A Fidesz feljelentette az LMP-s képviselőt.

Jövő pénteken kell megjelennie Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselőnek a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol megkezdődik a hivatali visszaélés miatt ellene indított per

– értesült a Magyar Nemzet.

A Központi Nyomozó Főügyészség novemberben emelt vádat Demeter Márta ellen, aki

2018 őszén az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként írásbeli kérdésekkel fordult miniszterekhez, azt tudakolva, hogy miért utaztatták törvénytelenül Orbán Viktor kormányfő lányát a honvédség Airbusával, majd minderről a közösségi oldalán is beszámolt.

Kiderült azonban, hogy ilyen nem történt, valójában egy Orbán vezetéknevű magyar katona és családja tartózkodott a repülőgépen, engedéllyel.

A Fidesz az eset után feljelentette az LMP-s képviselőt, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult.

Utóbbi megállapította, hogy a Demeter Márta által megtekintett honvédségi iratokban a névazonosságon kívül semmilyen más olyan tény vagy körülmény nem szerepel, amiből arra lehetne következtetni, amire a politikus jutott. A hatóság arra is kitért, hogy a nyilvánosságra került adatok megismeréséhez való jogot számos törvény korlátozza.

Az ügy folyományaként a házelnök javaslatára a parlament felmentette Demeter Mártát bizottsági alelnöki tisztségéből és bizottsági tagságából, miután az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárása során nemzetbiztonsági kockázatot állapított meg vele kapcsolatban.

Az ügyészség vádat emelt; azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, úgy kétmillió forintos pénzbüntetésre ítéljék. A képviselő terhére rótt hivatali visszaélés bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható – olvasható a Magyar Nemzetben.

Címlapkép: Facebook/Demeter Márta

(magyarnemzet.hu)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Óriási hiba volt tévedni. Inkább lopott volna, akkor nem lenne semmi baj...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Eladott Ország: És az is a kérdés másik fele lehetne, hogy egy honvédségi szállítógép (még engedély mellett is) mióta charterjárata egy tiszt CSALÁDJÁnak? Annak a családnak, ahol 2 (kettő) éves kislány az egyik, honvédségi(???) felszereltséggel ellátott repülőnek, a szállító járműnek egyik utasa. Vagy netán ezt a gépet eleve olyan ""kommandós"" kiképzésen átesett utasok futbalmeccsekre és egyéb hasonló célra történő szállítására kialakított és felszerelt céllal látták el. Talán még pelenkakidobó nyílással is el lett látva?
Vajon kapunk-e arra is valamikor választ, hogy egy hadi célú gép miért a fenti cél(ok)ra vannak állandó jelleggel üzemeltetve?
Lepényleső
Az engedély aláírója a bán? Ahogy az utazó is? Akit a névsorban meg-találtak,abból tisztet csináltak,
hogy ne lógjon ki a vége,- a lólábnak?
Béla333
Mit keresett egy katonatiszt 2 éves lánya a honvédség szállítógépén?
tudode
Demeter Márta előjöhetne azzal, hogy milyen jogon tárgyalt a pipi helyett a csemetéje, feltételezve, hogy nem gyalog utazott, hanem a papi valamelyik röpcsiKÁJÁVAL:
.
---- Orbán Ráhel képviselte a magyar államot egy külföldi energiapolitikai tárgyaláson
.
index.hu/belfold/2016/08/30/orban_rahel_kepviselte_a_magyar_allamot_egy_kulfoldi_energiapolitikai_targyalason/
www.instagram.com/p/77kjQqIXpH/
.
A tárgyaló felek abban a hiszemben voltak, hogy Orbán felesége Ráhel!
.
Nem azért, csak ez gázgézább, mint a névrokona reptetése a családi vállalkozásban, netán államtitok birtokában!
Borsodi
: Ezért kell most félre állítani mert túl sok igazságot hozott nyilvánosságra,de mindenki tudja,hogy a fideszesek egyből bosszút állnak,mert ők sérthetetlenek.
www.youtube.com/watch?v=wE9U6147Rss
Eladott Ország
@namihami: tegnap, 14:21; Olcsóbb azzal nyaralni, mint wizzairrel.
A nem kormánygép...
uploads.disquscdn.com/images/eb78945d52d499c8a07b07722e196a6c068905a67a5a5090ef989e576c0ab044.jpg?w=600&h=562
Mióta tudjuk, hogy Németország a kilátástalanság és reménytelenség mocsarába süllyedve haldoklik, egészen kiváló úticélnak tűnik az ex-Szovjetunió legtávolabbi pontja is. Így, a csúti bűnöző cigányt Kirgizisztánban érte meg a madártrottyos jóreggelt, ahova nem kormánygéppel repült, már persze az elhajlított valóságban, ahol kilencedik éve szedjük a gyapotot. A Kirgizisztánban tartott Nomád Világjátékokon, fényló istenünk diktátorok egész sorával elegyedhet beszélgetésbe. Tehát nem kormánygép, de ha úgy adódik, akár azzá is válhat, akár meccsre járó repülőgéppé vagy kirándulós repülőgéppé is. A Honvédség üzemelteti, valamint annak feladatrendszerében szereplő tevékenységet végez majd, beleértve a futár- és személyszállítási feladatokat. Ez mind szép és jó, de emlékszünk mi történt a szintén nem kormánygép Airbussal, amit szintén a Honvédség kapott? Azt bizony Orbán Viktor előbb izraeli útja során, majd montenegrói kiruccanása alkalmával is igénybe vette.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.