Nem született megállapodás az Európai Unió 2021 utáni hétéves keretköltségvetéséről az uniós állam- és kormányfők e témában összehívott rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozóján – közölte péntek este Charles Michel, az Európai Tanács elnöke.

Nem sikerült megállapodásra jutni az uniós költségvetésről
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) a sajtó képviselőinek nyilatkozik a brüsszeli rendkívüli EU-csúcson 2020. február 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő tanács elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: nagyon keményen dolgoztak azért, hogy megpróbáljanak közös nevezőre jutni, de pénteken sajnos nem sikerült megállapodásra jutni.

"Azt látjuk, hogy ehhez több időre van szükségünk"

- tette hozzá.

Charles Michel azt mondta, továbbra is minden javaslat és tagállami elképzelés "az asztalon van."

Az egyes tagállami elképzelésekben továbbra is jelentős eltérés mutatkozik, egyebek mellett a kohéziós pénzek, az oktatásra és kultúrára, vagy a védelempolitikára vonatkozó forrásokra vonatkozóan – tette hozzá.

Aláhúzta, meg van győződve arról, hogy a sok órán át tartó találkozó nagyon hasznos és szükséges volt az álláspontok közelítése érdekében. Szavai szerint további informális konzultációkra lesz szükség ahhoz, hogy egy újabb, szintén rendkívüli EU-csúcs időpontját ki lehessen tűzni. Hozzátette, biztos abban, hogy az intenzív és a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéd folytatásával sikerül megállapodásra jutni.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, a hétévente zajló költségvetési tárgyalások az unió előtt álló újabb kihívások miatt minden alkalommal egyre bonyolultabbá válnak.

Az Európai Uniónak – mint fogalmazott – 27 tagállama és 27 különböző álláspontja van. Az, hogy a tagországi érdekek és elképzelések jelentős eltérése miatt nem sikerült a megállapodás, az "a demokrácia jele"

- hangsúlyozta.

A bizottság elnöke ugyanakkor a megállapodás elmaradásának következményeire is felhívta a figyelmet. Véleménye szerint ugyanis a költségvetés minél előbb történő elfogadása nélkül veszélybe kerülnek olyan fontos uniós politikák és kezdeményezések, mint az Erasmus csereprogram, a kutatási, illetve regionális fejlesztési támogatások, vagy akár a határok védelme.

Egyetértésre van szükség, ugyanis a költségvetés elfogadásához elengedhetetlen az Európai Parlament jóváhagyása is. E tekintetben rövid az idő – mondta.

Végezetül hangsúlyozta: az a tény, hogy a vezetők közel két napig próbáltak megállapodásra jutni, azt mutatja, hogy "elkötelezettek" a kompromisszum iránt. További kemény munkára van szükség azonban az előrehaladás érdekében – tette hozzá az uniós bizottság elnöke.

(MTI)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fahrenheit451
Nem volt senki a tömegből, aki leszúrja ezt a gecit, hogy ezzel fellélegezhessen Európa egy picit.
Csak egyszer kerüljek három méter távolságra ehhez a gecihez...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fahrenheit451
Nem volt senki a tömegből, aki leszúrja ezt a gecit, hogy ezzel fellélegezhessen Európa egy picit.
Csak egyszer kerüljek három méter távolságra ehhez a gecihez...
libellle
@Pegero: valóban. eg nagy semmit. azert a´lltak és várták mert egyébként nem szokott az ujságirókkal beszélni ugyanis azok gyorsan sarokba szoritják.
fahrenheit451
Egyből kinyomom a szemeit, megvakítva, aztán egy tollal belevágok a hallójárataiba,megsüketítve, aztán átharapom a torkát.
Bizony. foggal szétmarcangolva.
Kés?
Csak a kistáskáknak kell (kis)kés.

Én jó vagyok...
Most képzeld el, milyenek a rosszak...
fahrenheit451
(A rendőrök, akik kijöttek hozzám, szerintük ez nem vicces.
Szerintem meg kurvára vicces.
Széttépni, darabokra szaggatni egy népellenes fasiszta diktátort, kurvára vicces!!!

