A biztosítótársaságok a konzuliszolgalat.kormany.hu-n tájékozódnak arról, hogy mely országokba nem ajánlott valamilyen ok miatt utazni. Ezt az utasnak is érdemes megnéznie, mielőtt biztosítást kötne, nehogy meglepetés érje.

A Kínából terjedő tüdőgyulladást okozó koronavírus világszerte egyre több helyen üti fel a fejét, ami miatt már több országban is vészhelyzet állt fel, legutóbb például Olaszországban.

A mégis utazni vágyók a kormány honlapján tudnak folyamatosan tájékozódni, hova nem érdemes a különféle veszélyforrások miatt elindulni. Egy ország a nem ajánlott státuszt háborús, polgárháborús, katasztrófa vagy járványveszély miatt kaphatja meg.

Azonban, ha amiatt ér valakit kár, ami miatt nem javasolt helynek nyilvánították a területet, akkor kártérítést nem kap.

Kiderült jár-e a biztosítási pénz a karanténba került turistáknak

A Bors nemrég utána járt annak, mikor érvényes ezekben az országokban az utasbiztosítás. Mint kiderült

utasbiztosítás köthető ugyan, de abban az esetben nem jár a kártérítés, ha olyasmi miatt éri a kár, ami miatt nem javasolt helynek nyilvánították az adott területet. Röviden: csak akkor fizetnek ha valami más miatt szenved kárt az utas..

Abban az esetben, ha azután kapja meg a „nem ajánlott” státuszt a biztosításban megjelölt utazási cél, hogy már megkötötték a szerződést vagy az utas kint tartózkodási ideje alatt, akkor a biztosító hajlandó kifizetni a kezelési költséget.

Azonban ha az utazás közben alakul ki a járvány helyzet és még az adott országban vagy hazaérkezésekor karanténba kerül az utas, annak ellenére, hogy huzamosabb ideig nem tud mozogni, de nem betegedett meg, az utasbiztosító nem vállal költségtérítést.

Ha már valaki hazaérkezésekor kerül karanténba és emiatt kiesik a munkából, de van érvényes itthoni baleset-biztosítása, ami táppénzre is kiterjedt, akkor már igényelheti a kártérítést.

Cikk- és címlapkép: AFP

(borsonline.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
A biztosítársaságok még a bankokon is túltesznek az átverésben. Ha egyszer biztosítást köt akkor fizetni is kell.
ila51
@Csizmás Kond: - Barátom , kötöttem tűzbiztosítást a tanyámra . - Én meg jégbiztosítást - Na és , hogy tudsz jeget csinálni ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.