A jognak kitüntetett szerepe van a sportban, és egyre nagyobb szükség van olyan jogászokra, akik a sport világában is jártasak – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára szombaton a Budapesti Jogász- és Sportolóbálon.

Szabó Tünde: a magyar sport fénykorát éli
Fotó: MTI/Marjai János

Szabó Tünde nyitóbeszédében kiemelte, hogy a sport óriási mértékben fejlődik az egész világon, és a magyar sport is újabb fénykorát éli.

Magyarországon sok sportlétesítményt fejlesztenek, és nemzetközi sporteseményeket is szerveznek

- tette hozzá.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a jogászokat és a sportolókat egyaránt jellemzi a fegyelmezettség, kitartás, szorgalom és a célok iránti elköteleződés.

Varga Judit igazságügyi miniszter arról beszélt, hogy mindkét hivatásban fontos a kitartás, szorgalom és az energia.

A sport olyan etikai értékek tiszteletére tanít meg, mint a csapatmunka, egyéni érdekek alárendelése és a szabályok betartása

- vélekedett a miniszter.

A 188. alkalommal megendezett Budapesti Jogászbálhoz idén a szervezők második hivatásként a sportot választották a nyári tokiói olimpiára tekintettel.

Az eseményen posztumusz életműdíjat kapott Wichmann Tamás kenuvilágbajnok, ugyancsak életműdíjjal tüntették ki Szekeres Pál parasportolót és Keleti Ágnes olimpiai bajnok tornászt.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Tüncike fénykora a Playboy magazinnál volt - mint " modell " , bár ez a szakma ma mást jelent...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Azért ne essünk túlzásba már ami a jogászok, és a sportszerűség összefüggéséről vizionál a miniszter asszony:
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+korm%C3%A1ny+2010-t%C5%91l+sportra+milli%C3%A1rdot&oq=Orb%C3%A1n+korm%C3%A1ny+2010-t%C5%91l+sportra+milli%C3%A1rdot&aqs=chrome..69i57j33.14145j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Hol van itt a sportszerűség a regnáló állam részéről akkor, amikor lakhatási válsággal küzdenek családok, és előbbre való a betonszarkofág erdők nőnek mint a gomba, egy duci maci hobbijaként!
simmering73
Miközben a magyar nemzet hanyatlik a sötét középkorba.
Qqberci
Ha az elb@szott pénz mennyiségét nézzük, akkor feltétlenül...
Sámannus
Hát igen az a rengeteg lenyúlás is csapatmunka, amit kifektettek belőle
levarosbukta
és ezt eltudja mondani röhögés nélkül
relatív
@tudode: Ez nem miniszter - még a beosztása sem ! - és mégis hozza a regnáló marhaságait anélkül, hogy elszégyellné magát.!!!

Amit állít az kő-hazugság, hiszen voltak országunknak fényes időszakai, de manapság annak állítani még egy jogászbálon ( ahol az igazság igazán nem követelmény ) IS merő pofátlanság !
volvós
Tüncike fénykora a Playboy magazinnál volt - mint " modell " , bár ez a szakma ma mást jelent...
Yoda69
Foleg a foci. Abban szinte világelső vagyunk.
justhpeter
Sz@ros nyelvvel minden szebbnek látszik.
Cicamama55
Nagy árat fizetünk mi ezért! Az egészségügyre szánt pénzeket is, a TAO támogatásokat is felemészti! :((
RonaGyuri
Egy kép többet ér ezer szónál

Egy igencsak frappáns kísérő-kép a 444.hu főoldaláról:


(4cdn.hu/kraken/image/upload/s--L3rf7y-Z--/w_994/71GTVeV9m2si14abSs.jpeg)
RonaGyuri
több mint bugyuta propaganda

elsőre elmentem mellette, de a bugyuta propaganda példájaként elolvastam és rájöttem sokkal nagyobb a baj

