A tegnapi tüntetés ellenére sem gondolja úgy a kormány, hogy ki kéne fizetnie a bírói ítélet által jogerősen meghatározott kártérítést.

A kormány még mindig nem hajlandó fizetni a gyöngyöspatai romáknak: ezt tervezik csinálni helyette

Képzés formájában kell a kártérítést nyújtani azoknak a Gyöngyöspatán élő roma diákoknak, akiknek a bíróság összesen százmillió forint kártérítést ítélt meg szegregáció miatt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence ezt azzal indokolta, hogy a megfelelő képzéseknek köszönhetően jobb állásuk, magasabb fizetésük lehetne az érintetteknek a jövőben. A tankerület és az önkormányzat készen áll arra, hogy olyan képzést nyújtson nekik, amely hosszú távú létbiztonságot ad – emelte ki.

Hozzátette, a több mint hatvan felperes közül csak tizenhatan szereztek középfokú végzettséget.

Természetesen egy jóízű sorosozás sem maradhatott ki:

A felpereseket képviselő, a "Soros-hálózat által finanszírozott" alapítvány célja azonban az, hogy minél több pénzt csikarjon ki, és minél nagyobb politikai botrány alakuljon ki

- mondta.

A műsorban elhangzott, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke a gyöngyöspatai kártérítési üggyel összefüggő budapesti tiltakozáson kijelentette, hogy a szegregáció 2004-ben indult el, de az akkori kormány tett ellene. Ezzel kapcsolatban Rétvári Bence azt mondta: a szegregáció akkor alakult ki és fenn is maradt, a Fidesz-KDNP kormánya alatt azonban megszűnt. Az államtitkár a "legnagyobb képmutatásnak" tartja, hogy "ők azok, akik ténylegesen nem tettek semmit, most pedig a leghangosabban tiltakoznak."

Forrás: MTI

Kép (korábbi): ATV

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.