Az Országos Mentőszolgálat országosan 10,88 perc alatt ér ki a sürgős esetekhez, a 15 percen belüli kiérkezési arány pedig 82 százalékos - írta Rétvári Bence. Dr. Kunetz szerint a nyugalomra semmi ok, és sajnos a napi hírek is ezt ezt erősítik olykor.

(Forrás: varosikurir.hu, Városi Kurír által)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@nevemnick: 18.43
Akkor ki kell mondani, hogy kivéve Gálosfa, mert ott 3 óra mire a kiérnek. Mondjuk szegény Gálosfán élőket ez az átlag szöveg a legkevésbé sem vigasztalja szerintem!
nevemnick
@Béla333: most hallottam, hogy minden magyarnak, csecsemőtől kezdve a 100 éves néninek is,3.5 millió forintja van a bankban. Ez vigasztal téged? :D
Béla333
@nevemnick: 18.52
Nem! Mint ahogy a Gálosfán élőket sem vigasztalja a mentők 11 perces kiérkezési átlaga, ha valakinek a hozzátartozója esetleg azért hal meg, mert 1-2-3 óra alatt ér ki hozzájuk a mentő.
nevemnick
@Béla333: akkor ezek szerint neked nincs 3.5 millered. :D
Béla333
@nevemnick: 19.14
Meg kedvem sincs a hülyét játszani a politikusaink hazugságaihoz...
Béla333
Mások véleménye szerint:

"Sokkal botrányosabb a mentők kiérkezési ideje, mint gondolná "
"Nem a szolgáltatás színvonalát emeli a Mentőszolgálat, hanem a metodikát változtatja úgy, hogy az a politikának is megfeleljen. Így viszont sokszor pontosan ahhoz a beteghez nem jut mentőegység időben, akihez elengedhetetlen lenne.
Mert míg a világ szinte összes országában a kiérkezési időt a bejelentés kezdetétől a helyszínre érkezésig mérik, addig ezt Magyarországon mostantól másképpen, unortodox módon kell csinálni. Hiszen a Népszava információi szerint a kiérkezési időt az Országos Mentőszolgálat a mentőegység indítása után kezdi el mérni. Azaz nem tesz mást, mint menetidőt mér, vagy átlagsebességet. Ebből az is következik, hogy bárki, aki életveszélyes állapotba kerül akár szívizom-infarktus, vagy stroke, esetleg közlekedési baleset miatt, ahhoz akkor is 15 percen belül ér ki a mentő, ha már egy órája bejelentették az egészségkárosodás bekövetkeztét, azaz akár egy órája is várják már a mentőt. Ez a helyzet a jövőben a Mentőszolgálat interpretálása szerint a norma 15 percen belüli esetnek számít."
https://rontgen.444.hu/2020/02/21/sokkal-botr...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.