Tüntetést szervez március 15-ére az ADOM Diákmozgalom (korábbi nevén: Független Diákparlament) a Diákparlament / ADOM azzal a céllal, hogy ne vezessék be a meghirdetett NAT-ot idén szeptemberben.

Utcára vonulnak a diákok az új alaptanterv miatt

Ehelyett azt szeretnék, hogy széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetés induljon az alaptantervről egy 21. századi, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszerért.

A szervezők szerint ezek a legfőbb problémák a NAT-tal:

Az óraszám minimális (35-ről 34-re való) csökkentése mellett jelentősen növeli a lexikális tananyagot, ezzel hamisan állítja, hogy csökkentené a diákok és tanárok terheit: éppen ellenkezőleg, az iskolai órák mostantól még zsúfoltabbak lesznek.

Bár szavak szintjén modernnek próbál látszani, olyan mértékben előíró és diák- helyett tananyagközpontú, hogy azzal ellehetetleníti a modern pedagógiai módszerek alkalmazását, a tanárok szakmai szabadságát, a diákok érdeklődéséhez való alkalmazkodást.

Az olvasás megszerettetése helyett 117 szerzőt és 269 művet ír elő kötelezően a középiskolai irodalom órákon való feldolgozásra, miközben történelemből sokféle nézőpont bemutatása helyett egyetlen ideológiát szeretne a diákok felé közvetíteni, kritikus gondolkodás helyett engedelmes állampolgárokat nevelni.

A tüntetés március 15-én, 16 órakor kezdődik az Operaháznál.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@durbincs: Jó lenne frissíteni a szoftveredet! Már régen megszűnt az ECHO tv, (rém)Hír tv van helyette!!!
Málna
Kíváncsi lennék, ha megkérdeznék a diákokat, pontosan mi ellen is tüntetnek, hányan tudnak majd konkrét indokot mondani.
human
@Málna: Feltételezem ahogy mindig most is lesznek ott a médiából akik megkérdezik a fiatalokat miért vannak ott. Csak figyelni kell.

Egyébként erről az jutott eszembe mikor Debrecenben volt egy demonstráció a Horthy emléktábla MELLETT néhány tucat fiatallal. A riporter megkérdezte az egyik fiatalt, hogy tudja-e, hogy ki volt Horthy. Erre a fiatal csak zavartan nevetett. Láthatóan meglepte a nehéz kérdés.
Később kiderült, hogy ez a fiatal ember Balog Zoltán fia volt.
Málna
@human: Erről beszélek. Vajon van fogalmuk róla, vagy csak nyomják majd az egyenszöveget?
kissé felnőttem
aztán nem is gyuribá szervezi? nahát ezt a luxust az öregurat kihagyták? Ez az uj generáció viktor figyelj már rájuk.! vagy figyelmen kivül hagynak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.