Az Index írta meg kedd délelőtt, hogy reggel fél hétkor kellett volna felszállnia a kanári-szigeteki Gran Canariába tartó Ryanair járatnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, Budapestről, ám a géppel hat órán át a repülőtéren köröztek.

Azonnali vizsgálatot kért a Ryanair vezetőségétől a Budapestről a Kanári-szigetekre induló kedd reggeli járattal történtek miatt Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő.

Az EP közlekedési és turisztikai bizottságának alelnöki tisztségét is betöltő politikus az MTI-vel közölte, hogy lépéséről levélben értesítette az érintetteket.

Ujhelyi István sajtóinformációk alapján beszámolt arról, hogy a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérről induló járat hosszú órákon át várakozott a kifutópályán, eközben az utasoknak nem adtak érdemi tájékoztatást, sem ételt, sem pedig italt nem biztosítottak a számukra a többórás veszteglés alatt.

Nem ez volt az első olyan eset, amikor a Ryanair egyik járata túlsúlyra vagy más technikai problémára hivatkozva később indult el, az utasok eddig nem kaptak semmilyen jogos pluszellátást a fedélzeten

- jelezte a szocialista politikus.

Ujhelyi István álláspontja szerint ezek az esetek vállalhatatlanok és mindenképpen vizsgálatot, illetve változtatásokat tesznek szükségessé.

Úgy fogalmazott: "az elmúlt időszakban szakemberekkel és európai döntéshozókkal közösen megalkottuk és az Európai Bizottság asztalára tettük a Fapados Etikai Kódexet, amely a többi között az ilyen esetekre is előírja a méltányos és elégséges szolgáltatást".

"Elvárom, hogy a Ryanair – ahogyan a többi diszkont légitársaság is – mielőbb elfogadja és magára nézve is kötelezőnek tekintse ezeket az etikai normákat" – közölte a baloldali politikus.

Az Index az érintett repülőjárat felháborodott utasaira hivatkozva kedden azt írta, hogy a kanári-szigeteki Gran Canariába tartó Ryanair-gépnek reggel fél hétkor kellett volna felszállnia, de még fél 12-kor is a repülőtéren, a földön körözött.

A cikk szerint az utasokat nem engedték leszállni és csak hiányos tájékoztatást adtak nekik, majd a pilóta közölte velük, hogy a gép kigurul a felszállópályára, ahol elégetnek "némi üzemanyagot".

Az Index olvasói azt írták a lapnak, hogy borzasztó kipufogószagban ültek órákon át.

Vizet, semmit nem adnak

– írta az egyik utas. Egy másik utas azt írta a lapnak, három óra elteltével felajánlották a gépen, hogy vásárolhatnak hideg innivalót és snacket, amikor pedig reklamáltak, azt az utaskísérő elutasította. Mivel az utasok fáztak, arra kérték a személyzetet, hogy ne hűtsék az utasteret, mire az a választ kapták, hogy szólnak a kapitánynak.

Nem lett melegebb. Takarót kértünk, nem tudott adni. Meleg italt, szendvicset szintén nem tudnak felszolgálni. 

A hangulat óráról órára romlott az utasok beszámolója szerint, a vécét kb. 180 ember használta 4 órán keresztül.

A gépről senkit nem engedtek leszállni. Dél környékén arról érkezett információ, hogy valaki rágyújtott a gép mosdójában, ezért ráhívták a rendőröket.

A Budapest Airport járatinformációi szerint a gép végül 12.19-kor felszállt.

Nem ez az első eset, hogy Ryanair Las Palmasra repülő járatával gondok vannak:

2018 nyarán több gép is túlsúlyos volt, ezért nem tudtak felszállni.

Forrás: Index, MTI

Címlapkép (illusztráció): Pixabay CCo

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
egy lófaszt túlsúlyos...a pilóták munkalassító sztrájkjába csöppentekbaz utasok...a munkáltató a pilótákat szívatja, azok meg az utasokat..aztán azok meg a céget...az meg leszar mindenkit.

El lehet képzelni azt a pihenést egy ilyen út után...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
Valszeg a gépen lehetett Tóbiás József, azért ez a nagy érdeklődés Úlyheji részéről.
namihami
Ha nem a csórójáratra fizet be az, akinek a Madársziget az úticélja, hanem egy neves légitársaság gépére, akkor ilyennel nem találkozik. Arra van pénze, hogy a prolik nyaralóját látogassa, de az útiköltségen mindenáron spórolni akar? Nem kellene kupeckodni egy ilyen áru nyaralásnál. Hányadik hasonló hír már ezekről a filléres járatokról ez a mostani is? Ezek most kockáztattak és nem jött be. Menjenek vonattal és úszva, az pontosabb. Persze, arra se a MÁV-ot ajánlanám. Az is egy RYANMÁV...
Í.J.
Lepényleső
Repi ital helyett így szédítették az utasokat?
peddata
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
terlasz
@Eriksson: Nem valószínű, mert Tóbiás Tenerifén lakik, oda pedig a Wizzair jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.