A kutatások szerint a gyerekek egyharmada úgy megy iskolába, hogy nem reggelizik – mondta Antal Emese dietetikus péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakember elmondta, a kamaszkorú fiataloknál ez az arány már 50 százalékra nő. A gyerekek általában időhiányra vagy az éhség hiányára hivatkoznak – tette hozzá.

Antal Emese felhívta a figyelmet arra, hogy a reggeli hiánya elhízást is okozhat, a nem rendszeres táplálkozás pedig több betegség kialakulásában is szerepet játszhat.

Forrás: MTI

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
"éhség hiányára hivatkoznak " ez tényleg releváns! Mint tudjuk az M1 ásza szokta volt mondani a szegény gyerekek azért nem reggeliznek mert nem éhesek! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
"éhség hiányára hivatkoznak " ez tényleg releváns! Mint tudjuk az M1 ásza szokta volt mondani a szegény gyerekek azért nem reggeliznek mert nem éhesek! =))
Nessy
@RonaGyuri: A harmadik okot ki méltóztatott felejteni a jó asszony! Nem reggelizik, mert nincs mit!
Eladott Ország
Harrach Péter, a mindig komoly kereszténydemokrata politikus igét hirdetett. Miután a gyermekéhezést és a szegénységet úgy nagy általánosságban sikerült megszüntetni – az új KSH számítási módszernek köszönhetően – úgy Harrach véleménye szerint minden társadalmi réteg helyzete javult Magyarországon. Kész, ha ezt maga a KDNP frakcióvezető mondja, akkor biztosan igaz, mert hát eddig sem hazudtak soha, hisz ők mélykeresztények. Éhező gyerekek? Hát nem laktak jól a Hiltonban, amikor Balog " vendégül" látta őket? Ezek állandóan enni akarnak?
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/01/KSH-2.jpg
Eladott Ország
Most, amikor voltaképpen nagyon-nagyon hosszú idő után kialakíthattuk volna a saját nyugodt demokráciánkat, akkor feltaláltunk magunknak egy ilyen senkiházi falusi suttyót, a saját magyar népmeséink legkisebb testvérét a pisaszagú faluvégéről, felemeltük, odaadtunk neki mindent, aztán megint azt hittük, ő lesz a következő igazságos Mátyás király.
Most meg áll a kötélfüles szatyrával ugyanaz a magyar paraszt a baszom stadion előtt, szürcsöli a sörét, vágja hozzá a disznósajtot, és nem érti, hol csúszott el a dolog. Ez a Mátyás se igazságos, ez se romantikus hős, bazmeg, és még egy piti bűnöző is, a magyar meg ezt se érti, hogy ez hogy lehet. Nem is fog soha semmit érteni ez a szerencsétlen nép. Elkúrta egy évszázad harmadát arra, hogy aztán egy Orbán családot gazdaggá tegyen, közben a világ ezerszeres sebességre kapcsolt, és eltűnt messze előre a ködbe. Mindenki verje bele a fejébe, hogy Magyarországot azok az emberek tartják fogva az orbáni fasizmus mocskában, akik legfeljebb 135 ezres nyugdíjat, vagy 240 ezres fizetést kapnak. Magyarán 350 eurós nyugdíjjal és 800 eurós fizetéssel ugatja ez a sok szánalmas ember, hogy Nyugat-Európa halott. Meg hogy majd az ő személyes Orbánviktoruk, aki 10 év teljhatalom után produkálja számukra ezeket a szánalmas éhbéreket, majd megmondja a Nyugatnak, hogy mi a fasz van. Annak a Nyugatnak, ahol 6-8-szoros minimálnyugdíjak és bérek vannak, annak a Nyugatnak, ahol egy vállalati középvezető be tudná dönteni a magyar gazdaságot egy nyugalmasabb szerda délelőttön. Ebből a semmi pénzből kellene enni, kellene iskoláztatni a gyereket, a hullaszagú kórházban meggyógyíttatni a mamát. Ez a sok diktatúrapárti bunkó pedig nem lázad a nyomora ellen, hanem elképzelt migránsok és elképzelt Sorosok miatt hatalomban tartja ezeket a tolvaj geciket, akik tartósan elvágták Magyarországot a 21. századtól.
Harrach : "A gyerekek meg nem éhesek, így szokták meg, hiszen az anyjuk sem eszik."
Málna
Én sem reggelizek soha. És általában a gyerekem is csak később, az iskolában eszik. Szerintem ezt nem lehet erőltetni.
