Harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendeltek el a Hernádon – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) csütörtökön az MTI-vel.

Harmadfokú készültséget rendeltek el a Hernádon a megakadt szemét miatt
Fotó: Pixabay

Közleményük szerint a Hernád folyón Berzék térségében egy folyómederbe dőlt, nagy méretű fa okoz lefolyási akadályt a Tisza irányába.

Mintegy tíz köbméter kommunális hulladék gyülemlett fel, amely jelentős mennyiségű növényi uszadékkal keveredett, de döntő többségében PET eredetű.

Még a nap folyamán gondoskodnak a mederben képződött lefolyási akadály és hulladék eltávolításáról, szelektív válogatásáról és kezeléséről.

Az OVF kitért arra, hogy az elmúlt időszakban a magyarországi folyókon egyre gyakoribb a külföldi és hazai eredetű kommunálishulladék-szennyezés. A vízügyi szolgálat a kezelésébe tartozó vízfolyások és folyók medrét rendszeresen ellenőrzi, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakosság nem megfelelő hulladékkezelési szokásainak következményeként a folyók medrében, azok parti sávjában fennakadt, az ártereken lerakott hulladékot eltávolítsa.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
át kell vizsgálni az uszadékot, mert biztosan akad egy nyom,ami alapján büntethető a szemetelő...sőt... Ráverhető a felmerülő költség is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.