Újra naggyá teszik Magyarországot – 2010-2020 címmel indít vizsgáló és értékelő projektet az Orbán-kormányok tevékenységéről az Alapjogokért Központ.

"Újra naggyá teszik Magyarországot" – ezzel a címmel vizsgálják az Orbán-kormányok tevékenységét
Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2020. február 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Szánthó Miklós, a központ igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kutatás a keresztény-konzervatív kormányzás kezdőpontjait, szemléletét és eredményeit fogja vizsgálni.

Közölte, a féléves program- és tanulmánysorozat a korábbiaktól eltérő nézőpontból igyekszik majd megközelíteni az említett időszakot:

az őszinteség, a bátorság és a büszkeség szemszögéből.

A kutatási projektje lényegében azzal foglalkozik, hogy vajon fel tudja-e venni a harcot egy jobboldali kormány az élet és a politika területét egyre inkább eluraló globális liberalizmussal szemben – mondta Szánthó Miklós.

Erre utalva arra hívta fel a figyelmet, hogy a liberális szemlélet mellett megfigyelhető a "nemzeti-konzervatív ébredés" is Európa-szerte. Hozzátette: ez nemcsak a politikára igaz, hanem a gondolkodásra, világnézetformálásra és arra a szellemi pezsgésre, amely például Varsóban, Budapesten vagy Rómában "együttgondolkodások keretében megnyilvánul".

Közölte, úgy látja, hogy

a nemzeti erők a liberális felfogással szemben nemzetközi szinten is képesek összefogni.

Ismertetése szerint a kutatás előfeltevése abból indul ki, hogy egy jobboldali-keresztény kabinet két szempontból is hátránnyal indul a mai politikai térben: egyfelől az európai életmód és társadalom számos szféráját a liberális ízlés dominálja, másfelől az az elvárás a modern állammal szemben, hogy világnézetileg semleges, azaz valójában liberális legyen. Az ezek ellen akár érték-, akár szuverenitásalapon fellépő politikai erőket így igen könnyű autoriternek vagy diktatórikusnak láttatni – mondta.

Szánthó Miklós a kutatás három nézőpontjára utalva azt mondta,

őszinteség jellemezte a kormányzás első időszakát, amikor tíz éve fel kellett tárni az örökölt problémákat, a bátorság ezek kimondására és a szükséges konfliktusok felvállalására vonatkozott, míg a harmadik a nemzeti büszkeség visszaszerzéséről szól.

Molnár Balázs projektvezető közölte: konferenciákat, workshopokat rendeznek, tanulmányokat, publikációkat adnak ki, az eredményeket pedig beépítik képzéseikbe és tehetséggondozási programjaikba.

Közölte, a kutatás módszertanának különlegessége, hogy nem csupán az egyes szakpolitikákat vizsgálja, hanem megpróbálja feltárni a kormányzás egészét átható filozófiát.

Panyi Miklós, a központ nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatóhelyettese arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt tíz év kormányzati teljesítményének átfogó és innovatív megközelítésű értékelése egybeesik a trianoni békediktátum századik évfordulójával.

Nemzeti, keresztény-konzervatív elkötelezettségű intézetként felelősségünk, hogy e kutatás megjelenéseinél figyelmet fordítsunk erre az évfordulóra, és felhívjuk a figyelmet a magyarság elmúlt évszázadban nyújtott kiemelkedő teljesítményére

- mondta.

Hozzátette: a száz évvel ezelőtt történtekre az igazi válasz a "kompromisszumok nélküli országépítés". Szánthó Miklós kérdésre azt mondta, a köznevelés átalakításáról, a Nemzeti alaptantervről szóló viták valójában mind világnézeti ellentétre vezethetők vissza.

Ezek a viták szerinte nem a demokráciáról, hanem annak "jelzőjéről" szólnak; arról, hogy csak a liberális demokrácia az igazi demokrácia, vagy elfogadhatók-e azon kívül másfajta legitim demokráciák is, mint például a posztliberális, illiberális, a nemzeti konzervatív, kereszténydemokrata demokráciák.