Málna
@Nessy: Az viszont elég nagy szégyen a szülőre nézve, ha egy szelet zsíroskenyeret nem tud adni a gyerekének. Az ilyen alkalmatlan a gyereknevelésre.
Nessy
@Málna: A te köreidben biztos nem gond a reggeli!
division
@Málna: Egyik ismerősöm azzal intézi el a gyereke reggelijét, hogy egy zacskó csipszet nyom a kezébe. Az enyémek meg van, hogy egyszerűen nem akarnak reggel enni, úgy kell megetetni őket, mert azért egy szülő tényleg figyeljen oda erre, a reggeli fontos. Az iskolai uzsonnák egy része a kukákban landol, az ingyen étkezők esetében is. Mindezekért természetesen Orbán a hibás, ki más:-)
division
@Nessy: Akkor a negyedik ok is kimaradt, anyukának reggel hétre már ott kell lennie a műkörmösnél vagy a piacon, mert várja a kávézás a barátnőjével, aki szintén ezért nem ad reggelit a gyereknek, inkább bevágja az óvodába gyorsan mindkettő.
csak úgy....
@division: hogy neked mindíg a hülye anyukákból köll kiindulnod...,más nincs magyarországon? eriggy má...
csak úgy....
@Shikari: tibi,te mint munkakerülö ,akit elhagyott a zasszony és vitte a gyereket is...,jobb ha kussolsz!
division
@Shikari: Megmondom neked őszintén, nekem már azért nincs kedvem társalogni az Orbán gyűlölők hadával, mert képtelenek tárgyilagosak maradni, hiszen bármi rossz is történik lassan már a világban, arról mindről kizárólag Orbán tehet. Hosszútávon azért ez már nagyon fárasztó. Nyilván lenne min változtatnia a Fidesznek is, ezt én soha nem is tagadtam, de hogy ők lennének az ördögök...Megnézném én magamnak azon emberek családtagjait is, akik hagyják megfagyni egy rokonukat, látom sűrűn, kik azok a szülők akiknek éhesen megy a gyerekük az oviba, de mondhatsz te az ilyen Eladott Ország féléknek bármit. Orbán a hibás és kész!
division
@csak úgy...: Nem indulnék ki mindig ebből, ha ti meg nem mindent kizárólag Orbán nyakába akarnátok varrni.
Nessy
@division: Olyanról még nem hallottál, hogy apuka, anyuka reggel munkába rohan, és aki később indulhat, az indítja, illetve viszi a gyerkőcöket oviba, iskolába? Lehet, hogy a te köreidbe mindenki műkörmöshöz, meg shopingolni jár délelőtt! Azért pl. a szalag mellett meg még sok területen nem praktikus a műköröm!
division
@Eladott Ország: Lehet, neked a fagyi nem ízlik annyira, van ilyen:-))
division
@Nessy: Jönnél egyszer el az oviba, és találkoznál a szülők 90% - ával, majd megváltozna a véleményed, de legalábbis elcsodálkoznál. Neked is igazad van egyébként, csak nagyon egyoldalúan gondolkozol, ahogy még sokan.
division
@Horizont: Nekem Gyurcsánnyal sem volt különösebb bajom, nem csinált velem semmit, kétlem hogy tőlem itt azt olvasod bármikor is hogy bezzeg a Gyurcsány:-)
csak úgy....
@division: ki az a "ti" ? ki kormányozza az országot,ki tartja alacsonyan a bérek,kinek a kormányzása alatt értéktelenedett el a forit, ki tehet az inflációrol, ki finanszírozza közbénzböl a hobbiját, kinek fontosabb a kölföldi magyarság sorsa,...stb.
na eriggy má...
division
@csak úgy...: Megyek má, mivel végeztek a srácok a suliban, és látod, én nem csak a reggelijükről gondoskodom (olykor, mert ezt inkább anya végzi), de még 5. - es korukban is kocsival viszem, hozom őket:-)) Majd valamikor visszatérek, mint Arnold:-))
division
@Nessy: Még valami: Mi is dolgozunk. Nejem van hogy hétre már az oviban van, mert ott kell lennie, ilyenkor már felkel hatkor, hogy elkészítse a gyerekeknek amit kell. Nem kifogásokat kell folyton keresni.
Málna
@Nessy: Valóban nem gond a reggeli az én köreimben (ami átlagis, dolgozó emb
Málna
@Málna: folyt.köv: ...ami átlagos, dolgozó emberekből áll.)
