Minden Olaszországból érkező embert megvizsgálnak.

Koronavírus: folyamatosan érkeznek az emberek Olaszországból Magyarországra, a reptereken vizsgálják őket

Mérik az új koronavírus olaszországi terjedése miatt az onnan közvetlenül érkező utasok testhőmérsékletét a budapesti és a debreceni repülőtéren – közölte az országos tisztifőorvos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Müller Cecília a koronavírus-fertőzés elleni védekezés érdekében létrehozott operatív törzs ülését követően hangsúlyozta: Magyarországon továbbra sem regisztráltak koronavírus-fertőzött beteget.

Ugyanakkor az észak-olaszországi járvány miatt új eljárásrendet alakítanak ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az európai járványügyi központ (ECDC) ajánlásai alapján, annak érdekében, hogy megőrizzék Magyarország vírusmentességét – tette hozzá.

Forrás: MTI

Illusztráció: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Kurmányunk alig várja,hogy megérkezzen a koronavírus. Ami majd rendet vág az arra érdemtelenek között.
Nessy
Az a baj ezzel a fránya vírussal, hogy a delikvens nem is tudja még, hogy beteg, tehát nem lázas, nem köhög, nem érzi rosszul magát,de a vírus már fertőzhet. Ez így tömegesen nem szűrhető. Viszont aki lázas, azzal legalább csak foglalkozik szakember?? Ameddig bírja a László kapacitása, nem lesz probléma, és reméljük nem kell több betegre számítani.
kereső
Aszongya az ujság"minden Olaszországból érkezőt megvizsgálnak" . De csak aki repülővel érkezik. És aki közúton?
A kirándulóhajón február 19-én oldották fel a vesztegzárat. Ma február 24-én derült ki, hogy egy magyar- aki a személyzet tagja , megfertőződött. Hogyan lehet bármit is bizton állitani ennél az alattomos virusnál, amely akkor akkor sem mutatható ki, amikor már fertőz.
vacsi
A Blikk cikke szerint:
"Az Index egy olvasójának a koronavírus miatt hívható segélyvonalakon azt mondták, figyelje magát két hétig, izomfájdalomra, lázra, influenzaszerű tünetek esetén keresse a háziorvosát."
Azaz, menjen el a háziorvoshoz, ott fertőzze meg a többi beteget is, akik esetleg csak receptet szeretnének íratni pl. a vérnyomásukra, okozzon pánikot az orvosnál?! Nem is értem, hogy gondolják...

www.blikk.hu/galeria/koronavirus-keszultseg-olaszorszagban-sok-fertozott/4f01wxe
Lepényleső
Vélhetően megtalálja a rést? Talán a hp. gyakori és ismételt fogyasztása segíti a megelőzést?
vacsi
@simmering73: Szerencsére a vírus nem válogat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.