A Miniszterelnökség államtitkára bírálja, hogy ismét alkalmaznák a kerékbilincset a budapesti utakon a 2020-as fővárosi költségvetési javaslat szerint.

Fürjes Balázs, aki Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős, szerdán a Twitteren azt írta, hogy míg

Tarlós kivezette, Karácsony bevezeti a kerékbilincset, mivel idén újra alkalmazhatják ezt az eszközt a fővárosban.

Ez a legrosszabb helyeken elszállítás helyett órákra rögzíti a forgalmi akadályt, a szabálytalanul parkoló autót, ezért is szűnt meg 2018-ban – tette hozzá.

Volt erről konzultáció?

- zárul az államtitkár bejegyzése.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a Facebook-oldalán azt írta, a szabálytalanul várakozó autók közül a tömegközlekedést akadályozó járművek a legkárosabbak társadalmilag.

A kerékbilincselés újbóli bevezetése épp ezen, a város számára legégetőbb szabálysértési problémán semmit sem segít, hisz kerékbilincset csak olyan autóknál lehetne alkalmazni, amelyek a forgalmat nem akadályozzák – olyankor pedig a bírságolás is elegendő eszköz – fejtette ki.

Vitézy Dávid szerint a kerékbilincselés újbóli bevezetése helyett a kék lámpás, a forgalmat akadályozó autókat soron kívül elszállítani képes járművek számának növelése lenne indokolt.

A Karácsony Gergely főpolgármester által benyújtott 2020-as összevont budapesti költségvetést a február 26-i ülésén tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. A budapest.hu-n olvasható javaslat a közhatalmi bevételek között említi, hogy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság által "ellátott kerékbilincselési tevékenység ismételt bevezetése éves szinten 15 millió forint összegben emeli a bevételi tervet".

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
az elszállításhoz megfelelő jármű kell, mely pár percen belül a helyszínre ér, és megkezdi az elszállítást...persze kell még egy személy, aki az odaérkezés pillanatától tűéles videót készít hanggal természetesen.

Nem elég az álom, hanem jól kell végrehajtani..van néhány város(a tengeren túl) ahol nem szarakodnak...bármilyen típusú az az autó, pik-pak elszállítják(vontatják)...aztán valahol Fót felé a mezőn átveheti a tulaj(rendőr jalanlétében)
justhpeter
Egyik sem gondol arra, hogy a kerékbilincs csak a bevétel biztosítása, a másik sem kísérli meg a budapesti közlekedési kultúrát megjavítani, mert mindenki csak azt mondja, hogy ez a dolga.
fahrenheit451
A javaslatom: Elmozdítani útból autó. Vascsővel összes ablakot kiverni. Feltenni kerékbilincs. Büntetés minimum százezer, max. ötszázezer.
tudode
Mit tehet a főváros, ha egy kakukk tojás miindent ellehetetlenít, ahol lóvé szagot érzékel, azzal együtt, hogy még NORMÁLIS ÁLLAM is rossz gazda:
.
---- Évente 37-38 milliárd forintot bukna Budapest az iparűzési adó átalakításán
.
merce.hu/2020/02/06/evente-37-38-milliard-forintot-bukna-budapest-az-iparuzesi-ado-atalakitasan/.
.
Az őfélesége bibicei inkább azon rugózhatnának, hogy ne nyulka piszka!
Nessy
@tudode: Azért nem fognak tiltakozni, mert akkor a Főnök nyűgös lenne!
Lepényleső
Vélhetően mint a fáma írja;sok lúd disznót győz! - ahogy a hat milliót is két millió tartja sakkba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.