Szerinte ez utóbbiak annyiban térnek el a liberális demokráciától, hogy a politikán túli területeken, így például a kultúrában, a művészetfinanszírozás területén nem a liberális mainstream elveit valósítják meg.

(MTI)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Ez a sóhivatal miért is nem azzal foglakozik, ami a nevében van? "Alapjogokért"- nos nem a kormány alapjogait kéne vizsgálnia, hanem ,hogy hogyan érvényesülnek az állampolgárok alapjogai az elmult 10 évben, úgy mint -szabad hozzáférés a hirekhez/sajtószabadság, szabad vallásgyakorlás, az oktatás világnézeti semlegessége, a szólás-és véleménynyilvánitás szabadsága/"szájzár Tv./, az állampolgári jogok-és kötelezettségek ( kettős állampolgárok- levél szavazás,nincs kétféle állampolgárság!!!), és egyáltalán a tisztes élethez való jog érvényesülése. Ezek mind-mind szépen le vannak irva az Alaptörvényben.
Ami meg a kormány/orbán őszinteségét illeti- amivel 2010-ben választást nyert, az utólag bebizonyosodott, hogy hazudott.
Mert a 2010-es kormányprogramban hol szerepelt, hogy alkotmányos puccsot fog végrehajtani, hol szerepelt a nyugdijrendszer átalakitása- manyup megszüntetés, hol szerepelt a nemzethy burzsoázia létrehozása, hol szerepelt , hogy az egyház állami tényező lesz,...etc. Hazugságokkal , becstelenül kell egy országot "naggyá" tenni? Na menjek a francba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
besz... vizsgálódnak, de az eredményt már előre tudják!!! =))
ómió
A lerohasztás megint Böszméékre marad.
kokopelli
@RonaGyuri: Mit jelenthet náluk az "Újra...?" (;-))
tudode
Nem vizsgálódni kellene a tintanyalóknak, hanem inkognitóban személyesen meglátogatni azokat a falvakat, ahol egyik napról a másikra élnek családok gyermekekkel, mivel a kisebbség is magyar, de őfélesége a migráncsok, Soros alázása mellé felvette étlapjára a gyöngyöspataiakon keresztül azt a népcsoportot, akiknek csak a voksára ácsingóznak, de az élethelyzetüket leizélik magasról:
.
https://www.youtube.com/results?search_query=...
.
Arról nem is szólva, hogy a vörösiszap károsúltak adományozott milliárdjai belevándorolt valószínű a feneketlen hokizsebekbe
.
https://www.google.com/search?q=Helyben+j%C3%...
.
A manyup milliárdokról nem is szólva!
.
Nézzenek tükörbe amiatt, hogy ennyi lecsúszott szegény állampolgár csak a világháborúk után nyomorogtak!
namihami
Csak hogy jól értelmezem? Tehát:: a fideszesekre bízzák annak a vizsgálatát, hogy a fideszesek naggyá teszik-é az országot?
Már előre fúrja a kiváncsiság az oldalamat, hogy vajh milyen eredményre jutnak. Nem kellene a vizsgálat eredményéről majd a végén még egy közvéleménykutatást is megrendelni? Mondjuk a Nézőpont vagy a Századvég (persze megfelelő juttatás mellett) hajlandó lenne elvégezni. És ha azon is túllennénk, akkor jöhet egy 8 milliós kérdőív, a megfelelő válaszborítékkal, aztán a visszaküldött eredménynek úgy a válaszait, mind a darabszámát, a cél érdekében, titkosítani is lehet.
nevemnick
Magyarország 15%-a optimistán tekint a jövőre.
A másik 85%-nak nincs pénze drogokra.
CsipkeRózsa
Ne szarakodjanak, már most állítsanak neki szobrot, olyan nagyot, minta a Sztálin szobor volt.
Nessy
@CsipkeRózsa: Gumicsizmában! -)))))))
CsipkeRózsa
@Nessy: Azzal a csizmával, amivel a disznóólból kifelé jött.
Nessy
Hát, 10 éves regnálásuk után nehéz feladat lenne!
Melyik korszak lesz a kiinduló pont? Tatárjárás után?
RonaGyuri
@kokopelli: mint nagy elődjeik a Szálasiék tették! =))
namihami
@CsipkeRózsa: @Nessy: A tárgyalónadrágja szárát begyűrje a csizmaszárba vagy hagyja szabadon? Úgy egyszerűen trottyosan?
