Az Országgyűlés ma a kormány kezdeményezésére felfüggesztheti a börtönviszonyok miatti kártalanítások kifizetését, továbbá elfogadhatja azt a többpárti határozati javaslatot, amely a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiók védelmére irányuló európai polgári kezdeményezését kívánja támogatni.

Felfüggeszthetik a börtönviszonyok miatti kártérítések kifizetését

A Ház aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor a kommunista diktatúrák áldozataira történő emlékezéssel kezdődik, majd kivételes eljárásban tárgyalnak a költségmentesség és a költségfeljegyzési jog polgári és közigazgatási bírósági eljárásban történő alkalmazásáról szóló törvénymódosításról.

A képviselők döntenek a kormány börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélésekkel szembeni javaslatáról. Az igazságügyi miniszter a javaslat általános vitájában elmondta, a kabinet célja, hogy megállítsa a "börtönbizniszt", amely mára többmilliárdos iparággá vált. Varga Judit közölte, hogy a börtönviszonyok miatti kártalanítások azonnali felfüggesztését követően a nemzeti konzultáció eredménye alapján olyan új szabályozást alkotnak, amely megszünteti az eddigi "igazságtalan" gyakorlatot, és elsődlegesen az áldozatok, a sértettek és hozzátartozóik érdekeit helyezi előtérbe.

Az Országgyűlés – kormánypárti, valamint jobbikos, MSZP-s és LMP-s képviselők által közösen jegyzett – határozati javaslatban támogathatja a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezést, amelynek célja, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.

A határozathozatalok után hét javaslat általános vitáját folytatják le: több nemzetközi szerződés kihirdetése mellett szó lesz az önkormányzati törvény kormánypárti képviselők által kezdeményezett módosításáról is.

Az Országgyűlés ülése március 2-án, hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Orbanisztánban a bíróság nem ítéletet hoz, hanem csak javaslatot tesz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Orbanisztánban a bíróság nem ítéletet hoz, hanem csak javaslatot tesz...
ómió
Elapadó "haladói mellékesek"? Nem elég a hataloméhség, de még ez is!?
Aki Én
@ómió a buta bolsi: Megjöttél te fejlődésképtelen propagandista, te bolsiknak is leghülyébbje?
Kérdezd a párttársaidat, nem fog-e hiányozni a mellékes. Meg azokat, akik megszülték ezt a lehetőséget.
Te, tájékozatlan lúzer,te :)
Tudsz olvasni?

vastagbor.atlatszo.hu/2020/01/31/fideszkozeli-ugyvedi-iroda-vezeti-a-bortonbiznisz-toplistajat/
CsipkeRózsa
Itt csak egy ember akarata érvényes, a bíróság felett is ő mondja ki a végleges ítéletet.

Már szokássá válik az is, hogy a konzultáció alapján akarnak törvényt alkotni. Úgy is néz ki az egész.
Nessy
Teljesen felesleges a feltételes mód használata! A 2/3 megszavazza, majd hosszabb - rövidebb idő után megszavazza az ellenkezőjét,
Logikus, Igen gomb két kockacukor, Nem gomb csak egy !
Ennyit a kormánypárt képviselőinek lelkiismeretük szerinti döntéseiről!
Nessy
@Shikari: Ok! De amikor 2013-ban megalkották és a parlament megszavazta a törvényt, amiről most kiderül, hogy amikor élnek vele, az már törvénytelen, akkor a jogalkotó nem gondolta végig, minek mi lehet a következménye??? és nem ez az egyetlen, összecsapott, végig gondolatlan törvény, a Lex Krapancsák törvényekről nem is beszélve! Majd amikor más is élne vele, akkor kiderül, hogy hát ez csak és kizárólag a Krapancsákra vonatkozik! Ezt nevezik jogbiztonságnak manapság??? A többször módosított Alaptörvény meg már csak hab a tortán.
Aki Én
@Shikari: orbánék kimondták, amit a józan, becsületes, normális többség nem mondott volna.
Megalkották a börtönbizniszt!
Melynek legnagyobb nyertese az ő emberük. Informálódj, hogy ne csinálj magadból még nagyobb buta fajankót.