Mit lépsz erre faszszopó állampárti megfigyelő pribék?
Bizony, mi harcban állunk, geci.
Lesz itten háború.
Te megállítasz engem?
Nem, te nem állítasz meg engem.
Jogod erre?
Semmi!!!
Alkotmányos válság van, semmihez nincs jogod, állampárti - adható-vehető - kis geci! pribék!

Az egyoldalú buta fidesznyikes alaptörvény Alkotmányellenes !!!
fahrenheit451
Gyere geci, támadj magyarra, mert...
Ott lesz neked véged!
Abban a pillanatban!

Elég volt belőletek, a fenyegetéseitekből - mert nem tudtok összeadni egyet meg egyet.
Mindenért Stresszburg, és fizettek milliókat, gecik !
Hányok tőletek, ti primitív erőszakszervező diktátorz kiszolgálók !!!
Te faszszopó simán neked megyek egy húsklopfolóval.
Vágod, geci?!

Inkább egy nigger, mint száz fideszes.- a niggerek legalább megbecsülik az ajándékot, míg a fideszesek ellopják.
fahrenheit451
Három méter, és egyből megoldom Európa egyik legégetőbb problémáját.
Van olyan szervezet, amelyiknek érdeke Orbán Viktor likvidálása?
Beépített ügynökök ne jelentkezzenek, mert őket is megölöm.
(jön az új James Bond film - nincs idő a hallra, baszd meg)

www.youtube.com/watch?v=8zUY57MK7TE

Nem érted ugye, hogy ti vagytok a rosszak, akik szétbasszák a világot?
Nem értitek ugye, gecik?
TI VAGYTOK A ROSSZAK - MINDIG IS A TI FAJTÁTOK VOLT/VAN A ROSSZ.

Érted ezt, geci, náci?
A kurva anyátok..
És képzeld Jézus pusztítja el a ti beteg világotokat - infantilis hülye keresztény utánzat játék baba
fahrenheit451
Mesélj nekem geci keresztény a Bibliából - valamit.
Mindegy, hogy mit, valamit.
Nem tudsz geci, mert NULLA ismereted van - nem tudod miről beszélsz, te geci keresztény.
Buta paraszt keresztény.

