A tankönyv szerint nem a saját testéről hoz döntést a terhességmegszakítást vállaló nő. Sok nő felfogása teljesen hibás a terhesség mesterséges megszakításával kapcsolatban. Úgy vélik, hogy amikor elhatározzák a műtétet, akkor a »saját testükről« döntenek. Kétségkívül, a műtétet a nőnek kell vállalnia. Szinte csak őt érinti minden ezzel kapcsolatos testi és lelki probléma is. Ugyanakkor nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a döntés egy másik, leendő ember életéről is szól, amelyhez a nőt a lehető legszorosabb kapcsolat fűzi, de etikai szempontból még ez sem jogosít fel senkit egy leendő élet elpusztítására.”

Forrás: nlc.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
@Mirabilis: Kérdezed: "Bevette a fidesz a propellert?"

Már régebben a fideszt képviseli a cikkek választéka és a minősége.
nemkati
@Mirabilis: Vannak emberek, akik osztják ezt a nézetet. Ők az elenyésző kisebbség, és elsősorban a férfiak között tombol ez a rémes vélemény. De az biztos, hogy a kérdés olyan, amit a társadalomnak meg kell beszélni, és a véleményeket ütköztetni kell. De nem így, ráadásul egy iskolai tankönyvben ex cathedra kijelenteni, hogy az abortusz az kvázi emberölés.
CsipkeRózsa
@Mirabilis: Kérdezed: "Bevette a fidesz a propellert?"

Már régebben a fideszt képviseli a cikkek választéka és a minősége.
tudode
Tévedés csupán az élet sokszor tévedünk/nek!
.
Akkor amikor már a tiniknek is tömik a fejüket azok, aki(k) lelkén szárad az hogy, az EZERMILLIÁRDOKBA kerülő betonszarkofágokban ki tudja hány embrió vált narancsköddé, mert az Édesanyjának nem volt választási lehetősége, hogy vagy háztartásbeliként ellátja népes családját, vagy érvényesülni akar bármiféle szakmában!
.
Miért is?
.
A XIX, században a családfő feladata volt akár 10-11 gyermek eltartása is, az Édesanya pedig nem kapkodta ki a csecsemőjét hajnalban az ágyból! Nem volt diliház a családi fészek, ahány gyermek világra szándékozott jönni jöhetett!
.
A világháború óta a női munkavállalás nélkül felkopna a család álla, mert a regnáló kormányok "áldásos" tevékenysége addig terjed, Isten, haza család, miközben prostituálják az éltet adót az adócsökkentéssel!
.
Miközben ha a pénz forsite sagát érzékelik, se Istent, se ember nem ismernek!
.
Minősíthetetlen a tinik agyát azzal tömni, hogy LÁNYNAK SZÜLNI DICSŐSÉG, ASSZONYNAK KÖTELESSÉG, miközben az un. családfő annyit sem keres 10-12 órás munkával, hogy egy kutyaházat vegyen a családjának!
kereső
Középkor, meg "haladó" családpolitika.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.