Idén eddig több mint 6300 migránst fogtak el a magyar határon – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György közölte: az utóbbi néhány hétben megugrott a határon átjutni próbálkozók száma, ami igaz a román, a horvát és a szerb határszakaszokra is.

Hozzátette, hogy a múlt évben a román határon 490 határsértőt fogtak el, idén február végéig pedig már 470-et. Nőtt a Szerbia felől próbálkozók száma, ami azt jelzi, hogy aktivizálódtak az embercsempészek a határ mellett feltorlódott migránsokat körében – tette hozzá.

Kitért arra is, egyre több migráns érkezik Törökországba, és nőtt azoknak a száma is, akik a görög szigetek felé tartanak. Ennek hátterében a Szíriában ismét kiújult harcok állhatnak, valamint az is, hogy Törökország elkezdte a határain belül lévő illegális bevándorlók visszatelepítését a biztonsági zónákba.

Bakondi György azt is mondta, hogy Bosznia-Hercegovinában most nagyon nehéz a helyzet, sok migráns érkezik oda, miközben rendkívül korlátozottak a bosnyák kormány lehetőségei, hogy mindenkinek útját állja a határon.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
@jesz: A statisztika szerint:
Megakadályozott: 1615 migri (azaz nem lépett az ország területére)
Feltartóztatott, 4295 migri (azaz, nem lépett az ország területére, vagy a kerítés túloldalán várakozott,vagy a zónánál kopogtatott)
Elfogott (hol vannak) 407 migri
Ez 6317 migri, ebből ,,ELFOGOTT" (lásd fenn a címet) 407 migri.

A gittegylet kabalafigurája, a sötét paraszt már megint hamukázik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Vakondi bácsi. Ma már a koronavírussal illik riogatni. Vegye le ezt a lemezt a gramofonról.
Sámannus
Mi volna köcsögisztánnal, ha nem jöttek volna ide, már talán éhen is haltál volna ettől a munkakerüléstől.
jesz
@nevemnick: ok. de akkor az az elfogott 407 migrit kellene rabosítani...hadd lássák, hogy jár az akit itt megcsípnek.

ma már mindenkiről kell egy pontos adatfelvétel, még ha a neve csak kitalált..a többit(arcfelismerő, dns, ujjlenyomat) majd a számítástechnika azonosítja.
nevemnick
@jesz: látod ez a baj, hogy a statisztikában szerepel a 407 elfogott, csak éppen arról nincs szó sehol, hogy mi történt velük. Viccesen:Tehát vagy van, vagy nincs van. :) :)

Egyszóval, ,, ...ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" ... szindróma.
silber13
@Shikari: @ómió: Ez egy valódi Verescsagint utánzó majom. Verescsagin - a kortársai szerint -festményein ágrázolt elenséges halottak darabszámaután kapta a képei tiszteletd korabeli íja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.