Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) visszautasítja a VII. kerületi polgármester azon kijelentését, amely szerint a taxisofőrök szállítják a kábítószert – mondta az OTSZ elnöke az M1-aktuális csatorna keddi műsorában.

Metál Zoltán Niedermüller Péternek arra a sajtónyilatkozatára reagált, amelyben a polgármester azt mondta, hogy a Belső-Erzsébetvárosból kitiltaná a taxisokat mert "ők is viszik a drogokat egyik helyről a másikra".

Az elnök szerint ezzel a politikus a teljes taxis közösséget lebűnözőzte, és ha nem kér bocsánatot, megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Azt mondta: országszerte több mint tízezer taxis dolgozik és még egyiküknek sem vonták vissza drogterjesztés miatt az engedélyét.

Átgondolatlan az a javaslat, amely szerint a polgármester kitiltaná a taxikat a bulinegyedből, mert ez az intézkedés sem az ott lakók, sem a turizmus érdekeit nem szolgálná

- tette hozzá.

A fővárosnak nem bűnözőnek, hanem partnernek kellene tekintenie a taxisokat a környezet védelme érdekében, amelyért az elmúlt években, modern, környezetkímélő autók üzembe állításával sokat tettek a taxisok – mondta Metál Zoltán.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Nokérem utánaolvastam a teljes szövegkörnyezetnek a polgármester úr azt mondta, hogy autómentessé tennék a belső-Erzsébetvárost -- ezen belül a taxisokat is.
Nincs megfelelő elenőrzés, megy a drogbiznisz, bizony taxis is lehet diler. Szó szerint ezt mondta:
"Nyilván nem lehet általánosítani, de vannak olyan rendőrök, közterület-felügyelők, akiket kisebb összegekkel el lehet csitítani."
Lehet átkozni, de ismerjük már Gyurcsány óta az illibsi-féle szövegértelmezést!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Shikari: Ne akard már befolyásolni a közhangulatot azzal, hogy nem érted mit mond valaki, és ezért azt félremagyarázod. Mi, a többség tudjuk, hogy mire gondolt. Pontosabban értjük, hogy mit mondott.
Tudom ez a dolgod, de mégis.
Horizont
@görbetükör: Bocsánatot kért.
Szerintem mi ne essünk abba a hibába hogy a mi kutyánk kölyke. Én haragszom Niedermüllerre, ebbe a mai magyar viszonyok közt meg kell gondolni mit mond, mert a fidesz és a sleppje és a szavazói rögtön hörögnek. Ez csak az én véleményem...
görbetükör
@Horizont: - te is szoktál bocsánatot kérni, ha más félreértelmezi/kiforgatja a szavaidat?
Bevallom, én nem.
Horizont
@görbetükör: :))
Ha ok nélkül magyarázzák félre akkor soha senkitől.
Ha én voltam félreérthető és hibáztam akkor szoktam :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.