Éjszaka egy markáns hidegfront érte el hazánkat észak felől, amely hatására egyre többfelé viharossá fokozódik a szél. Hétfő napközben azonban már fokozatosan veszít erejéből a légmozgás, emellett pedig a legtöbb helyen sok napsütésben lesz részünk.

Az egész ország besárgult a veszélyes szélvihar miatt

Az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, a Dunántúlon azonban délnyugat felől fokozatosan terjeszkedik, ezzel együtt szakadozik majd a felhőzet. Délelőttől mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, dél körül már nem kell viharos, késő délutántól erős szélre számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére hétfő éjfélig

A reggeli órákig még kialakulhatnak viharos (70-80 km/h) széllökések északnyugati irányból, kezdetben egy-egy helyen, főként az ún. északnyugati szélcsatornában (Dunántúl északkeleti részén, illetve a középső országrész egyes részein) síkvidéken még van esély egy-egy 90 km/h-t meghaladó széllökésre. A délelőtti óráktól egyre inkább 60 km/h alá csökkenek a legerősebb széllökések az országban.

(met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.