CsipkeRózsa
@namihami: Trottyosan az igazi, de gyűrje be, mert azt is összekeni.
Eladott Ország
A magyar Poirotként elhíresült Szánthó Miklós igazgató, a NER-kompatidilis kackiás bajuszával. Ő vajon tudja-e, hogy a „kalapjog” melynek lényege: veszem a kalapom és elmegyek is alapjog. Az azért mindenesetre érdekes, hogy ezek a világhírű megmondóemberek csak megfelelő díjazás ellenében hajlandóak magvas gondolataikat a nép elé szórni. Ingyen valahogy nincs kedvük a dologhoz. A régi és új nemzeti egység már csak ilyen. Akkor több, ha kevesebb. És akkor emelkedik, ha csökken.
https://uploads.disquscdn.com/images/5c503f57...
https://uploads.disquscdn.com/images/df2e1c18...
https://uploads.disquscdn.com/images/09f2c4b1...
https://uploads.disquscdn.com/images/45730e6f...
Eladott Ország
@Nessy: ma, 14:25; Schmidt Mária önkéntes politikai prostituált és elsőszámú koronázatlan NER-ideológus szerint mi már Mohácsnál is győztünk, a két világháborúban meg pláne. A gond azzal van, hogy nem tanulunk belőle, ellenkezőleg: reprodukáljuk azt, ami nem működött akkor sem. És igen, szembe kéne nézni, ki kéne nyitni az aktákat, meg kéne nevezni a felelősöket, tanulni kéne. Nem elkövetni századjára ugyanazt a szart, amit régen. Ebben lehetne a nagysága egyszer ennek a népnek, de ha 1000 év is kevés volt, akkor ne csodálkozzunk, hogy ugyanazt a szart lapátoljuk, amit évszázadok alatt összehordtunk maguknak.
Sziszifusz
@ómió: 13:21
Azért költhet ebben az évben 150 milliárd forintot propagandára a kormány . Már ilyen sok pénzre van szükség a birkák agymosásához.
A Lánchíd felújítására nem jut 20 milliárd forint. Na ez is mutatja a Fidesz döntéshozók igazi kilétét !
Ezekhez az ámítás nagymesterekhez képest " Böszme" csak egy kezdő kisinas volt.
kereső
Ez a sóhivatal miért is nem azzal foglakozik, ami a nevében van? "Alapjogokért"- nos nem a kormány alapjogait kéne vizsgálnia, hanem ,hogy hogyan érvényesülnek az állampolgárok alapjogai az elmult 10 évben, úgy mint -szabad hozzáférés a hirekhez/sajtószabadság, szabad vallásgyakorlás, az oktatás világnézeti semlegessége, a szólás-és véleménynyilvánitás szabadsága/"szájzár Tv./, az állampolgári jogok-és kötelezettségek ( kettős állampolgárok- levél szavazás,nincs kétféle állampolgárság!!!), és egyáltalán a tisztes élethez való jog érvényesülése. Ezek mind-mind szépen le vannak irva az Alaptörvényben.
Ami meg a kormány/orbán őszinteségét illeti- amivel 2010-ben választást nyert, az utólag bebizonyosodott, hogy hazudott.
Mert a 2010-es kormányprogramban hol szerepelt, hogy alkotmányos puccsot fog végrehajtani, hol szerepelt a nyugdijrendszer átalakitása- manyup megszüntetés, hol szerepelt a nemzethy burzsoázia létrehozása, hol szerepelt , hogy az egyház állami tényező lesz,...etc. Hazugságokkal , becstelenül kell egy országot "naggyá" tenni? Na menjek a francba.
kokopelli
@RonaGyuri: (14:27)...bekalkulálva a sokezer nyugatra kényszerített fiatal összespórolt vagyonkáját?...és ha
maradnak odaát,akkor megint bejött a "hibapont",vagy sminkelik a statisztikát? (Az "öreg angol" is megmondta,hogy
csak azt a statisztikát akceptálja,amit ő hamisított!?) (;-))
verőce21
A magyarok is, ugyanúgy elmennek négyévente szavazni - mint más európai, demokratikusnak hazudott országban -, mert azt hiszik, hogy az általuk megválasztott miniszterelnök személyén majd sok múlik…!
Pedig a sorsuk a Gazprom, a Microsoft, az ING Bank, az Allianz, az E.ON, a Ford, a Spar, és ehhez hasonló óriásvállalatok vezetőitől, tulajdonosaitól függ! Vagy esetleg a Nemzetközi Valutaalap washingtoni főnökétől.

