Nem fogadható el, hogy négy nettó befizető ország, Ausztria, Hollandia, Dánia, Svédország – Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének 1,074 százalékról szóló ajánlatát elutasítva – továbbra is bruttó nemzeti jövedelmük (GNI) 1 százalékát fizetné be az uniós költségvetésbe.

Orbán kevesli az EU nettó befizetőinek ajánlatát
Orbán Viktor miniszterelnök és Sophie Wilmes belga kormányfő az EU-tagországok állam- és kormányfőinek rendkívüli találkozóján Brüsszelben 2020. február 20-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ha ambiciózus Európát akarunk, akkor ahhoz ambiciózus költségvetés kell – jelentette ki Orbán Viktor miniszerelnök Brüsszelben, a 2021 utáni uniós keretköltségvetésről rendezett EU-csúcstalálkozón pénteken.

A miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva azt mondta, a kohézió barátai országcsoport úgy döntött, átalakul az ambiciózus Európa költségvetése elnevezésű csoporttá, és azt az álláspontot fogadták el, hogy

"ha ambiciózus Európát akarunk, akkor ahhoz ambiciózus költségvetés kell".

Az országcsoport tagjai indítványozták, hogy az Európai Parlament azon javaslatához kell viszonyitani a számításokat, amely alapján a 27 tagállam egyaránt bruttó nemzeti jövedelmének (GNI) 1,3 százalékát fizetné be a költségvetésbe.

Orbán Viktor szerint nincs lehetőség arra, hogy a két álláspont között kompromisszum jöjjön létre. Ha pedig nincs megegyezés arról, hogy mennyi lesz a költségvetés befizetési oldala, akkor nem lehet arról sem beszélni, hogy miként legyen szétosztva – mondta.

"Ebben a pillanatban nagyon messze vagyunk a megállapodástól, két távoli álláspont van, valamikor a jövőben folytatni fogjuk a megbeszéléseket"

- fogalmazott.

Tájékoztatása szerint az említett nettó befizető országok azt mondták, Charles Michel múlt héten bemutatott javaslata nem tárgyalási alap. Közölték, mandátumuk a nemzeti parlamentjük részéről az, hogy az 1 százalékról nem mozdulhatnak el.

Az 1 és az 1,3 között akkora a távolság, hogy azt nem lehet áthidalni, tehát ma megállapodás nem lesz. Ez a helyzet magyar értékelése – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor aláhúzta, hogy egy dolgot tisztázni kell: nem lehet folytatni azt, hogy a gazdag országok nemzeti össztermék arányában számolva kevesebbet fizetnek be, mint a szegény országok. Ha nincs igazságosság a büdzsé alapjait illetően, lehetetlen stabil költségvetést elfogadni. Ez a magyar álláspont – húzta alá.

"Ha valóban akarunk csinálni valamit Európában a hatérvédelem, a digitalizáció, az iparpolitika, a mezőgazdaság, a kohézió, az infrastruktúra-fejlesztés területén, akkor nem állhatunk meg 1 százaléknál, hanem vállani kell, hogy 1,3 százalékot kell mindenkinek befizetnie" – fogalmazott.

A miniszterelnök a brüsszeli megbeszéléseket nehéznek, de "nagyon jó" tárgyalásoknak nevezte. Ezzel összefüggésben kiemelte, hogy a pénzzel párhuzamosan Európa jövőjéről szól a vita.

"A vita arról szól, hogy mennyire ambiciózus Európát akarunk. Nyilvánvaló, ha fenn akarjuk tartani Európát, belső piacra van szükségünk, amelynek két pillére az agrártámogatás és a kohéziós forrás"

- közölte.

A számoknak tehát összhangba kell kerülniük az Európai Unióról alkotott jövőképpel. Az ambiciózus célokat ugyanis nem lehet ugyanannyi pénzzel finanszírozni, mint amennyi a 2020-ig tartó költségvetési időszakban állt rendelkezésre. Az uniónak újabb kihívásokkal kell szembenéznie. Az új feladatok pedig további forrásokat követelnek – húzta alá.

