Az Országos Mentőszolgálat országosan 10,88 perc alatt ér ki a sürgős esetekhez, a 15 percen belüli kiérkezési arány pedig 82 százalékos - írta Rétvári Bence. Dr. Kunetz szerint a nyugalomra semmi ok, és sajnos a napi hírek is ezt ezt erősítik olykor.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
" “kiérkezési időt nem a hívástól számítják, hanem a mentőgépkocsik indulása és a helyszínre érkezés között rögzítik.”

Tehát ez az idő a Mentőszolgálat vezetése szerint onnantól számítódik, amikor már van szabad mentőegység, akit küldeni lehet"

Ebben is hazudnak, mindenben csak hazudnak, csúsztatnak!
nevemnick
@Béla333: Bélám, a mentősök a központi ügyelettől kapják a riasztás, ha nem közvetlen számon hívják őket. Míg a központi hívószámon lekérdezik az adatokat és továbbítják, az nem egy perc.
Ennyi.
Béla333
@nevemnick: 18.31
Nem a technikai menetrendet vitatom, hanem hogy jó legyen a statisztika manipulálnak mindent.
Jó hogy nem onnan számolják a kiérkezést, amikor befordulnak az adott utcába. Mert ugye előtte lehet még torlódás is menet közben... Vajon ugyanígy mérik a kiérkezési időt mondjuk a hollandoknál vagy a franciáknál is?
Csak a hazugság megy, de az nagyon!
simmering73
Sürgős esetnél 11 perc egyenlő lehet a halállal.
nevemnick
@Béla333: Béla, itt is átlagot számolnak, mert azért tisztában vagy vele, hogy pl.egy kaposvári mentő nem fog mondjuk Gálosfára érni 11 perc alatt.
Béla333
@nevemnick: 18.43
Akkor ki kell mondani, hogy kivéve Gálosfa, mert ott 3 óra mire a kiérnek. Mondjuk szegény Gálosfán élőket ez az átlag szöveg a legkevésbé sem vigasztalja szerintem!
nevemnick
@Béla333: most hallottam, hogy minden magyarnak, csecsemőtől kezdve a 100 éves néninek is,3.5 millió forintja van a bankban. Ez vigasztal téged? :D
Béla333
@nevemnick: 18.52
Nem! Mint ahogy a Gálosfán élőket sem vigasztalja a mentők 11 perces kiérkezési átlaga, ha valakinek a hozzátartozója esetleg azért hal meg, mert 1-2-3 óra alatt ér ki hozzájuk a mentő.
nevemnick
@Béla333: akkor ezek szerint neked nincs 3.5 millered. :D
Béla333
@nevemnick: 19.14
Meg kedvem sincs a hülyét játszani a politikusaink hazugságaihoz...
Béla333
Mások véleménye szerint:

"Sokkal botrányosabb a mentők kiérkezési ideje, mint gondolná "
"Nem a szolgáltatás színvonalát emeli a Mentőszolgálat, hanem a metodikát változtatja úgy, hogy az a politikának is megfeleljen. Így viszont sokszor pontosan ahhoz a beteghez nem jut mentőegység időben, akihez elengedhetetlen lenne.
Mert míg a világ szinte összes országában a kiérkezési időt a bejelentés kezdetétől a helyszínre érkezésig mérik, addig ezt Magyarországon mostantól másképpen, unortodox módon kell csinálni. Hiszen a Népszava információi szerint a kiérkezési időt az Országos Mentőszolgálat a mentőegység indítása után kezdi el mérni. Azaz nem tesz mást, mint menetidőt mér, vagy átlagsebességet. Ebből az is következik, hogy bárki, aki életveszélyes állapotba kerül akár szívizom-infarktus, vagy stroke, esetleg közlekedési baleset miatt, ahhoz akkor is 15 percen belül ér ki a mentő, ha már egy órája bejelentették az egészségkárosodás bekövetkeztét, azaz akár egy órája is várják már a mentőt. Ez a helyzet a jövőben a Mentőszolgálat interpretálása szerint a norma 15 percen belüli esetnek számít."
rontgen.444.hu/2020/02/21/sokkal-botranyosabb-a-mentok-kierkezesi-ideje-mint-gondolna

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.