ünneplésbe kezdtek a szombathelyi fegyház lakói.

„Győzött az igazság” – skandálták a fegyencek, közben a zárkaajtót döngették.

1996-ban Óbudán egy fejlövéssel kivégezték Prisztás Józsefet, az alvilág egyik vezérét. Nyolc éve egy csalásért őrizetbe vett nő vádalku keretében elmondta a hatóságnak, hogy szerinte ki a felelős Prisztás haláláért.

Bár vallomása hemzsegett a tévedésektől, a bíróság Prisztás egykori sofőrjét letartóztatta, majd jogerősen 15 év fegyházra ítélte. Csakhogy időközben Jozef Rohác bevallotta, hogy ő ölte meg Prisztást.

Így került sor a múlt pénteki perújításra, ahol azonnali hatállyal szabadlábra helyezték Hatvani Istvánt.

Így került sor perújításra a Prisztás-gyilkosság ügyében

Az ítélethirdetés előtt a védencem azt mondta, felér egy lottóötössel, ha kiderül az igazság

– mondta a Blikknek Patócs Ilona, Hatvani ügyvédje.

A védencem első útja hazavezetett, ahol végre átölelte öt éve nem látott, idős édesanyját és az időközben felnőtté vált fiát. Amikor Hatvani István – immár szabad emberként – először felhívta az ügyvédjét, csodálkozva mondta, mennyit változott a világ, a telefon is egész más

– tette hozzá.

Mindig, amikor kéz- és lábbilincsben felvezették Istvánt, arra gondoltam, milyen lehet neki ártatlanul egy fegyházban élni. Aztán hallgattam az ítélethirdetést, amiről csak felindultan tudok beszélni. Hiszen győzött az igazság, az ilyen pillanatok miatt érdemes ügyvédként dolgozni

– mondta az ügyvéd.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezett Hatvani István szabadlábra helyezése ellen. Hatvani István és ügyvédje egyelőre a jogerős ítéletet várja, így az ártatlanul leült évekért még nem kérnek kártérítést. 

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(blikk.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

esinbe
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
jesz
és mennyi lesz az a kártérítés? Mindegy, hogy ki is ez az ember, de legalább százmilliós követelést kellene benyújtani...a vádalkus nőt meg örökre kóterbe kenyéren és vizen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.