Megállt a Fidesz visszaesése, valamelyest, 29-ről 31 százalékra bővült is a támogatottsága – írja a hvg.hu a Závecz felmérése alapján.

Növelte táborát a Fidesz, minden második szavazó Orbánékra voksolna
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A közvélemény-kutatás szerint a pártrangsor második helyén lévő Demokratikus Koalíció táborának nagysága, továbbra is 9 százalékon áll. A Jobbik a tavaly őszi 6 százalékán hajszállal javított, a választókorú népesség 7 százalékának élvezi bizalmát. A Momentumnak a múlt havival azonos, 6 százalékos tábora van, csakúgy, mint az MSZP-nek.

A parlamentbe már nem jutna be az LMP, a Mi Hazánk Mozgalom és a Kétfarkú Kutya Párt. Mindhárom formáció 2-2 százalékon áll. A Párbeszéd támogatottsága 1 százalékos.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 51 százalékos, tetemes az előnye.

A Demokratikus Koalíció ebben a politikailag aktív körben 14 százalékot ér el. Szoros versenyt fut a Jobbik és a Momentum: 10, illetve 9 százalékkal. Az MSZP-t az elkötelezett szavazók 7 százaléka támogatja. Az LMP, a Mi Hazánk Mozgalom és a Kétfarkú Kutya Párt a biztos pártválasztók körében is egyformán szerepel, 2 százalékot érnek el. A Párbeszéd az elkötelezett szavazók körében jelenleg ugyancsak 2 százalékon áll.

A Závecz arra is kitér, hogy a magyar választóközönség három nagyjából azonos csoportra tagolható: egyharmaduk kormánypárti, egyharmaduk ellenzéki, egyharmaduk pártnélküli.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@verőce IQ 21: már megint kinevetteted magad, buta lúzer. Legutóbb októberben láthattuk az ,,önbeteljesítő jóslatot".
Még a közismert csalásokkal sincs többségi támogatottsága.
Hogy is lehetne, mikor a valódi többség nem olyan gyengeelméjű hazaáruló bolsi, mint te.
Minden megszólalásod bizonyítja, hogy egy ártalmas, buta seggnyaló vagy. Itt is kisebbségben vagy, mint országosan. Hát még szűk, megvető környezetedben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: az tiszta sor,hogy ha téged a baromságad miatt lehülyéz valaki, az csak libbsi lehet. a fideszben észre sem veszik,hogy nem vagy normális. :)
nem is értem,hogy belöled miért nem faragtak még államtitkárt,pedig az eszöd meg lenne hozzá.csapj az asztalra tibim...
Clavigo
@Shikari: Öreg,,, egyszer valaki nyakon fog baszni,,( méla undorral ) , de úgy,,hogy tele fogod szarni az apádtól örökölt bocskorodat..
SystemError
@csak úgy...: De, erre igen sok jel utal..:)
nezelodo
Miért, a szocializmusban ha megkérdezték, ki merte volna mondani, hogy nem a Mikola hazafias Népfrontjára szavaz? Persze hogy hazudtak a kérdezőnek! Most sincs másként, még egy takarítónő sem kap állást, ha nem dakota-kipcsák vallású.
SystemError
@Clavigo: Nem merne ez a takony "odaállni", csak a sötét kis lyukból túlkompenzálva örül magának. Parádézós, viselkedészavaros, elfutós kismajom ez. Egy ilyen Novák Előd jellegű nyominger szerintem lehet. Tudod az a fajta "férfi", aki hergel, aztán beszart fejjel kamerázna, hogy ne legyen baja, mint dildós náci példaképe...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.