A határok védelmében hozott magyar erőfeszítések elismerésére és anyagi támogatására szólította fel az Európai Uniót Hidvéghi Balázs fideszes képviselő csütörtökön Röszkén.

Itt az ideje, hogy Brüsszel elismerje Magyarországnak a közös határ védelme érdekében tett erőfeszítéseit, és annak, hogy anyagilag is hozzájáruljon a költségekhez

- mondta a politikus, aki Nadine Morano francia EP-képviselővel tartott sajtótájékoztatót a tranzitzónánál.

Az év első két hónapjában csaknem 4300 illegális határátlépőt tartóztattak fel és kísértek vissza a határ másik oldalára a magyar hatóságok.

Ahogy az időjárás egyre javul, a migrációs nyomás is minden bizonnyal növekedni fog

- közölte Hidvéghi Balázs.

A magyar-szerb határ az Európai Unió és a schengeni övezet külső határa is. Amikor Magyarország megvédi ezt a határt, az EU-t, a schengeni övezetet és minden uniós polgár érdekeit is védi – hangsúlyozta a politikus.

A jelenleg zajló uniós költségvetési tárgyalásokon a Fidesz-KDNP képviselői ragaszkodnak ahhoz, hogy az EU költsön többet a határvédelemre, az illegális migráció elleni fellépésre, és ismerje el, ha egy ország betartja a szerződéseket és megvédi Európát – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.

A politikus rámutatott, hogy az illegális migrációval szemben akkor lehet hatékonyan fellépni, ha első lépésben a határvédelmet biztosítják.

Nadine Morano, a francia Republikánus Párt EP-képviselője kifejtette, az unió külső határainak védelme közös érdek.

Magyarországra hatalmas felelősség hárul, hiszen itt húzódik Európa külső határa – közölte a politikus.

A képviselő úgy fogalmazott "senki nem szereti, ha kerítést lát az ablakából, de az sem várható el bárkitől, hogy a törvényellenesen érkezőket beengedje a házába".

Csak üdvözölni lehet azokat a lépéseket, amelyeket Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök tett az európai határok védelméért – tette hozzá.

Nadine Morano leszögezte, "Európa nem átjáróház".

"Az európai népeknek elege van abból, hogy rájuk kényszerítik ezt a fajta bevándorlást" – mondta.

A dublini eljárás reformjára lenne szükség. Azok esetében, akik az első elért tagállam után máshol is beadják menedékkérelmüket, meg kellene szüntetni az eljárást, és vissza kellene toloncolni őket a unió külső határához – tette hozzá.

Az érkezők között sokan vannak a család nélküli, fiatal férfiak, akik elsősorban gazdasági okok miatt hagyják el hazájukat. Esetükben az unió kétszeresen fizet, évente 17 milliárd euró fejlesztési forrással támogatja Afrikát, és viseli az illegális bevándorlók visszatoloncolásának költségeit – mondta Nadine Morano.

Kérdésre válaszolva a francia politikus kijelentette: a tranzitzónában folyó eljárás, amelyről személyesen tájékozódott, teljes egészében egybevág az Európában elvártakkal.

Forrás: MTI

Címlapkép: Fidesz/YouTube

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
s ki nem sz.. le, hogy ez bugyuta balázs mit kvartyog! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
s ki nem sz.. le, hogy ez bugyuta balázs mit kvartyog! =))
vitriol
ki az a hídvégi balázs? Fordítva ül a lovon! Gondolja át még egyszer, hogy kiket szólíthat ő fel!
Pálinkafőző Rézüst
:))))))))))))))))))))))))))))))))... ennyi...oszt jónapot...
tudode
Csoda az, hogy egy levegőt szívhatnak az EU-ban azokkal, kényszerből, akikre tellett Magyarországnak, azaz közjogilag érvénytelenűl, egy olyan főmufti képviseletében, aki nemisminiszterelnök
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=2s
.
És a MEGÉLHETÉSI jogÁSZOK, alkotmányjogászokkal együtt évek óta hallgatnak, mint a sír, miközben kedves, nedves mindannyiunk fetrengünk -- többek között --- az ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGBAN!
human
Csak szólok, hogy a kerítést egy fideszes építette, szóval volt ott bőven túlárazás. Még jó hogy nem támogatja az EU.
SystemError
Amelyik nem kancsal, az miért ilyen baszadék fejű? :)
simmering73
Tűzről pattant legény. A junió meg mindjárt összeszarja magát. Gátlástalan mocskok.
justhpeter
Hogy mondják ezt felétek, Balázs ? A kutya ugat, a karaván halad ? Hát ez történik. Ha nem teccik, haza lehet jönni. Sötét itthon is lehetsz, nem kell érte abba a libsi Brüsszelbe menned.
Jozefina
Talán azokat az országokat kellene felszóllítania, akik főként előidézői a migrációnak!!!?? De ezt persze nem meri megtenni!!!
szép új világ
@human: Közel 1 millióba került 1 méter kerítés. Ellehet ezen gondolkodni.
Aki Én
Először is: i0.wp.com/balrad.ru/wp-content/uploads/ker-1.jpg?w=960&ssl=1
Másodszor pedig a fideszen túl egyértelmű és egybehangzó vélemény, hogy ez a kerítés (is) durván túlárazott.

,,Csaknem hétszer több pénzt adott az Európai Unió határrendészeti, biztonsági és migrációval kapcsolatos kiadásokra Magyarországnak, mint amennyit a kabinet állít.
110 millió euró előirányzott összeget kapott az ország,
egyedi kérelmek alapján pedig további 27 millió eurót adtak a rendkívüli költségekre.
ÍGY TEHÁT ÖSSZESEN 137 MILLIÓ EURÓT, KÖRÜLBELÜL 43 MILLIÁRD FORINTOT ADOTT BRÜSSZEL A HATÁRVÉDELEMRE.
Közben meg a lap szerint Hollik István kormányszóvivő arról beszélt a köztévében augusztus végén, hogy Magyarország 504 milliárd forintos határvédelmi költségei után az Európai Unió csak 6,3 milliárd forintot (20 millió eurót) hajlandó adni."
,,Hollik István kormányszóvivő nemrégiben arról beszélt, hogy 504 milliárd forintos (1,6 milliárd eurós) határvédelmi költségei után az EU csupán 6,6 milliárd forinttal (20 millió euróval) hajlandó csak támogatni Budapestet. Ahogy a Népszava kiderítette, a helyzet azonban nem ennyire egyszerű, ugyanis a magyar kormány eredetileg azt kérte, hogy ennek az idei költségnek a felét, vagyis nagyjából 800 millió eurót állja az Unió, ám végül ezt a kérést módosította 20 millió euróra, így Brüsszel idén februárban már csak ezt a kérést tudta jóváhagyni."
ómió
A lé, márpedig, migráncstutujgatásra kell! Különben hogy lesz itt "haladó" migráncs-internácizmus?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.