Közösségi oldalán reagált Budapest főpolgármestere a Fidesz támadására.

Karácsony Gergely: A Fidesz okozta a 3-as metró körüli szégyenteljes helyzetet
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta:

"Kerületi mércével is gyenge fővárosi költségvetést fogadott el a baloldali többség, amely még a saját kampányígéreteit is leszavazta"

- fogalmazott a Fidesz. A módosítók között szerepelt, hogy a Lánchíd és az Alagút egyszerre újulhasson meg, kapjon forrást a 3-as metró kocsijainak klimatizálása, valamint részesüljenek többlettámogatásban a hajléktalanokat segítő alapítványok.

Karácsony Gergely a Facebookon reagált, bejegyzését úgy kezdte, "kormányzati álhírgyárban nincs szünnap, a pofátlanság pedig – úgy tűnik – határtalan arrafelé". 

Mert nehéz jobb szót találni a pofátlanságnál arra, hogy azok, akik közvetve, vagy közvetlenül közreműködtek a bűncselekmény gyanúját is felvető orosz metrókocsi-beszerzésben, gazdáik politikai és oligarcháik gazdasági érdekeit kiszolgálva, most az új városvezetésen kérik számon a klímaberendezések hiányát. Legyen világos: miattuk, kizárólag miattuk van döglesztő meleg nyáron a 3-as metrón. Ez az ő szégyenük. Mi pedig kivizsgáljuk ennek a beszerzésnek a körülményeit. Ijedtségük indokolt

- magyarázta.

Karácsony szerint az előző városvezetés és a Fidesz által okozott problémát most nekik kell megoldaniuk, éppen a napokban egyeztetett erről is a BKV-val. A klíma beszerelése elsősorban nem pénzkérdés, a forrás erre rendelkezésre áll, ezért nem kellett külön módosítót befogadni a költségvetéshez.

A pénz tekintetében a kérdés csak az, hogy a költségeket lenyeletjük-e az orosz beszállítóval, a városnak járó kötbér terhére. Ennek érdekében jelenleg is pereskedünk

- olvasható a bejegyzésben. Hozzáteszi: A BKV öt nagy külföldi klímagyártó cég képviselőivel folytat tárgyalásokat a legjobb műszaki megoldás kialakításáról. 

Azon dolgozunk, hogy a nyaranta kialakuló tarthatatlan helyzetet megoldjuk a 3-as metróban. Hogy igenis legyen klíma a metróban mihamarabb. A szégyenteljes helyzetet, amit a Fidesz okozott, mi oldjuk meg a budapestiek érdekében. A szégyen ettől még rajtuk marad, amit pofátlansággal sem tudnak elfedni

- fakadt ki Budapest első embere.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Ne zavarjon csikari,hogy az egész metró bulit az összes lopással,csalással,a fideszes patkány gazdáid vezényelték le.Írjad továbbra is a hülyeségeidet.Hülyének születtél,hülyén is halsz meg.
A kettő között meg segget nyalsz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Már csak kettőt, aztán az oda érdemesek mennek a kaptárba... (Ha Geri igazat mondott!)
ómió
@durbincs: Hát, igen! Miután valszeg már az összes bolsit ismeri, úgy gondolja, a valósággal már minek megismerkedni.
ómió
@Aki Én: Mi van, bolsi tetüfi!? Nem részesedtél a böszmei szajréból és most valaki másra kell hazudnod, hogy ellopta? Tényleg frusztráló lehet!
ómió
@Aki Én: Az összes bolsi promóciót felböfögted már mára? Akkor itt volt az ideje, hogy az ebből következő feka bolsiságodat megint áthazudd a másikra! Ez, úgy tűnik, nálad már a feltételes reflex!
Béla333
Na holnap (gondolom) Karácsonyék megosztják velünk a 3-as metrókocsik beszerzéséről az információkat.
Letelik a 2 hónap. Ha nem csinál semmit Karácsony, akkor magára húzza az egész disznóságot, ő fogja a pofonokat kapni azért, amit a Fidesz elkövetett. Remélem nem annyira ostoba Karácsony, hogy ezt ne lássa át!
Ugye "mert vétkesek közt cinkos aki néma."

Infostart 2020. január 3. 18:42
"...itt az ideje az egész korábbi metróbeszerzést, annak minden körülményét érintő átfogó vizsgálatnak.
"Erre a BKV és a BKK felügyelőbizottságát kérem fel, úgy hiszem, két hónap elég a teljes körű tisztázásra, amit természetesen a nyilvánosság bevonása követ majd.""
https://infostart.hu/belfold/2020/01/03/atfog...
Béla333
Letelt a Karácsony által saját maguknak adott 2 hónapos határidő a vizsgálat befejezésére és az eredmények bemutatására!
Egy szót sem lehet hallani a Karácsony stábjából!
Mi van? Már nem aktuális a 3-as metrókocsik korrupciós ügye?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.