vastagbor.atlatszo.hu/2020/01/31/fideszkozeli-ugyvedi-iroda-vezeti-a-bortonbiznisz-toplistajat/

alfahir.hu/2020/01/20/orban_viktor_karterites_heringpenz_rabok_buntetes_vegrehajtas
csak úgy....
@Shikari: ...mondja tibor ómijónak a tükör elött...,a durbincsot mikor szedik le a vastüdöröl,mert már alig várjuk..
tibi,te egyedül is egy bolondokháza vagy !
csak úgy....
@Nessy: @Aki Én: a kettö kitartó sziszifusz! :) én inkább beléptem a falra hány borsó klubba..
Nessy
@Shikari: Ez valóban így van, de azért nem kellene belőle rendszert csinálni! És ez manapság elég gyakori, ami természetes velejárója, az ad hoc három nap alatt benyújtott, "megvitatott", elfogadott törvények esetében. De tudod mit, nem érdekel! Van komolyabb gondom is!
csak úgy....
@Shikari: csak nem a kedves nejedet idézted,aki idöben lelépett elöled ?
Aki Én
@csak úgy...: még ha csak erről lenne szó. De letagadják, másra hazudják, milliárdos inzultációt csinálnak miatta.
csak úgy....
@Aki Én: nem buta gyerek az az orbán viktor ,föleg a shikari féle hátszélben...,mert erre a munkakerülö kategóriára mindíg számíthat a munka alapu társadalom...
ómió
@Shikari: Már Kun Béla dédikéjük óta!
ómió
@Shikari: A mi bármifajta bocsánatkérésünk legfeljebb akkor következhet, ha ők a 100 millió legyilkolt áldozatuk okán már az emlékezet szintjén se léteznek!
Aki Én
@Shikari: @ómió a buta bolsi: A bolsevizmusnak sok milliónyi áldozata elfogadhatatlan. Ezért nem is értem, miért szimpatizáltok az eszmekövetőikkel, korábbi kiszolgálóikkal.
ómió
@Shikari: Félő, ez de genere zakkant. Persze lehet, hogy ebbéli "rokkantságáért" még rokinyugdíjat is kap.
ómió
@Aki Én: Én speciel a korábban általatok belekényszerítettekkel szimpatizálok, akik - mihelyt lehetett - ott is hagyták a tetübandátokat! Akikkel meg nagyon nem szimpatizálok, azok a mai "eszmekövetőik" és "kiszolgálóik"! Szóval, mint te is!
Aki Én
@ómió: Látom, téged itt kedvelnek :) Még a csekélyke szókincsed ellenére is viszed a pálmát, lúzer bolsi :)
Azokat kedveled, akik évtizedeken keresztül kiszolgálták, éltették a komcsi bolsi, mihelyt vége lett már ők sem voltak azok?
Ez nagyszerű, gratulálok ehhez a bolsi agymenéshez.
Tehát aki komcsi volt, liberális élharcos, Soros-bérenc..., az ma neked a példakép. Ez qrva nagy, lúzer, qrva nagy :)
Na, mondom én, hogy beteg vagy és ostoba.
És velem teszed magad párhuzamba, aki se ma, se tegnap nem kedvelte ezeket? Hát, ez a legszebb.
Húúú, baszki, húúúú...
De, hogy az eredeti témánál maradjunk, itt van neked egy kis tényközlés, hogy mennyire át vagy baszva megint, a saját imádottjaid által. És akkor újra kérdezem: Minek a milliárdos konzultáció? Egyrészt titeket ezzel lehet megbabonázni, másrészt ellopható vagyon. Na, nem mintha azt gondolám, hogy eljut csökött bolsi imádó agyadig. Ha használnád csöppnyi eszed, rájönnél magadtól is.

