Március elején élesedik az új „évad” a közfoglalkoztatásban, napokon belül kell eldönteniük a polgármestereknek, kit menesztenek és ki maradhat. Nem mindenhol fáj majd egyformán, a jobban teljesítő járásoknak kell kiszórniuk több közmunkást. Az biztos, hogy a speciális közmunkát nem tervezik elindítani. Március elsejétől a tavaly 180-ról 140 milliárdra csökkentett közfoglalkoztatási kereten kell osztozkodniuk a megyéknek, és a napokban derül ki, hova, mennyi pénz jut a központi forrásból. Merthogy az elosztás nem egyforma. Szegeden például éppen pénteken fogadták el az idei költségvetést, két nappal azután, hogy - mint Szécsényi Rózsa gazdasági alpolgármester megjegyezte - tulajdonképpen ultimátumot kaptak: vagy az eddigi felére csökkentik a közmunkások számát, akik így megkaphatják a korábbi támogatást, vagy ragaszkodnak a létszámhoz, ám akkor felére csökken a pénz.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Ha már közmunka se lesz, még jobban felértékelődik a krumpli. Viszont ócccsóbb lesz a szavazat.
Clavigo
@Shikari: Te köcsög,,,,Ki volt az, aki kialakította a közmunka - redszert ,,,te barom..!!??? Normális munkahelyek létrehozása helyett ??? Te román buznyák,,te szerencsés vagy,,, Téged sikerült átképezni kukabúvárból ,köpőcsészévé,,,de wc- kefeként is megállod a helyed,,a Lendvai utcában... ,, Megint bunkó vagy Bugsy,,,,,
csak úgy....
@Shikari: mondja ezt egy munkakerülö! beszarás vagy tibi..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.