Cikkünk megjelenése után kiderült, hogy nem ezen az oldalon tájékoztat majd a kormány. A Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya ugyanis pontosította a sajtótájékoztatón elhangzottakat, a péntektől elérhető weboldal címe koronavirus.gov.hu lesz. Egyelőre az oldal nem elérhető.

Jelenleg Magyarországon koronavírusos megbetegedésről nem tud a kormány – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán sajtótájékoztatón.

Bár a vírus európai terjedése miatt kicsi az esélye annak, hogy el tudjuk kerülni, hogy a koronavírus Magyarországot is érintse, pillanatnyilag Magyarországon koronavírusos megbetegedésről nem tudunk

- fogalmazott Gulyás Gergely.

A mai sajtótájékoztatóján bejelentettek egy weboldalt is, ami a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb információkkal látja majd el a magyar lakosságot, péntektől. Akkor indul a témával kapcsolatos Facebook-oldal is.

Korábban az Index írta meg, hogy 

 a koronavirus.hu domain épp eladó

A koronavírus.hu oldalon pedig nincs használható információ. 

Mindkét oldalt magánember regisztrálta, a rövid i-vel írt oldalt január 21-én, a másikat január 31-én

- teszi hozzá a lap.

A koronavirus.hu oldalon mindössze annyi információt tudhatnak meg az állampolgárok, hogy az oldal eladó, és ajánlatot tehet tenni.

Index: Eladó a koronavirus.hu, de nem ezen az oldalon tájékoztat majd a kormány

Fotó: koronavirus.hu

A koronavírus.hu oldalon pedig csak annyi van, hogy rendszeresen mosunk kezet, és használjunk zsebkendőt, kiegészítve olyan tanácsokkal, mint hogy senki ne egyen nyers húst, vagy ne menjen olyan élő állatot is árusító piacra, ahol már megjelent a koronavírus.

Index: Eladó a koronavirus.hu, de nem ezen az oldalon tájékoztat majd a kormány

Fotó: koronavírus.hu

Cikkünk megjelenése után azonban kiderült, hogy nem a fenti oldalakon tájékoztat majd a kormány. A Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya ugyanis pontosította a sajtótájékoztatón elhangzottakat, a péntektől elérhető weboldal címe

koronavirus.gov.hu lesz.

Egyelőre az oldal nem elérhető.

Gulyás a szerdai sajtótájékoztatón közölte azt is, hogy a kormány a mai ülésén részletesen foglalkozott a járvánnyal. Elmondta:

- A járvány eddig 41 országban jelent meg.

- Több mint 81 ezer ember fertőződött meg.

- A betegségnek 2762 halálos áldozat van világszerte.

- Európában 12 fő hunyt el, ebből 11 fő olasz származású

- Két magyar fertőzött van, egy Bécsben élő magyar nő, illetve egy Japánban karantén alá került hajó egyik magyar dolgozója.

- A Lombardiában járt karanténba helyezett magyar kamion sofőrt egyelőre megfigyelik.

Karantént biztosítanak, ha szükséges, ezt gyanú esetén rendelik el.

A Tenerifén karanténba helyezett turisták az utolsó információk szerint jól vannak.

Az operatív törzs az elfogadott 28 pontos akcióterven túli új intézkedéseket jelentett be

A koronavírus miatt januárban elfogadott 28 pontos akcióterven túli intézkedéseket jelentett be az operatív törzs szerdán Budapesten.

Láng-Bognár Kinga rendőr őrnagy, az operatív törzs szóvivője a sajtótájékoztatón közölte, továbbra sem javasolják a fertőzött területekre, főként Észak-Olaszországba történő utazást; azt kérik, az állami fenntartású általános és középiskoláktól, hogy ne szervezzenek kirándulást a fertőzött területekre.

Együttműködésre kérik a szállodák és kiemelt autóutak melletti panziók személyzetét a koronavírusos esetek kiszűrése érdekében. A MÁV, GYSEV nemzetközi járatain fertőtlenítő szereket, testhőmérséklet mérésére alkalmas eszközöket kell biztosítani, illetve a kalauzokat fel kell készíteni a teendőkre.

Rendkívüli tájékoztatási rendet rendeltek el a közmédiában arra az esetre, ha esetleg megjelenik a koronavírus

- ismertette.

Felhívják a figyelmet arra, hogy aki fertőzött országból érkezik haza és észleli magán a tüneteket, azonnal forduljon telefonon háziorvosához, és ne menjen közösségbe – tette hozzá.

Forrás: Index, 24.hu, MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
"Mindkét oldalt magánember regisztrálta, a rövid i-vel írt oldalt január 21-én, a másikat január 31-én"

Látszik, hogy sok domain-t vásárolt már és nagy internet felhasználó lehet a cikk írója..:)
Sámannus
"A Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya ugyanis pontosította a sajtótájékoztatón elhangzottakat, a péntektől elérhető weboldal címe koronavirus.gov.hu lesz. Egyelőre az oldal nem elérhető."
Biztos most kúrálják egymást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.