A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki egy Heves megyei községben hosszú időn át fenyegette, végül súlyosan bántalmazta a polgármestert.

Vascsövekkel verte össze a polgármestert, mert félreértett valamit a parlamenti közvetítésben
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A vád szerint a férfi évekkel ezelőtt a televízióban közvetített parlamenti ülésen elhangzottakat félreértelmezve, azt a téves elképzelést alakította ki magában, hogy

az országgyűlési képviselők „szegénységi pénz” folyósítását szavazták meg egyes rászorulók számára.

Ez szerinte a családja esetében havi 160.000 Ft-ot jelentett volna, de úgy ítélte meg, hogy az összeget a község első embere szándékosan és rosszhiszeműen nem hajlandó kifizetni neki.

Ebben a tudatban a 2015-től rendszeresen beadványokat írt az önkormányzatnak, melyben követelte a pénzt. Ezek a levelek az idő előrehaladtával egyre durvább hangvételűek lettek, majd idővel fenyegetővé váltak. 2018 márciusában már azt írta a vádlott, személyesen a polgármesternek, hogy

„kisembertől nagy pofont lehet kapni, egy jó bevitt ütés a halálodat is okozhatja.” Később azzal is fenyegette a községi elöljárót, hogy „Nem fizetés esetén megregulázlak, nem mi halunk meg, ha meg kell halnod.”

2018 májusában a férfi már több mint 12.000.000 Ft-ot követelt a polgármestertől.

A sértett természetesen nem tett eleget az alaptalan követéleseknek, ezért a terhelt cselekvésre szánta el magát. 2019. október 8-án reggel megvárta a polgármestert a munkahelye előtt, majd ott két közepes hosszúságú fémcsővel többször fejen ütötte, illetve test szerte ütlegelte, miközben hangosan kiabált vele. A sértett a bántalmazás következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Hatvani Járási Ügyészség folytatólagosan, felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével, bántalmazással, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja az elkövetőt, akivel szemben kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
kényszergyógykezelés? Fasza! Akkor ez sem büntethető...kiszabadul, aztán újra tombol...
Lepényleső
Lehet felbátorodott azon amikor a most kormányfőnek nevezett önbíráskodva rugdalta szét a rendőrségi
kordont a Kossuth téren? Netán a hős áldozatoknak kikiáltott tömeges garázdaságot elkövetők tettek rá
oly benyomást,hogy mindenkinek szabad minden,-kivétel a rendőrök akik el is ítéltettek rendben?
percsi
Hát igen, vannak különbségek. Ha az "uraságot" gyapálják azonnal intézkednek, nem fog szabadlábon virgonckodni a gazember elkövető. Ha az "uraság" gyapál, akkor sértettet csinálnak belőle, még akkor is, ha a bántalmazott belepusztul!
Van itt még bőven tenni való!
division
@percsi: Ezek szerint helyesen cselekedett ez az elmebeteg senkiházi? Tényleg van itt még tennivaló akkor.
percsi
@division: Dehogy is cselekedett helyesen! Én az eljárást kritizáltam, ebben az esetben azonnal tudták, hogyan kell eljárni egy senkiházival (ez így van rendjén), Orosz Bernadett esetében viszont nem, szabadlábon éli világát a senkiházi, és sajnos még milliós kártérítést is odafognak ítélni neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. April 4., 14:59
Jelentős változások a postán
Itthon - 2020. April 4., 12:27
Elfogtak egy szájmaszkos netes csalót