varosikurir.hu/magyar-gyorgy-elkepesztoen-nagy-atveres-hogy-tobbe-nem-fizet-bunozoknek-a-magyar-allam/
ómió
@Shikari:Ezt a "libsi" kifejezést nem érzem méltó aposztrofálásuknak. Liberális, szóval libsi valamikor Széchenyi volt meg Kossuth, de ők ezt hazafiakként "művelték", mert az azzal járt. De ezeknek nincs hazájuk! Annál inkább sincs, merthogy a döntő többsége volt(?) komcsi, akiknek azelőtt se volt! Anarcholiberálisnak, anarcholiburnyáknak, vagy még mindig simán csak bolsinak nevezem őket, hisz a "lényegük" nem változott.
Aki Én
@ómidióta: Mutatom, hogy beszél egy ,,belekényszerített"
444.hu/2017/07/11/kover-laszlo-a-tolerancia-a-massag-elviselesenek-kepessege-olyan-alapertek-amit-egy-igazi-liberalisnak-nem-szabad-elfelejtenie
Azért mi, a többség nem voltunk belekényszerítve, nem voltunk sem MSZMP párttitkárok, de még csak KISZ titkárok sem. Ezek a szegény orbánék egészen belerokkantak a nagy belekényszerítésbe.
ómió
@Aki Én: Az, idiótája, hogy képtelen vagy disztingválni a volt és a jelenlegi között, már nem lep meg. Ha ehhez neked nem adott észt "teremtő Lenin atyád", akkor reménytelen a dolog. Az, hogy te meg a bandád - akinek a mantráját tolod - MA a Soros-bérenc, komcsi "liberális" élharcos, amit minden kommentje igazol, rólad lepereg és miután elénekelted az Internacionálét mindezt a másikra hazudod, az már gyógyíthatatlanságot mutat! Az Internacionálét nem a Fidesz kongresszuson éneklik, hanem a bolsikén! Nem tűnt fel, vagy ezt is csak áthazudnád a másikra? A konzultáció meg azért kell, hogy a kormány lássa a plebs véleményét! (Amit ti magasról szoktatok le...!) Tudod, a demokrácia - ha ez bolsiul disszonáns is!
ómió
@Aki Én: Aki eleid "népi demokráciájában", szóval bolsevista diktatúrájában beérte az utcasepréssel, kolhoztagsággal, mezőn kapálgatással meg hasonló "státuszokkal", az tényleg nem kényszerült bele - a tűrésen kívül - semmibe! Lehet, hogy te "efajta" voltál, de nem mindenki volt ilyen. Ez van! Ma viszont, bár semmi nem kényszerít, te mégis ezt promótálod! Itt látszik, hogy bolsi vagy!
ómió
@Shikari: Az is megfelelő jelző rájuk!
Aki Én
@ómidióta a bolsi: Értem. ...vagy mégsem.
Én, aki a párt közelében sosem jártam bolsi vagyok, de a volt KISZ titkár, az MSZMP párttitkár fia, aki a liberális internacionálé alelnöke volt 10 évig, és a pártja jelenleg is tele van kivénhedt komcsikkal, ügynökökkel, aki titkolja az ügynöklistákat, az nem.
Hát, ezzel tényleg nem tudok mit kezdeni, lévén nem végzett szakpszichológus vagyok. De újra megnevettettél, tehát már megérte.
Jobbulást!
Hogy mennyire érdekli a rezsimet a véleményünk? Annyira, hogy mire megkapod a kérdéseket, már döntöttek bennük.
Te mekkora lúzer vagy vén bolsi!
ómió
@Aki Én: Lehet, hogy párt közelében nem jártál? Akkor csak de genere fújod a bolsevik nótát? És innét hazudod az egódat a másikra? Szerintem az annál rosszabb! Szóval, a jobbulás kívánása inkább neked jár ki! És olyat láttál már, hogy a konzultáció végeredményével ellentétes törvényt hoztak? Hazudd már ide! Eggyel több, vagy kevesebb! Mi az az érző bolsi keblednek?
Aki Én
@ómidióta a bolsi: Nagyon sajnállak, de hidd el, nem én vagyok a te embered. Neked valami szakavatott segítségre lenne szükséged, én csak hobbista pszichológus vagyok. Ez azt jelenti, hogy a jelekből egyértelműen megtudom állapítani, hogy beteg vagy, de konkrét segítséget nem tudok nyújtani. Érd be ennyivel, ennél többet nem tehetek érted.
Jobbulást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.