Sajtóbeszámolók szerit – melyek legtöbbje kiemeli, hogy: „a magyar sport is újabb fénykorát éli” - az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára szombaton a Budapesti Jogász- és Sportolóbálon szónokolt.
Mondjuk tényleg nem könnyű dolog egy ilyen torzszülöttet ünnepelni, de a derék Szabó NER-társnő elemében volt. Többek között megtudhattuk, hogy:
„Magyarországon sok sportlétesítményt fejlesztenek, és nemzetközi sporteseményeket is szerveznek”, ami a fénykort persze nem indokolja, csak ennek az eredménytelen voltát. nem vagyok hülye tudom, hogy bár a sporteredmények vonatkozásában nincs látszata a rengeteg pénznek, de a csókosok vagyonában annál inkább.
No de vissza bulihoz. Elsőbb kiderült, hogy szerinte: „A jognak kitüntetett szerepe van a sportban, és egyre nagyobb szükség van olyan jogászokra, akik a sport világában is jártasak”, ami mondjuk még tartalmazhat némi igazságot, de egy közös bulit még nem indokol.
Azonban a következő elmélkedés végképp letaglózott: „a jogászokat és a sportolókat egyaránt jellemzi a fegyelmezettség, kitartás, szorgalom és a célok iránti elköteleződés”!!! =))
Eladott Ország
@volvós: "Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok."
uploads.disquscdn.com/images/541926e8231e00f1f3673ed83cff7189c689a0ad32f9f08e9a4e1e63922d7809.jpg?w=600&h=448
uploads.disquscdn.com/images/7c42bc13afc1c136b17d0004e0a5aee19b1be14047a626f53ed4f2e7c4933e1e.gif?w=600&h=339
Tragikus , hogy az élsport fontosabb az egészségügynél, a 100 ezer alatti nyugdíjaknál, a guminyüvő rongy vidéki utaknál...
uploads.disquscdn.com/images/0ebd0600918f7b5c50972ff3897828c4f0518106f9118649ac0613cc241ac0bf.jpg?w=600&h=556
emerencia
@RonaGyuri: Írod: " a sporteredmények vonatkozásában nincs látszata a rengeteg pénznek, de a csókosok vagyonában annál inkább." Így igaz. Az o1g által kiagyalt sportbiznisz egyetlen célja, hogy a Magyarországon született és itt dolgozó emberektől elrabolt pénzen a ner elvtársak még jobban gazdagodjanak.
Gauntlet
Ja, csak százmilliárdok hiányoznak máshonnan.
Giovanni Alba
Köszönöm szépen a moderátor lankadatlan és szorgalmatos igyekezetét mellyel éjt nappallá téve vizsgálja az általam jelentett ide nem illő, felesleges, gusztustalan bejegyzéseket. Tudom hogy a jó munkához idő kell (a rosszhoz még több), így majd egészen biztosan nagyon fogok örülni a türelem rózsájának. Addig viszont az általam már egyáltalán nem tisztelt moderátor "tehet egy szívességet". Tényleg, van egyáltalán moderátor vagy csak a parasztot vakítják az automatikus sablonszöveggel? Ellene vagyok az indokolatlan személyeskedésnek, ám ebben az esetben a szerkesztőségről is nagyon csúnyákat gondolok. Feltéve ha egyáltalán érdekli őket az olvasók véleménye. Tudom, tudom, ez úgymond költői kérdés volt.
kokopelli
Pár év múlva "Puskás Akadémia-Real Madrid" BL. döntő!? (;-)
Eladott Ország
@kokopelli: Ilyen is volt! : A Tatabánya 1981-ben 22000 (!) néző előtt legyőzte a Real Madridot az UEFA-kupa 1. fordulójában! A második gól zseniális szabadrúgásból született!
youtu.be/FL9HC6b2dus
kokopelli
@Eladott Ország: Én arra emlékszem,hogy kis srác voltam és a mutter nagybátyja,úgy az 50-es évek legvégén,
engem vitt el a Népstadionba a jó bizonyítványom miatt,( pedig a bratyó volt a Vasas-drukker),a Reál Madrid el-
leni kupameccsre,amit asszem a Vasas nyert meg! Később tudtam meg,hogy milyen baromi összegeket kínál-
tak a jegyekért! Azt hiszem,hogy a Vasas nyert,mert az Ajtósi Dürer,és a Hungária kőrút eldugult az ünneplőktől!
Szerencse,hogy mi csak Angyalföldre mentünk!(;-))
human
Értem. Tehát a magyar sport fénykorát éli. De ez miben nyilvánul meg azon túl, hogy tényleg rekordmennyiségben tolják a milliárdokat a LÁTVÁNY sportba? Több lett talán az eredmény, mint 2010 előtt? Miért nem erről beszél ha már fénykort emleget? Vagy csak az elszórt lóvé a több, de az eredmény nem?