A szavazók, az óriásvállalatok árpolitikájától függenek, személyzeti döntéseitől, hogy Kínában, vagy épp Magyarországon létesül-e új gyártósor, ingyen adják-e a legújabb szoftvert, és mekkora kamatra a hitelt. De ezeknek a vállalatoknak a vezetőit nem a magyarok választják, ebbe beleszólásuk sincs.
Reklámkampányokban átmosott aggyal, zsebükben a pénztárcájukkal, nyírható bárányokként járulnak – nem négyévente, hanem - nap-nap után a fogyasztás urnájához. Azt hiszik, hogy demokráciában élnek, pedig dehogy. Semmi közük nem volt, az életükről valójában döntést hozó vezetők kiválasztásához…
Lepényleső
Vajon miképp lennénk ugyan nagyok? Átvesznek jó esetben az osztrákok,vagy ismét bejönnek az oroszok,
törökök,tatárok? Egy próbát talán inkább megérne,- mint ezektől a holnapok? Csak követnénk a kormány-
programot,hiszen a keleti nyitásért adnak mindent mit még szervezetük így-úgy el nem lopott?
kissé felnőttem
bolond lyukból bolond szél fuj. Levédia Etelköz Verecke meg minden volt megállót vissza akar tán foglalni? megelégednék azzal ha nem egy személyben döntene a költekezésekről.logikátlan mint hitleré volt a hódításaival. Kinek akar bizonyitani?
kokopelli
Nem értem az "újra naggyá" szót ! A "valamelyik ország mellett nagyok lehetünk végre" lenne érthető! (;-))
Eladott Ország
"Újra naggyá teszik Magyarországot"
Egyéni fogyasztás, (AIC) az EU átlag %-ban (PPS, 2018)
Magyar alkimista csapat, akinek sikerült a forintból szart csinálnia:
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
https://olkt.hu/wp-content/uploads/2020/02/86...
Magyarország erős és büszke ország:
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
ómió
@Sziszifusz: És ti mennyit "költötök" hazudozásra, bolsijózsi? Titok? A vörös birkák se tudhatják? Vagy attól tudnak vörös birkák maradni? A lánchíd felújítására meg éppen annyi jut, amennyi Tarlósnak is jutott volna! Érdekes módon neki elég lett volna, de a bolsi Karigerinek már kevés? Talán nem lehet belőle kispesti módra "visszaosztani"? Na, azok viszont ti vagytok!
Aki Én
@verőce21: Azt még te is tudod, hogy a szavazásokat elcsalják.
Aki Én
@ómióa műveletlen bolsi: Na, megint jókor böszmézel lúzer. Történelmi mélyponton a forint, egekben az infláció.
Hogy lehetsz ennyire buta bohóc, miért jó ez neked?
Aki Én
@ó mióma a buta bolsi: Egy olyan példát hozz te felkészületlen lúzer, ami menet közben nem emelkedett legalább a duplájára. Te, lánchíd szakértő, te :)
kereső
@Aki Én: Hagyd a csudába. A Lánc-hid, nem vizes vb, meg nem tanya program az 5. kerületben.
Sziszifusz
@ómió: 12:44
I. A vörös birkák a Fidesz-ben vannak. Hosszú névsort lehetne összeállítani azok neveiből aki MSZMP vagy KISZ funkciónárusok voltak.
II. A hazug propagandára ( óriás plakátok sokasága, nemzeti konzultációnak álcázott idióta kérdés sorozatok küldése ... stb.), a nép agyának átmosása céljából, nektek van szükségetek.
Ezt közpénzből, az adófizetők pénzét felhasználva csináljátok.
