A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a koronavírus-fertőzés elleni védekezés érdekében létrehozott 28 pontos akciótervét.

Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján azzal indokolt: a Jobbik szerint a kormány eddig nem adott át elegendő információt arról, hogyan áll vírus elleni védekezés, sem a belügyminiszter, sem a tisztifőorvos nem szolgált semmilyen érdemi információval a védekezést illetően.

Bírálta Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, aki egy nyilatkozatában a betegséggel kapcsolatos pánikot lényegesen nagyobb problémának nevezte, mint a Magyarországon még ki nem mutatott vírust. Stummer János szerint ez a nyilatkozat arról tanúskodik, hogy a kormány tagjai nem figyelték kellő alapossággal a nemzetközi sajtót, és azt, hogy a kínai állam, illetve az olasz kormány, hogyan kommunikált az ügyben. Hangsúlyozta: a pánikot, az aggodalmat nem az gerjeszti, ha egy kormány részletesen beszámol a helyzetről, hanem éppen az, ha nem kellő alapossággal nyilatkozik meg.

A Jobbik nevében ezért arra kérte a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a koronavírus-fertőzés elleni védekezés érdekében létrehozott 28 pontos akciótervet. Hangsúlyozta: a közbizalmat és a köznyugalmat úgy lehet fenntartani, ha a témáról az állampolgárok a legteljesebb mértékben tudomást szereznek.

Kérdésre válaszolva Stummer János elmondta, a Jobbik pártalapítványának kuratóriumi tagságáról azért mondott le, mert az elnökség úgy döntött: nem számítanak rá a jövőben a poszton. A döntést tudomásul vettem, de ettől függetlenül továbbra is egy politikai közösségben dolgoznunk a nemzet érdekében – tette a hozzá a képviselő. Leszögezte azt is: nem tervezi, hogy távozik a Jobbikból, illetve a frakcióból.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.