A te köreidben gondot okoz a reggeli?
Nessy
@Málna: Szerencsére sok évtizede nem okozott gondot! Ma már ráérek, ha szükség van rám.
csak úgy....
@Shikari: tibi a munkakerülö! ha a munkakedved is akkora lenne,mint a szád... :)
Málna
@Nessy: És ismersz olyat, akinek gondot okoz?
Nessy
@division: Ezt én is előadtam, csak már hét előtt, hogy fél nyolcra átérjek Budáról Pestre. Később életempárja már nyolcra járt a közelbe, így "ráértek" fél nyolcra menni! Aztán a suli útba esett, így együtt mentek reggelente.
Eladott Ország
@division: ma, 12:38; De látom neked a fidesz seggnyalása jobban ízlik, mint a fagyi. Túlkompenzálnak az elvtársak, az ő nagyonkeresztény-tyúdekonzervatív' hevületükben. Lásd még Orbán, Kövér Pintér, Matolcsy, Bencsik, Bayer és a többi elvtársak. Csak a seggek változtak...Alapjaiban változott meg a magyarországi seggnyalási piac az elmúlt évtizedekben. A korábban megbízhatónak tartott seggnyalási technikák elavultak, az addig decentralizált piac centralizált lett. A piac szereplői mindebből két dolgot észlelnek: egyrészt azt, hogy képtelenek már diverzifikálni az erőforrásaikat, másrészt azt, hogy amíg korábban sokfelé lehetett kis seggeket nyalni, addig mára egy helyen van az összes nyalható segg és ez, az egyélőisten Orbán Viktoré lett. A felerősödött verseny miatt ma tényleg csak a legjobb seggnyalók tudnak talpon maradni. De egy valami biztos: ha ezen a piacon próbálkozik ma valaki, még a kétségekkel együtt is nagyobb esélyekkel juthat feljebb, mintha olyan tevékenységet végezne, amire a többség klasszikus értelemben vett munkavégzésként tekint.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/82213949_712768095796593_516485292111167488_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ohc=6IpdHkQ3JcAAX_FqEu5&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=d1712253559b911c1997692a14c928ec&oe=5ECFECBE
csak úgy....
@Málna: a te "köreiben" ...,hinnye az áldóját! :) oszt ki körül körözöl?
Málna
@Nessy: Mesélj, miért okoz nekik gondot?
csak úgy....
@Shikari: mint már említettem,nem beszélgetek munkakerülökkel!
közlési kényszer? :) ne röhögtess tibim,te képes vagy hajnalban fölkelni,hogy valami baromságot mondhass...
Nessy
@Málna:
Ha ők nem verik nagydobra a szegénységüket, nekem sincs hozzá jogom!
Málna
@Nessy: Ne szórakozzunk már, nem neveket kértem...
Nessy
@Málna: Segíteni szeretnél? Látogass le a Román határ mellé egy kis településre a magyar oldalon! Nem cigányok!
csak úgy....
@Málna: szerintem dél baranyában is körülnézhetnél...
Mary
Az az igazság, hogy vannak gyerekek akik nem tudnak reggelizni, mert nincs mit. Vannak akiknek van, de annyira válogatnak, hogy semmi nem jó, csak a csoki stb. Elég sok gyerekes családot ismerek, ki jobb, ki kevésbé jobb körülmények között él. A tény, hogy a mai gyerekeket elég furán nevelik a mai szülők. (tisztelet a kivételnek) Ismerek olyan gyereket, aki csak rántott húst eszik minden nap, semmi mást. A szülő minden nap nézi az óhaját és teljesíti. Ha egészséges az az étel ha nem, a gyerek ezt kívánja, ezt adunk neki. A legtöbb gyerek über válogatós, a tinik meg megisszák inkább a redbullt reggelire is. Leszögezem, hogy utálom az Orbánt kormányt az összes tevékenységüket nézve . De, most egy saját tapasztalatot kell megosztanom. Ismerős kisfiú 5 éves, kb 3 éves koráig elég nagy szegénységben élt, de most már lenne mit ennie. De annyira válogat, hogy kb 3-4 féle ételt eszik és meg sem hajlandó semmit sem kóstolni. Rámondja mindenre, hogy nem szeretem. Nem ismeri az ételeket, nem ül le pl az asztalhoz enni, mindig csak csokit kér, nem hajlandó az ételek 95 százalékát megenni. És nagyon sok gyereket ismerek még, aki nagyon kevés ételt hajlandó megenni. Ez többnyire a szülők hibája is. Azokat akiknek nem jut étel , sajnálatos manapság, az iskolában, óvodában valószínű van reggeli. De még hozzátenném, hogy az említett kisfiú is szegénységből jött, de az édesanya a cigarettát azért megvette magának, de étel nem volt otthon. Na erről ennyit. Nem lehet ítélkezni ki miért nem reggelizik, mindenkinek saját felelőssége, hogy a gyerekét hogy eteti vagy nem eteti. Még egyszer, nehogy azt higgye valaki, hogy védem a rendszert.