III. Az ellenzéki pártok pénztelenségük miatt minimális propagandára képesek. Az interneten kívül, egy-két kivételtől eltekintve máshol nincs lehetőségük megszólalni.
IV: A Lánchíd illetve Tarlós kérdésében azt mondotok amit akartok, de az tuti, a szóban forgó összegért senki sem képes felújíttatni a hidat. Arról van szó, hogy ott tesznek keresztbe a jelenlegi ellenzéki város vezetéseknek, ahol tudnak.
Aljas, képmutató banda.
V. Aljas, söpredék, tolvaj emberek minden pártban vannak. Ám, amíg az ellenzéknél egyéni akciókról van szó, addig a Fideszben intézményesítve, szervezetten megy a dolog. Ritka az a Fideszes akinek "nincs vaj a fején". Jó páran vannak akik már nem bírták gyomorral, inkább otthagytak titeket, vagy háttérbe húzódtak.
Aki Én
@Sziszifusz: Ő azt mondja, hogy aki régen volt komcsi, az nem komcsi. Tehát aki a komcsik alatt kiszolgálta a komcsikat a komcsiban, az nem komcsi, csak aki ma komcsi, mikor már nincs komcsi.
Érted?
Tehát aki komcsi volt a komcsi idején de már nem az, az sosem volt. Tehát aki a komcsi alatt volt hithű komcsi, az nem is igazi komcsi. A komcsi csak azóta komcsi, mióta ők nem komcsik.
...vagy valami ilyesmi
ómió
@Sziszifusz: Bolsijózsi! Te írod, hogy VOLTAK! A te bolsi falkádban VANNAK! Akkor mira föl hazudod az ocsmány bolsiságotokat a másikra? A "nép" megkérdezése, idióta bolsija, nem propaganda, hanem demokrácia! Értem, hogy bolsi tetveknél ez nem dívat, de attól még kár mást hazudni bele, hisz az efajta hazugság túl átlátszó. Az "ellenzéki" pártok a számbeli fölényben lévő "ellenzéki" médián keresztül se tesznek egyebet, mint hazudnak. Minden "hullámhosszon"! Azért ez ott se mehet ingyen. Kár tagadni! Tarlós gondoskodott volna a felújításhoz szükséges különbözetről! Karigeri már nem tud? Jó bolsi létére ő is hamar kifut mások pénzéből? "Keresztbetétel" meg - hiába hazudod - nincs! Amit Tarlós megkapott volna, azt Karigeri is! Ennyi! A képmutatást meg meglátjátok, ha tükörbe néztek! A "Fideszben intézményesítve, szervezetten megy a dolog"? Attól, hogy a bolsi tetübanda ezt hazudja rá? Szervezetten, intézményesítve akkor ment a "dolog", amikor a Böszme-korszakban semmire nem jutott! Kórházbezárások, iskolabezárások, vasútvonal-bezárások, a honvédság kvázi felszámolása, fizetések, nyugdíjak lenyulása, stb.! Dereng? Na, akkor ment ez "szervezetten"! Keller efftársatok, a volt "elszámoltatási kormánybiztos" is ugyanígy futhatott neki anno a "Fidesz lopásainak", miközben 4 év alatt egyetlen esetet nem volt képes bíróságig vinni! Pedig bolsi kormány volt! Szóval, a hazudozásod kevés! A valóságot meg pláne nem helyettesíti!
Aki Én
@ómió a végelgyengült bolsi: Hogy Tarlósnak mennyi lett volna lánchíd...Vagy legalábbis mit mutatnak tények a tapasztalatokban
,,Csütörtökön jelentették be, hogy az új Puskás Stadionra további 60 milliárd forintot költ majd a kormány. Az amúgy sem olcsó létesítmény így a tervek szerint