Armageddon rulez...
fahrenheit451
Érted már, hogy miért nem mondhatom el a frankót?
Mert nincs semmi értelme.
Pár szóból is érthetnéd, de neked könyveket kéne írni róla, és még úgy sem értenéd.
Ez nem a te hibád.
De igen.
Akkor ezt megbeszéltük?
Jó.
ómió
Bezzeg egy USE esetén kimondanák a "tutit" és "mindenki elégedetten távozna"! Főleg neobolsiék!
Eladott Ország
Orbán igazságtalannak nevezte az Európai Unió 2020 utáni hétéves költségvetésének tervét, amennyiben az olyan módosításokat tartalmaz, amelyek a szegényebb országok helyett a gazdagabbakhoz akarja átcsoportosítani a pénzeket. Tehát amikor zajosan, habzó szájjal, de legalább sértődötten vissza kell utasítani, hogy Magyarországon a korrupció táncot lejt a jog uralmának hulláján, akkor az van, hogy nem lennénk a hanyatló Európai Unió gazdasági motorja, zászlóshajója, vontatóhorga és jövőjének záloga, ha itt nagyipari lopás zajlana. Mert állítólag az összes politikai kézikönyv azt írja, hogy a korrupt országok nem fejlődnek, ezzel szemben Magyarország mutatja az utat, világít a sötétben azoknak a világtalan, szerencsétlen nyomorultaknak, akik mindent elbasztak a gazdaságpolitikában.
Csizmás Kond
Azt azért senki ne felejtse, hogy a zunió egy kereskedelmi csoportként jött létre, aminek elsődleges célja volt a nagykereskedelem helyi kartekezése. Az, hogy ebből mára egy ilye korcs politikai, sőt egyes álmodozók szerint tagországegyesítő unióvá alakult, ahol már nem az egymás közöztti kereskedelem hanem inkább a buzeráns politikai csalók melegágyefektusa a domináns, ahol minden félkegyelmű egyéni vágyait politikai színtre emelik, ahol a szxualítás, a szexuális meghatározás magasabb színtre kerül mint a gazdaság...hát kérem ott tényleg oda kell figyelni, hogy ki az aki termel ki az aki azt a jólétre akarja felhasználni és ki az aki mindezt a saját beteges vágyai megteremtését akarja kierőltetni.
tudode
Ni csak ki beszél ott/itt?
.
Az aki felveszi a pléh orcát, és a tagországok tartanak őfélesége vétójától templom egereként, egy szegény ország képviseletében:
.
www.portfolio.hu/unios-forrasok/20200214/kiszivargott-megsem-bukna-annyi-eu-penzt-magyarorszag-mint-eddig-tudtuk-415971
.
• Meglátásunk szerint ez a változtatás például a magyar érdekek figyelembe vétele miatt született meg, hogy így csökkenjen/elháruljon a magyar vétó veszélye.
.
Ugyanígy az a változtatás is a magyar érdekek és kérések figyelembe vételére utal, hogy az új javaslat nagyobb rugalmasságot engedélyezne a Közös Agrárpolitika két pillére, illetve a strukturális alapok között a nemzeti borítékban elhelyezett támogatások mozgatásában. A terv értelmében az Európai Regionális Fejlesztési Alap maximum 10 százalékát át lehetne rakni az Európai Szociális Alapba és fordítva, és ugyanez a Kohéziós Alapra is érvényes lenne.
.
• Lényeges változás, hogy a szegényebb országok számára (mint Magyarország is) a tagállami társfinanszírozási ráta nem ugrana olyan mértékben, mint ami eddig benne volt a levegőben.
.
!!!
kokopelli
@Eladott Ország: "..akinél a pénz,az rendel"!Olyan egyszerű kilépni,és az új KGST2-t megalapítani!Elnevezhetik
"cica-asztalnak" (Katzentisch-nek) is,ahol a családi rendezvényeknél a pici gyerekek ülnek! Sok sikert!
tudode
Őfélesége már megint felejthetetlenné akarta/ja magát tenni, mert kiszökött a tárgyalásról, és TELJES NEMZETI ÖSSZTERMÉK befizetéséről vitatkoznak, odacsapódva azok közé, akik 1,3%-ot fizetnének be szemben négy tagországgal, akik "csak" 1%-ot hajlandók befizetni
.
www.youtube.com/watch?v=2jnpaisMGmc
.
Azzal együtt, hogy valahogy máskép hívják azt a TELJES NEMZETI ÖSSZTERMÉKET, amiről kiugrott rögtönzött sajtótájékoztatót tartani a tárgyalás szünetében, mint egy árulkodós kisdiák!
Eladott Ország
@kokopelli: ma, 10:37; Az Orbán-kormány az elmúlt években kiépítette azt a rendszert, mely több milliárd forinttal lopja meg mind az Uniót, mind pedig a magyar embereket. Kamu pályázatok és túlárazások kísérnek minden hazai beruházást. Előre lezsírozott sémák alapján, baráti és családi cégeken keresztül zabálják fel az uniós pénzeket. Erről az Unió is tud már évek óta, mégsem történik az égvilágon semmi. Nincs az az OLAF-jelentés, amely bajba sodorhatná a hazai maffia működését. Orbán nem akar kilépni az Unióból, önszántából legalábbis biztosan nem. Pontosan látja, hogy tehet szinte bármit, az uniós tagországok képtelenek teljes mértékben összefogni azért, hogy megregulázzák azt, aki az európai értékek ellen cselekszik. Az uniós pénzek tudniillik – afrikai mintára – nem a lakosságot segítik, hanem a hatalomban lévők még hatalmasabbá tételét. Orbán az EU pénze nélkül csak egy pénz és hatalom nélküli tolvaj, semmi más. Jó lenne, ha ezt Brüsszelben is észlelnék. Minél előbb. Talán valami elkezdődidik
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 22:14; Tudjátok milyen kurva nehéz kitalálni, mire költsem ezt a rengeteg pénzt,...
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/84334520_135515327928267_2200594101185806336_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ohc=S3yYu-NkMQ0AX_I87BJ&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=46fbf69fca4704bf4c5e4ce9b7713722&oe=5ED19DAE
Azért van ott olyan sok tudósító, mert ott van a főbejárata az épületnek, és a kormányfők ott mennek be és nem a bűnöző csúti cigányra és politikai kurvára kíváncsiak b+!
tudode
Meghallgatva mit pletyózott nemzetünk fasza gyereke aszongya, hogy a 100 Ft 3%-a az 30 fillér, akárhogy számolom az 3 Ft
.
----- Orbán szerint nincs esély a kompromisszumra
.
www.youtube.com/watch?v=2jnpaisMGmc
.
Lehetséges, hogy milliárdokban jobban megy a matematika nekije!
RonaGyuri
A fukarság diszkrét bája

