Az európai minimálbér bevezetése mellett érvelt Dobrev Klára egy pénteki budapesti fórumon. A témában rendezett konferenciát megnyitó beszédében az ellenzéki politikus azt mondta, hogy miközben az európai gazdaság az elmúlt nyolc-tíz évben folyamatosan fejlődött, nagyon sok helyen nőtt a dolgozói szegénység, nőtt a legszegényebbek és a leggazdagabbak közötti különbség. Az európai minimálbér szabályozása többek között arról is szól, hogy a politikusok szembenéznek ezzel a problémával, és a demokrácia, valamint a szabad piac keretei között megpróbálnak megoldásokat keresni - jelentette ki. Európában ugyanis vannak olyan országok, ahol nem lehet megélni a tisztességes, nyolcórás munkáért kapott bérből. A DK azért is indított konzultációt az európai minimálbérről, hogy beszélni tudjanak a témáról az érintettekkel, a szakszervezetekkel, a munkavállalókkal és a munkaadókkal - közölte Dobrev Klára a szakszervezeti vezetők részvételével tartott fórumon.

Forrás: ezalenyeg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Kíváncsi vagyok, hogyan gondolja ezt a DK?
Milyen számítás alapján?
Ki fizeti?
kokopelli
...még nemtudják milyen alapon,ill. milyen számítátás szerint,és azt sem hogy fizeti?...de úgy még soha sem
volt,hogy ne lett volna valahogy!
Borsodi
Már régen kellett volna,de ha így haladunk és marad a fidesz még jegyrendszer is lehet.A forintot meg felváltja újra a pengő.úgy élünk majd mint Afrikában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.