bruttó 190 milliárd forintba kerül majd.

Ez így leírva is soknak hangzik, a 444.hu azonban összegyűjtötte, hogy ez az összeg, ami 618 millió eurónak felel meg, mit is jelent valójában.

Az Arsenal fullextrás, bő 60 ezres stadionja 461 millió euróba került.
A lisszaboni Luz Stadion a maga 65 ezres befogadóképességével 118,7 millió euró volt 2003-ban.
A marseille-i Velodrome, ami egyébként fedett, 150 millió euró volt, a korábbit építették át.
Azt még mi tesszük hozzá, hogy a Juventus 2011-ben átadott, 41 ezer férőhelyes stadionja is kijött 155 millió euróból.
Ha a környező országokban szétnézünk, a nemzeti stadionok ott is olcsóbban kijöttek. A bukaresti például, ahol 2012-ben Európa Liga-döntőt is rendeztek, 55 ezer férőhelyes és 234,5 millió euró volt. A pozsonyi aréna most épül, de ők kisebb léptékben gondolkodnak, elég nekik a 20 ezres is, bruttó 59,77 millió euróból épül fel és ehhez 27,2 millió eurós támogatást nyújt az állam, mert alapvetően a Slovan Bratislava stadionja lesz.

--Ismét drágult a vizes vébé - ezúttal 175 millió forinttal (áfa nélkül).

--Kicsit több, mint ötszörösére drágul az átlagos magyar gigaberuházás, mire eljut a végére. Pedig ennél a számításnál még jóindulatúak is voltunk, és úgy számoltunk, hogy a még most is futó projektek ára nem fog tovább nőni.

--Így nőtt 5 milliárdról 32 milliárd forintra a Margit híd felújításának költsége
Sziszifusz
@Aki Én: 14:24
Tehát: a kipcsak komcsi, nem komcsi . Viszont aki nem kipcsak, az csakis, komcsi lehet.,
Sziszifusz
@ómió: 14:27
Az tuti, hogy szemüveged amivel a világot, a magyar helyzetet látod, különleges szűrővel készült. Ezért nem a valóságot látod. A benned kialakult kép nem a valóságot hanem annak szürreális ( álomszerűen abszurd, valóságon túli ) változatát mutatja.
Neked is jót tenne, ha levennéd azt a szemüveget, önkontrollt gyakorolnál, és igyekeznél elfogultság nélkül megítélni dolgokat, történéseket.
Hidd el ha megszabadulnál a gyűlölettől könnyebb lenne az életed és egyszer a végelszámolásnál, tiszta lélekkel kerülnél az Úr színe elé.
Higgy az emberi jóság erejében, és utasítsd el a a sátáni gyűlöletet , még akkor is ha a mostani uraid ennek ellenkezőjét várják el tőled.
durbincs
@Sziszifusz: húzzon bele mert eddig 50IQ-val nemigen virított ? hogy példánál legyűnk:nem reflektor maga lent a bányába ?
durbincs
@loganalle: vigye má ezt a Bányacsótányt,a jelentéktelenül primitív 1sejt-üt ,ki most éppen @Aki Én: ? vagy @Horizont: ?@Eladott Ország: .?..@fideszes gyökér: ?@simmering73: a Bezzeg Tahó ?@csak húgy...: @Lepényleső: @SystemError: ?
a Ballonkabátos Pedofiló ? ezek együtt-se többsejtűek ? na +ezt a @RonaGyuri: -t az aranykoronák fennkölt huzingatóját ?@silber13: -t a sósborszeszes temető dózerölőt ? + még ezt @Borsodi: -t a rettenet Ordenáre Bánya-Büfést ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. March 31., 17:33
Gyász: koronavírusban halt meg a Star Wars sztárja