kokopelli
@Nessy: Az mindig egy szegényes kezdés,"hogy az az igazság..."! Kb. mint a Tramp "altenatív tényei"!
Málna
@Nessy: Nem segíteni szeretnék, hanem egy konkrét példát arra, hogy miért nem tud egy szülő reggelit adni a gyerekének. De ezen a ponton - amikor konkretizálni kellene az állításotokat - valahogy mindig elbuktok.
Málna
@Nessy: Segíts te, szólj a gyámügynek, hogy gyerekek vannak bajban.
Eladott Ország
@Mary: ma, 13:43; Emlékszünk bizonyára Hegedűs Zsuzsára, aki azzal a kijelentésével vonult be a köztudatba, hogy Magyarországon megszűnt a gyermekéhezés. A disznókkal és napos csibékkel pózoló, az országban egyszerre két Audival közlekedő asszonyság ellentmondást nem tűrően bizonygatta, hogy ez márpedig így is van. Nos, Novák Katalinnak sikerült megfejelnie ezt az evidenciát, ugyanis azt nyilatkozta: olyan, hogy gyermekéhezés nincs, az csak ócska demagógia. Tessék: youtu.be/vv3m-Z4Ep8A
Próbáljuk meg értelmezni az itt elmondottakat. Novák szerint egy gyermek sem éhezhet, sőt szegény sem lehet, mégpedig azért, mert Novák szerint ilyen nincs. Véleménye szerint ugyanis a gyermek nem, csakis a család lehet szegény, és csakis a család éhezhet. Ez mitől is más? Csak úgy kérdezem. Attól, hogy valaminek nem veszünk tudomást a létezéséről, attól az még létezik. Mint ahogy a szegénység sem szűnt meg 2015-ben hirtelen, csak a KSH kezdte el máshogy számolni a létminimumot. Természetesen nem politikai indokból, hanem megítélésük szerint ezek a számok reálisabbak, de legalábbis jobban mutatnak. Mint ahogy a munkanélküliség is egy csapásra megszűnt a közmunkaprogram bevezetésével. Noha a közmunkaprogramban résztvevők többsége még a minimálbért sem keresi meg, ez a kormányt kevéssé hozza lázba. Mint ahogy az is, hogy az itt dolgozók többsége később sem kerül be a munkaerőpiacra. Egy dolog fontos: a számok kozmetikázása, hisz akkor lehet mivel dicsekedni. Harrach elvtárs is azt mondta, aki nem eszik reggel, azért teszi, mert nem szokott, nem akar.
division
@Eladott Ország: Azért, mert te képtelen voltál munkával magasra jutni hidd el, másnak még sikerülhetett. Tanulás, akarat, tudás, rátermettség kell hozzá, amelyekből nagy valószínűséggel neked egyik sem adatott meg, és most gyűlölsz mindenkit akinek meg igen. Az a szomorú, hogy szerinted ez a normális. Kizárólag olyan emberekből vagy képes kiindulni, akik bizonyítottan loptak meg csaltak, ennél tovább már nem látsz. Elég szomorú, hogy a hozzád hasonló emberekből igen sok rontja itt a levegőt az országban.