Kérdésre válaszolva kijelentette: a tárgyalások jelenlegi szakaszában nem volt szó arról a javaslatról, amely az uniós pénzek kifizetését a jogállamiság kritériumainak betartásához kötné. Szavai szerint ez a kérdés a költségvetési tárgyalások végső szakaszában kerülhet napirendre.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Őfélesége legalább 10 kg-ot duzzadt a pénz forsite sagától!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kokopelli
Qrva jó!A koldus rebaxa a pénztdobó járókelőt! (a nyuszi viszi a puskát? (:-()
tudode
Őfélesége legalább 10 kg-ot duzzadt a pénz forsite sagától!
Clavigo
@tudode: 10 kilót csak a feje duzzadt...
CsipkeRózsa
A magyarországi Személyi Jövedelemadó egyetlen %-ot tartalmaz, legyen 100 ezer Ft, vagy 10 millió Ft a havi keresete valakinek. Ennek a példájára az EU tagországoknak egységesen 1,3 %-ot kellene befizetnie.
Igazságos mindkettő, vagy igazságtalan mindkettő.
Béla333
Mivel az Uniós pénzek eddig sem az ország jobbá, sikeresebbé válására lett fordítva, hanem ellopták a maffia tagok ezt a pénzt, ezért most lefordítva Orbánék szavait!:
"Még több pénzt akarunk ellopni a Fideszesek legnagyobb örömére!!!"
tudode
@Clavigo: .
Valami rosszfát tettem a tűzre, vagy hova, mert a propi letörli a hsz-eimre a reagálásokat, pedig amit leírok az a valóságnak megfelel!
kissé felnőttem
nem állhatunk meg. De az egészségügyre az urfi miért csak 3 %-ot ad évek óta? éves szinten 40-50 ezer ember elhalálozhat.? mindenre van pénz de úgy látszik a népre nem jut.Ja mert a betegre oda kéne figyelni? az pénzkidobás ? akkor minek vonták pld 45 évig tőlem a tb -t ezért?
kár egyetlen peták ennek a kormánynak max lecserélni minnél előbb.
Clavigo
Én ea nettó befizetők helyében egy büdös petákot nem adnék a Putrisnak..és Nemzethhyy Tébolydájának..
Sámannus
Neked egy krajcár is sok lenne, mert csak rombolsz mindent te szarházi
simmering73
@tudode: Tegnap már én is említettem ezt. Már másodszor veszem észre,hogy nullázódik. De olyat is észrevettem,hogy ketten lájkolták, de a számláló nem mozdult. Nem tettél rossz fát a tűzre, listáztak.
Béla333
Pénzt csak akkor adjanak, ha Polt Petyáék helyett az Uniós ügyészség vizsgálhatja a pénzek útját.
Ha ezt nem engedik meg a maffiások, akkor egy petákot se adjanak!
Mocskos maffia!
simmering73
@simmering73: Figyel a Big Brother, most nullázódott ismét.:)))
teuton
A koldus követelözik! Seggbe kene rugni, menjen Putyinhoz vagy Azerbajdzsanba, Kazahsztanba a kipcsak rokonokhoz penzt követelni!
justhpeter
Lasssan kezdi megérteni, hogy csökken az illiberális kereszténység tekintélye, így az ő értéke is Nem kicsit... nagyot.
RonaGyuri
te arrogáns tróger, ha kevesebbet lopnál és kötekednél, akkor több pénz jutna! =))
kereső
Én meg évek óta keveslem az oktatásra, kutatásra, egészségügyre, szociális ellátásra forditott összegeket- amelyek nominálisan nőttek, viszont gdp arányosan meg csökkenőben vannak 2010-hez képest is. Ja a nyugdijakról ne is beszéljünk. Ami nőtt az a propaganda, meg a foci, meg a stadion, meg a külhonba adott "támogatások", meg a megvédéésekre szánt összegek. Talán el kéne gondolkodni azon, hogy nem a nemzethy burzsoáziát kéne etetni, mert egyszer csal azt veszitek észre, hogy nem lesz adófizető az országban. A tehénke se ad tejet, ha nem tartják jól.
kokopelli
@RonaGyuri: mint a koldus,aki kiírja,hogy "kérem,min.1000 Ft a taksa"!
tudode
Őfélesége által megnyomorított társadalomnak hiányzik az államháztartási tanulmány, mivel őfélesége remekelt befizetőként, felkészülten érkezett, ki tudja milyen módon járt túl mindenkinek az eszén, mert előjött a farbával
.
----- Igazat mondott Orbán Viktor az EU-s befizetéseinkről. Íme a válasz
.
www.portfolio.hu/unios-forrasok/20200110/igazat-mondott-orban-viktor-az-eu-s-befizeteseinkrol-ime-a-valasz-412175
.
Valahol a GDP, és a GNI körül van a hadicsel
.
GNI
.
""" A GNI (gross national income, magyarul bruttó nemzeti jövedelem) a GDP-ből származtatott mutató. Számítása során figyelembe veszik a külföldről kapott jövedelmeket és a levonják a kiáramlott jövedelmeket.
A mutató régebbi elnevezése GNP (vagyis gross national product, bruttó nemzeti termék)."""
.
Ebből talán az következik, hogy addig amí őfélesége foglalja el nemisminiszterelnökként a BÁRSONYFOTELT, nem lesz itt JÓLÉTI TÁRSADALOM, rajtuk kívül mindenki dolgozza ki a belét, minél előbb váljanak narancsköddé!
fahrenheit451
Ezt a képmutató moslék gazembert... ezt a fehér, keresztény, hetero(?) rémisztő képződményt!
Hollandia, Svédország, Dánia, amely országok a Fidesz, vagyis Orbán szerint már élhetetlenek a migránsok miatt, és mindenki Magyarországra menekül onnan - de a pénzük meg kell neki???!!!