Ettől nem lesz egészségesebb a magyar. Nem nézni kell a sportot, hanem csinálni. Ehhez pedig ösztönző intézkedéseket kellene hozni. De nem csinálják, mert nem ez az egés sportpolitika lényege. Minden sportszövetség élére egy pártkatonát tettek aki a pénzek áramlásának útját felügyelik. Erről szól ez az egész és nem az emberekről.
Klubtag
Lehet, hogy 22 éves, de bőven elmenne 44-nek is...o:)))...figyelve a menyemet...
Klubtag
"Szabó Tünde: a magyar sport fénykorát éli"
A magyar egészségügy meg a megsemmisülés határán...azért ez a kettő a szakemberek számára összefügg, nem?
De hát ez a hölgy, meg az őt favorizáló nem sokat ért ehhez...azért került oda,...lényeg, hogy megbízható, fideszes legyen...Deja vu...Kádát rendszer...Fijjug, nem veszitek észre, hogy semmivel sem vagytok különbek, mint az 1990. előtti senkiháziak?...
fahrenheit451
fehér pogány biszexuális rémisztő képződmény - egy büdös kurva -, aki fénykorát éli a maffiakormány politikusbűnözői között
namihami
TünDike (még nem TünCike), tudnád ezt néhány dekoratív fotóval is illusztrálni? A vizualitás sokat javíthatna a dolog elfogadtatásán. Ha a Zalatnay is be tudták még akkor tenni a keretbe, akkor most te is labdába rúghatsz.
Qqberci
@volvós: Rég volt az már, tán igaz sem volt :-)))...
RonaGyuri
@volvós: ez a liba a Playboy-ban??? biztos vagy te ebben?
Rockxy
szarni lehet a versenysportra, az nem az egészségről szól.
az beleragaszt a tévéelőtti fotelba meg a magasvérnyomásba.
annak meg, hogy a tömegsport nem fénylik, mi vagyunk az oka.
mongyuk én nem, mer én csinálom naponta, a puhányok, nyavalyások meg engem néznek hülyének.
ődóguk
Pálinkafőző Rézüst
Tüncike! a csecsed nagyobb, mint az eszed... de még a segged is... :))))) élj meg inkább azokból... ja lehet, hogy azokból élsz?? ahhhha, így érthető... :)))
@RonaGyuri: ott vala volt...
namihami
@Pálinkafőző Rézüst: Azért legyünk reálisak, nem volt csúnya látvány. És az a kis fekete csík a köldöke alatt kimondottan feldobta a teljes látványt. Nyilván már akkor se a Vöröskeresztet gazdagította a megjelenésével. Ezért nem is itélném el. Ha az ő, a család és az esetleges akkori és azutáni szeretői tolerálják, egye fene. A pénz nagy úr.
Nem is a fotó külső jellege vonja a mai kritikákat maga után. Szerintem (én szerintem!!) ma se csúnya nő, sokan befogadnák még, akár néhány órácskára is. A baj vele az, hogy kikkel és főleg MILYEN ELVEKKEL bútorozott össze. Még az is lehet, hogy hisz benne. És tulajdonképpen itt és ez a fő gond vele. Ha látja-belátja, akkor azért, ha nem-akkor azért. Mert egy ország lerablóival való összefekvést lehet egy ideig nemlátni, de ha ez állandósul, akkor az vagy agy vagy kassza.
csak úgy....
@namihami: és csak ennyi köll a politikai pályafutáshoz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.