A derék matyar média fukarokként emlegetik azokat a tagállamokat, akik nem kapnak röhögő görcsöt attól, hogy pl. Orbán az ő adóik ellopásából gazdagodik

„Fukar: szűkmarkú, kicsinyes, garasoskodó, zsugori, irigy, fösvény, sóher, önző, skót, smucig, kapzsi, anyagias, kupori
Német eredetű szó, forrása a kora újfelnémet fukker (‘gazdag kereskedő, uzsorás’). A szó az augsburgi Fugger bankárcsalád nevéből lett közszóvá; a Fuggerek a középkor végén óriási vagyonra tettek szert egész Európára kiterjedt kereskedelmi ügyleteikkel.”
Béla333
Nem sikerült megállapodásra jutni, mert az ilyen Orbán féléknél a mohóság uralkodott el.
Tenni semmit se akarnak, csak követelni a pénzeket.
Valahogy ismerős ez a mentalitás...
kokopelli
Elől a "Hír TV" piros mikrói,mert a otthoni karzatot ki kell szolgálni! T.k. az országa GDP-je sokszor a nyugati nagyvá-
rosokét sem üti meg,de annak ellenére sem "hangoskodnak"!Az,hogy ezen városok iparára támaszkodik a ME gazda-
sága az csak temészetes!... Neki!
libellle
@Pegero: na én ilyen hülyesegekre még csak véletlenül sem pocsekolok idömet én egy ilyen senkinek a beszédét még véletlenül semhallgatnám meg..Viszont az ujságirók közölték, hogy orbán kirohant, természetesen nem rá számitottak,de már ujonnan a középpontban szeretett volna lenni. Na amennyiben beengedet a hülyeseg elmondására külföldi ujságirókat ok, fényezni kell a mocskos megkopott hirnevet. .
libellle
@Pegero: Nem gondolom, hogy a neveddel ilyen könnyelmüen és meggondolatlanul kell bánni . Miert teszel ilyet? A konversatioddal erröl már meggyöztél bennünket. Igy viselkedig egy olyan akinek az IQ-ja pont EGY !!!
tudode
Nem csoda, hogy őféleségének LE KELL ÍRNI az "az"-t, meg a "hogy"-ot is, mert szabadesésben MÉG A SZÁZALÉK SZÁMÍTÁS sem megy, amelyet nem tudom az elemi melyik osztályában tanítják!
.
Hívatlanul kitotyogott, oszt' vissza, elkukorákolva azt, hogy üfelé hogyan számítják a százalékszámítást
.
www.youtube.com/watch?v=2jnpaisMGmc
.
Megmagyarázta, hogy 100 Ft-nak a 3%-a 30 fillér, és visszament doktorbán tárgyalni!
.
Csúcs ez a diploMÁS pasi!
csak úgy....
csak nem úgy gondóta orbán,hogy mindent az ö és a vö +a haver nevire irat az eu!?
fahrenheit451
Nem vagyok büszke arra, hogy ezzel a kommentemmel vagyok kiemelt
Kérlek titeket, írjon valaki valami jobbat, illetve lájkoljatok valaki mást sokszor, csak ne az én kommentem legyen kiemelt ezzel a szöveggel.
Szégyellem magam!
Én alapból nem ilyen vagyok - hanem pont az ellenkezője!

Tudod mekkora hatalma van Istennek, hogy mire képes?
Még azt is meghallja, ha magadban szavak nélkül imádkozol - és mindezt úgy, hogy közben nem kukkol!
Egyszer megpróbáltam nem szeretni Istent. Nem sikerült. Fizikailag. sem.

Milyen jónak lenni?
Nem tudom.
Csak kapirgálom a felszínt.
Egy biztos, hogy fasisztaként nem lehet - semmilyen körülmények között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.