A vírus bármikor Magyarországra érhet, feltéve egyáltalán, hogy még nincs itt

A Japán mellett karanténba helyezett óceánjáró, a Diamond Princess egyik magyar alkalmazottja a koronavírus első magyar fertőzöttje. Itthon még senkinél nem mutatták ki a koronavírust, a volt tiszti főorvos szerint azonban lehetetlen meggátolni, hogy ideérjen.

Falus Ferencet a hvg.hu kérdezte meg a koronavírus-járványról. „Lehetetlen meggátolni, hogy Magyarországot is elérje a koronavírus, bármikor ideérhet, feltéve egyáltalán, hogy még nincs itt – fogalmazott a szakember. – Lehetnek már itthon is betegek, vírushordozók, csak még nem került kórházba olyan súlyos beteg, akinél azonosították volna a betegséget.”

Lehetetlen meggátolni, hogy Magyarországot is elérje a koronavírus

Falus szerint a probléma nem az, ha regisztrálnak egy fertőzöttet, hanem, ha követhetetlenül, Magyarország több részében terjed a fertőzés, hasonlóan ahhoz, ahogy jelenleg Olaszországban. Éppen emiatt javasolja a volt országos tiszti főorvos, hogy aki a fertőzés által érintett területeken járt a közelmúltban, az ne menjen be dolgozni, kerülje a közösségeket. Ugyanakkor „nincs jelenleg olyan információ, ami alapján biztosan lehet tudni, hogy nem egy nátháról vagy influenzáról van szó, hanem speciális fertőzésről”.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(hvg.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Menjen a bekamenet a hatarra. Ok meg tudjak fogni a migransvirust. Pataki UFO attila adhatja hozza a zenei alafestest
Eladott Ország
A szükséges óvintézkedéseket, posztolta Mikornéziából Bódi Syvli a Facebook-oldalára. Szerinte "cukik a kis ferdeszemű kínaiak meg minden, de pont elegen élnek már az országunkban amúgy is, szóval bocsi, de köszi, nem kérünk belőlük többet..." és még a pöcsik is kicsi.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--Yod5Puba--/7PrOQtoHIxroKeBds.jpeg
ómió
És erre is a fejre öntött vödör vízet ajánlja?
Lepényleső
...s gyaníthatóan a kimagasló eü. ellátás miatt,- itt aztán majd arat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.