Elvi megállapodást kötött a BKV Zrt. és az érdekvédelmi szervezetek a 10 százalékos átlagos béremelésről pénteken – tudatta a BKV közleményben.

Nem lesz BKV-sztrájk, jön a fizetésemelés
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A BKV Zrt. vezetősége és az érdekvédelmi szervezetek képviselői közötti tárgyalások eredményeképpen

"megnyugtató elvi megállapodás született egy közösen elfogadható bérfejlesztési csomagról", amely a béremelésen kívül kiterjed többek között cafetériára, kis értékű ajándékutalványra, Budapest pótlékra és figyelembe veszi a "kulcsemberek megtartását"

- fogalmaz a BKV közleménye.

A bérfejlesztés mértéke átlagosan 10 százalék, amely az egyes munkavállalók esetében eltérő arányú bérnövekedést jelent, ugyanis a bérfejlesztési csomag különböző elemeket tartalmaz. A munkáltató hétfőre összeállítja és az érdekképviseleteknek megküldi a részletes megállapodás-tervezetet. A megállapodás végleges egyeztetése és aláírása előreláthatóan kedden lesz – közölte a BKV Zrt.

A Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) közleménye szerint az elvi megállapodásban rögzített átlagosan tíz százalékos béremelés januártól visszamenőleges. Az év első két hónapjára mindenkinek egységesen egyszeri hatvanezer forintot fizet ki a cég, márciustól pedig 8 százalékkal, havonta legalább 35 ezer forinttal nőnek a keresetek. Ez az összeg a legtöbb munkavállalónál meghaladja a 10 százalékot.

A megállapodás tartalmazza azt is, hogy az eddigi senioritás pótlékot felváltja a Budapest pótlék, a cafetéria éves mértékét pedig összesen 200 ezer forintra emelték.

A sztrájkkészültséget a megállapodás aláírásáig felfüggesztette az EKSZ – közölte Naszályi Gábor, a szakszervezet elnöke.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@Mirabilis: A másik ötöst arra tenném, hogy végül több pénz sem...:)
rokker33
Szánalmas! Én a 15% ot is kevésnek tartottam a 10 % az nevetséges! Aki kap bruttó 140 150 et annak kevés lesz az emelés talán 10 ezer forint vagy kicsit több, de azt nem tartom valódi bérfejlesztésnek csak apró pénz!
jesz
átlagosan tíz százalék... Aki valaha dolgozott akár műhelyben, akár irodában, az jól tudja mit is jelent az átlag. Namost a szakszi vezetője nagyon keménykedett, hogy bizony 15%alá nem mennek, a cég által ajánlott 8% arcpirítóan kevés. Nos a 10% valóban jóval több. Főleg, ha átlagosan lesz szétosztva...
Buliszagot érzek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.