Ausztria, és azon belül Bécs meg... www.youtube.com/watch?v=KhUpkxs8ZdU

Egy épeszű ember csak undorral és megvetéssel tud nézi erre a förmedvényre - homo deamon (ha már kereszténykedünk, akkor beszéljünk kicsit a démonokról is)

laudatortemporisacti.blogspot.com/2010/09/homo-homini-daemon.html
Qqberci
Én meg sokallom, amit a csútkány ellop...
solidedge
Nagy a riadalom a Fidesz soraiban. Soha nem gyakorolták a kevés pénzből való lenyúlást,.Ha elfogadja az EU a csökkentett költségű támogatást akkor a Fidesz tanfolyamot indít, tagjaival azt tanítja hogyan lehet kevesebb pénzből is sokat lopni.
Sámannus
Mi a túrónak neki a pénz azért hogy kitalicskázza a románoknak?
Lopás nélkül zavar támad a rendszerben is.
Qqberci
Én meg sokallom, amit a csútkány ellop...
Yoda69
"Orbán Viktor aláhúzta, hogy egy dolgot tisztázni kell: nem lehet folytatni azt, hogy a gazdag országok nemzeti össztermék arányában számolva kevesebbet fizetnek be, mint a szegény országok. "

Akkor elsonek a magyar adorendszert kellene a gecinek atirnia, mert itt a szegények tobb adót fizetnek mint a gazdagok a jovedelmukhoz viszonyítva.
fahrenheit451
Én fogom megölni Orvbánt.
Én azért születtem, hogy megöljem, Orvbánt.
Akkor ölöm meg, amikor a legkevésbé számít rá.
Orvbán nem fog ágyban párnák közt meghalni - ne bántson ez az egyetlen gondolat tégedet.
Orvbán csúnyán, szenvedve, kínok között fog meghalni !!!
fahrenheit451
Úgy megkínzom, hogy behugyozik, beszarik, és vért köhög fel.
Az új James Bond filmcímmel ellentétben, Orvbánnak lesz ideje a halálra.

