Idén eddig több mint 6300 migránst fogtak el a magyar határon – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György közölte: az utóbbi néhány hétben megugrott a határon átjutni próbálkozók száma, ami igaz a román, a horvát és a szerb határszakaszokra is.

Hozzátette, hogy a múlt évben a román határon 490 határsértőt fogtak el, idén február végéig pedig már 470-et. Nőtt a Szerbia felől próbálkozók száma, ami azt jelzi, hogy aktivizálódtak az embercsempészek a határ mellett feltorlódott migránsokat körében – tette hozzá.

Kitért arra is, egyre több migráns érkezik Törökországba, és nőtt azoknak a száma is, akik a görög szigetek felé tartanak. Ennek hátterében a Szíriában ismét kiújult harcok állhatnak, valamint az is, hogy Törökország elkezdte a határain belül lévő illegális bevándorlók visszatelepítését a biztonsági zónákba.

Bakondi György azt is mondta, hogy Bosznia-Hercegovinában most nagyon nehéz a helyzet, sok migráns érkezik oda, miközben rendkívül korlátozottak a bosnyák kormány lehetőségei, hogy mindenkinek útját állja a határon.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
@jesz: A statisztika szerint:
Megakadályozott: 1615 migri (azaz nem lépett az ország területére)
Feltartóztatott, 4295 migri (azaz, nem lépett az ország területére, vagy a kerítés túloldalán várakozott,vagy a zónánál kopogtatott)
Elfogott (hol vannak) 407 migri
Ez 6317 migri, ebből ,,ELFOGOTT" (lásd fenn a címet) 407 migri.

A gittegylet kabalafigurája, a sötét paraszt már megint hamukázik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Ahhoz képest, hogy "migráncs nincs is", azért ez nem semmi!
jesz
Ezzel a 6300 okmányok nélkül pofátlanul követelőző jöttmentekkel mit is csinálnak? Visszakísérik egy kapuhoz, és visszalökik őket?..

És tessék mondani, nyálmintát, ujjlenyomatot vesznek-e, fényképet sorszámmal, ahogy kell az ilyenekkel, valamint a hasára ütött nevét felvszik-e? Ugye nem?

Fasza...nehogymár egyszer bekerüljenek a szart sem érő unió bűnügyi nyilvántartásába...vagy fosnak a jogvédőktől? Na így vész el Európa...sok tutyimutyi.
nevemnick
@jesz: A statisztika szerint:
Megakadályozott: 1615 migri (azaz nem lépett az ország területére)
Feltartóztatott, 4295 migri (azaz, nem lépett az ország területére, vagy a kerítés túloldalán várakozott,vagy a zónánál kopogtatott)
Elfogott (hol vannak) 407 migri
Ez 6317 migri, ebből ,,ELFOGOTT" (lásd fenn a címet) 407 migri.

A gittegylet kabalafigurája, a sötét paraszt már megint hamukázik.
szegfue
Azért ez egy igen "érdekes" szám. Ez azt jelenti, hogy naponta 110 határsértőt fogtak el. Számomra nem világos: ha "elfogták" őket, akkor mi lett velük? Hiszen arról nincs hir, hogy biróság elé állitották volna őket, sőt addig valahol "őrizni" is kellett volna. Ha pedig nincsenek irataik, akkor "strigulázva" számoltak, majd "visszatoloncolták" őket? Szóval erős kétségeim vannak erről a 6300 számról... Arról már nem is beszélve, hogy 2015. óta 20 ezer katona szolgál a határon, amit ez év januárjában megdupláztak, vagyis 40 ezer... mégis honnan szedték őket?! 2019. jul. 2-án az Országgyülés 37.650 főben határozta meg a honvédség hivatásos létszámát ... valahogy nem kellene "dobálózni" a számokkal...
fahrenheit451
Személy szerint nem hiszem el ezt a számot. Bakondinak, meg főleg nem!
Szerintem azoknak az országoknak jó a határvédelme, amelyek kerítés nélkül is megállítják a migránsokat, és nem koncentrációs táborokban éheztetik őket - köztük gyerekeket is (FASISZTA GECIK !!!)
De az a fajta, amelyik nem tisztel jogot (senkiét, semmilyent), nem tart be törvényt (a sajátját sem), nem tesz eleget a kötelezettségeinek (egyénnek, csoportoknak, Európának, világnak, Tejútrendszernek, az egész galaxisnak, Istennek, Jézusnak, stb), amelyik a saját országában élőket elbutítja, elüldözi, alul fizeti, éhezteti, fájdalmat, szenvedést okoz nekik, idő előtt hagyja meghalni őket, elszakítva az élettől, a családjuktól...
Zsidózik, cigányozik, fasiszta "értékeket" próbál ráerőltetni, nem csak Magyarországra, hanem Európára (akiknek a pénzét lopja, rabolja, csalja)...
Nos, innentől kezdve csak masszívan káromkodni tudnék, amire szerintem senki nem kíváncsi - igazából még én sem.
division
@szegfue: Visszaadják a románoknak őket, ők meg megint elengedik mindet, majd újrapróbálkoznak, amíg át nem jutnak. Volt határőr cimborám mesélte, mivel ő is ott van ezeknél az akcióknál itt Békés megyében.
szegfue
@division: Kösz! Bár az még mindig nem világos: honnan tudják a létszámot? Beirják valami "eseménynaplóba" a különböző határszakaszoknál lévő katonák? Most őszintén: Szerinted ez valós szám? Egyébként az én szótáramban az "elfogás" jelen esetben egy cselekmény végét, egy befejezett dolgot jelent, hiszen utána semmi mást nem mond Bakondi!! Azt meg főleg nem, hogy "visszaadják"!
division
@szegfue: Azt nem mondtam, hogy valós szám, csak az eljárást írtam le. Kozmetikázni meg bármit lehet, ugyanúgy mint az átlagfizetéseket:-)
szegfue
@division: Világos! Csak a "technológiai" folyamatot irtad:))
simmering73
Vakondi bácsi. Ma már a koronavírussal illik riogatni. Vegye le ezt a lemezt a gramofonról.
Sámannus
Mi volna köcsögisztánnal, ha nem jöttek volna ide, már talán éhen is haltál volna ettől a munkakerüléstől.
jesz
@nevemnick: ok. de akkor az az elfogott 407 migrit kellene rabosítani...hadd lássák, hogy jár az akit itt megcsípnek.

ma már mindenkiről kell egy pontos adatfelvétel, még ha a neve csak kitalált..a többit(arcfelismerő, dns, ujjlenyomat) majd a számítástechnika azonosítja.
nevemnick
@jesz: látod ez a baj, hogy a statisztikában szerepel a 407 elfogott, csak éppen arról nincs szó sehol, hogy mi történt velük. Viccesen:Tehát vagy van, vagy nincs van. :) :)

Egyszóval, ,, ...ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" ... szindróma.
silber13
@Shikari: @ómió: Ez egy valódi Verescsagint utánzó majom. Verescsagin - a kortársai szerint -festményein ágrázolt elenséges halottak darabszámaután kapta a képei tiszteletd korabeli íja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.