division
@Horizont: Apámék nyolcan voltak testvérek, szegények voltak, de mamám mindent megtett hogy legyen mit enniük, pedig ahogy apám elmesélte nem volt egyszerű. Már gyerekként fát vágott, diót szedtek a fákról, azt ették, stb. Ő volt számomra a minta, hiszen megmutatta hogyan lehet ilyen körülmények között is felnőni, majd a saját tudásával sikeres embernek lenni.Neki egy volt a probléma, hogy mire eljött a rendszerváltás és igazán kamatoztatni tudta a tudását már nem volt annyira fiatal, de ez van, a születésünk időpontja nem rajtunk múlik:-)
division
@Horizont: Az "elfajzottak" nem az ilyen emberekből alakultak ki, ők még tudták mit jelent az hogy munka meg család. A pénz sajnos nagyon fontos, mert abból tudod etetni, ruházni, taníttatni a gyerekeket, és ezek a dolgok mindennél fontosabbak, persze ha másra is jut az csak jó. Persze igazad van, több véglet van sajnos, van akinek már semmi nem számít csak a milliárdok, van aki megelégszik az "eléggel", és van aki sajnos teljesen lemaradt, mert képtelen volt igazodni egy másfajta rendszerhez. Na és persze van Eladott Ország, aki egy külön faj:-))
Aki Én
@division: @Málna: @Shikari: Hogy ti mit ki nem tudtok hozni egy ártalmatlan cikkből. Olyan képzeltek bele, ami nincs. Telerakjátok politikával, orbánoztok meg libsiztek, mikor csak közölték a tényt, miszerint nem egészséges reggeli nélkül kezdeni a napot. Különösen gyermekkorban.
Málna
@Aki Én: Címet tévesztettél, semmi ilyesmit nem írtam, csupán Nessy kommentjére reagáltam.
Málna
@Horizont: 14:39 Az együttérzésem azért hiányzik, mert én minden egyes nap keményen dolgozom azért, hogy legyen mit ennünk és legyen fedél a fejünk fölött. Valóban semmi empátiát nem érzek olyan egészséges, felnőtt emberek iránt, akik nem ezt teszik, hanem várják, hogy valaki segítsen rajtuk.
A példádról pedig azt gondolom, hogy felelőtlenség három gyereket vállalni ott, ahol már a reggeli is gondot okoz.
Eladott Ország
@division: ma 14:24; Jó, hogy te és a fidesz nevű bűnöző és politikai prostituált kleptokrata banda ilyen tehetségesek, tudással és rátermettséggel ilyen magasra jutottak. Hofi szavai után szabadon: "Ha a fidesz a jövő záloga...dögöljek meg ha kiváltom!"
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/04/12705492_995829030453874_3400939487193956882_n.jpg
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/82536410_116770483190387_2090110929399185408_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ohc=ItbCiHGNW38AX-1AvRi&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=8d66aa714899ba686cc3ac5599e5d3f0&oe=5EC4F7D9
division
@Eladott Ország: Fidesz még nem is volt amikor én már letettem valamit az asztalra. Feleslegesen akarsz összemosni velük. Rájuk szavaztam, igen, most sem tudnék másra, mert nincs kire. Ennyi közöm van lényegében hozzájuk. Felőlem lehetne a kétfarkú kutyapárt is, az sem zavarna. Nem érted továbbra sem, sajnos.
division
@Aki Én: Miért pont nekünk címezted a mondanivalódat? Eladott Ország haverodat kihagytad a felsorolásból. Szőke nő szindróma már megint:-)
division
@Málna: Hagyd, csak kötözködni jött megint.
division
@Horizont: ma 16:20: Sajnos ebben egyet kell értsek veled.
division
@Eladott Ország: Te vagy rá az élő példa, hogy lehetséges:-)))
human
Mert nem éhesek, ahogy a fideszesek szokták mondani.
csak úgy....
@human: meg a rohamos fejlödés közben ne zabáljon senki,még morzsa kerülne a kerekek közé..
Málna
@Horizont: De, el tudom képzelni, velem is történtek dolgok. Azt nem tudom elképzelni, hogy ne tudjak enni adni a gyerekemnek. Ahhoz mozgásképtelennek vagy halottnak kell lennem.
Málna
@Eladott Ország:17:02 Ezt tényleg te kérdezted divisiontól? Eszem megáll...:-)
csak úgy....
@Málna: körül köne nézned kis magyaországon,... áld meg isten a császár fölségét,ne sanyargassa magyar népét! a gyöngébbek kedvéért,egy magasabb körökben körözött,havi több mint egy milla nettóbol osztogatja az észt...
na eriggy má !
Borsodi
Orbán megmondta utálja az elhízott embereket,a gyerekek meg nem éhesek,így lesznek egészséges sportolók , azaz focisták. akiknek soha nem lesz szükségük kórházra,se munkahelyre.
fahrenheit451
@Borsodi: Az antiszemita fradisták niggereknek szurkolnak ezerrel...
Mekkora kognitív disszonancia már ez?!
Hülye fradisták !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.