Azért hallgassuk meg az eredetit, mert mindig az eredeti az igazi: www.youtube.com/watch?v=8zUY57MK7TE
fahrenheit451
Geci állampárti kommunista/náci megfigyelők...
A kurva anyátok!!
Hajszolj bele és szétbaszok mindent - a kurva anyátok!
RonaGyuri
Csak a rend kedvéért

egy kis értelmezés

Ambíció jelentése: becsvágy, törekvés, érvényesülési vágy, buzgóság, igyekezet, törtetés, nagyravágyás.
egyes vélemények szerint a magamutogatás is idesorolható
A angol ambition a Cambdridge szerint:
„a strong wish to achieve something.
illetve
a strong wish to be successful, powerful, rich, etc.”

nézvén a képen azt a bárgyú vigyort a pofáján nincs kétség! =))
dr. prédikátor
Kevesled a befizetést füstös cigány??? kevesebbet tudnátok ellopni az EU-s pénzekből ugye???!!!Te patkány te mennyivel járultál hozzá a költségvetéshez???Ti csak a zsebeteket tartjátok !!!Mocskos egy undorító féreg vagy!!!
kokopelli
A hanyatló nyugattól,amit "ß@rozik" követel lépten nyomon több pénzt!Nem a csicskája meséli,hogy .
pl. Németország lassan a padlón van?Nem tudom mit akar azoktól akik az"összeszerelő műhelyeiket egy
kézlegyintéssel máshová vihetik! (mint Nokia anno) Egyre több az éhesszájú csicska és bértollnok?Miért
is nem lép ki?A fenyegetésre ß@rnak a "multik",mert azok az EU minden kormányára tesznek!...nagy a
világpiac!
ómió
Akkor hogy lesz ebből "haladó" USE? Hát - hál' Isten - sehogy se!
szép új világ
Azon csodálkozom, hogy van még ember Brüsszelben, aki egyáltalán szóba áll ezzel a megrögzött hazudozóval. Mifelénk ha ilyen alak kerül a közelünkbe akkor ösztönösen erősebben markoljuk a táskánkat vagy a pénztárcánkat.
Eladott Ország
Ahová ez az ország, ez a nép csatlakozik, annak vége. Ideérve összeomlott a tatárjárás, megrokkant az oszmán birodalom, az osztrákok is belerokkantak, majd a nagy Szovjetunió. Most éppen a NATO és az Unió tapasztalja meg ezt. Erre mondják nálunk, hogy ilyen barátok mellet már nem is kell ellenség. A meglepő csupán az, hogy miért csak most tűnik fel az Európai Uniónak, hogy Orbán rendszere éppen úgy viselkedik és kommunikál, mint például az észak-koreai diktatúra és az összes többi arrogáns, elnyomó és militáns rezsim, mint minden maffia állam. Ez önmagában is vizsgálat tárgya lehetne, illetve bizonyítéka annak, hogy Magyarországon nem egy jogállam működik, hanem egy bűnszervezet, amelyben a haramiák nyelvezete az elfogadott, és úgy reagál minden jogállami aktusra, mint az orosz maffia a rendőri intézkedésekre az Uralban: páncéltörő aknával.
Béla333
Sok az éhes száj a Fidesznél!
Dáriusz kincse sem lenne elég Orbánéknak! Azt is ellopnák!
Ha nem tudja ellenőrizni a pénz mozgását az Uniós ügyészség, akkor felesleges egy fillért is adniuk, úgyis csak ellopnák!
namihami
Neki elég lenne az eredeti százalékos befizetési összeg is, ha megadhatná az adóparadicsomokban létesített családi bankszámláinak a közvetlen számát.
Az emelés azért fontos, mert pusztán a látszat okán és a siserehad szájainak betömése miatt, de a sleppet is táplálni kell és az levesz az érkező összegből. És az már fájdalmasan érinti.
""Az a tied, amit az EU-tól IS lenyúlhatsz!"" Avagy:: ""Balfelől ütöm a családnak csörög, jobbfelől ütöm az is a családnak csörög!""
Eladott Ország
@namihami: ma, 12:17;
Drága isten szépen kérlek,
Aranyeső hulljon nékem,
Aranyeső a virágosrétre... (mű)dal
www.youtube.com/watch?v=6RZXSZJiEDM

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.