Folyamatosan jelennek meg koronavírussal kapcsolatos álhírek az interneten. Ezeket pedig sokszor ellenőrizetlenül osztják meg a felhasználók.

Krasznai Csaba kiberbiztonsági szakértő az ATV Híradónak azt mondta, amikor Kínában megjelent a koronavírus, azonnal elkezdtek szaporodni az átverős e-mailek és közösségi oldal-bejegyzések – Magyarországon is.

„Magyarországon is gyakorlatilag az első pillanatoktól kezdve elkezdődtek azok a jól informált információk amik arra utalnak, hogy például már Magyarországon is van fertőzött, például, hogy már megtalálták a vírusnak az ellenszerét, illetve ugye, hogy a hatalom elhallgatja az információkat.

Ennek semmiképpen sem célszerű bedőlni, mindenképpen érdemes megnézni a mértékadó hírforrások és a hivatalos kormányzati kommunikáció mit mond ebben az ügyben” – magyarázta a szakértő.

Koronavírus: rémhírek terjesztéséért akár 3 év börtön is adható

A rendőrség nemrég le is csapott egy álhíreket gyártó hálózatra, akik többek között azt terjesztették, hogy Magyarországon több ember megfertőződött a koronavírussal, sőt több budapesti pályaudvaron is emberek estek össze és haltak meg a fertőzés miatt. Egy férfit és egy nőt vettek őrizetbe közveszéllyel fenyegetés miatt.

A rémhírterjesztés a köznyugalom elleni bűncselekmények csoportjába tartozik. Akkor valósul meg, ha közveszély színhelyén, nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt állítanak, vagy való tényt oly módon állítanak, ami a nyugalom megzavarására alkalmas

– mondta el Székely Andrea jogász az ATV-nek.

A rémhírterjesztés írásban és szóban is megvalósulhat. Mivel bűncselekmény, akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(atv.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
Győzikét Orbánt Áder Jánost Berki Krisztiánt mikor küldik börtönbe? Ők is alkalmasak a nyugalom megzavarására és elég gyakran rémhíreket is terjesztenek Győző meg maga a rém azzal a buta cigány képével cenzúrát kellene alkalmazni meg a Sóher Norbi ellen is meg a drága lóképű felesége ellen!!
kissé felnőttem
Remélhető hogy az érem mindhárom oldalára érvényes lesz! mert amit az egyiknek szabad vagy kötelező a másikat mért büntetéssel fenyegetik. ( ez made in hungary?) átirva ez is?
Yoda69
@tudode: Nyugalom itt nem lesz. A fideSSnek leteleme a felelemkeltes. Rövidesen kitaláltjak majd hogy a vírust is soros küldte. Mint a nemlétező migransokat.
Lepényleső
...ám ennyi év kijárna minimum annak is aki ezzel kapcsolatban közérdeket elhallgat,vagy elhallgattat,
- vélt vagy valós hatalmával élve,vagy visszaélve,még akkor is ha ő előtte felköltözött a hegyre?
terlasz
Orbán még mindig törvények felett áll?!
tudode
Kinek/kiknek jár a börtön amiatt, mert 2012-ben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szervezetet felrobbantották, és 2017-ben a Tisztiorvosi Hivatalt az Embertelen minisztérium alá lökték
.
www.google.com/search?q=A+K%C3%96J%C3%81L+sz%C3%A9tver%C3%A9se&oq=A+K%C3%96J%C3%81L+sz%C3%A9tver%C3%A9se&aqs=chrome..69i57j69i64l3.11806j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Mestersége ennek a szektának a káoszt, hogy a zavarosban tudjanak halászni még akkor is, amikor a járványra kellene koncentrálni:
---------------------
.
----10 milliárdot osztott szét a kormány a Trianon-évfordulóra hivatkozva, Schmidt Mária alapítványa kapta a harmadát
.
nepszava.hu/3068957_10-milliardot-osztott-szet-a-kormany-a-trianon-evfordulora-hivatkozva-schmidt-maria-alapitvanya-kapta-a-harmadat

""" Annak az alapítványnak, ahol Bayer Zsolt kuratóriumi tag, csak 220 millió jutott.
Egy pénteken megjelent kormányrendelettel 10,34 milliárd forintot osztott szét itthoni és határon túli szervezetek között a kormány a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára rendezett a Nemzeti Összetartozás Évére - vette észre a 444.hu.
Ennek közel harmadát, 2,9 milliárd forintot a Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kapta.
A szervezet - ahonnan tavaly belső konfliktusok miatt a stáb nagy része távozott - máskor is örülhetett már rengeteg közpénznek, jegyzi meg a portál. A rendszerváltás emlékéve indokán például 12 milliárd forintot kaptak programjaikra.
A mostani keretből kapott 220 milliót az a Trianon Múzeum Alapítvány is, aminek a kuratóriumában Bayer Zsolt is ott ül."""
---------------------------
.
Miközben a családorvosok a hunyók, mert amihez hozzáértek minden melléktermékké változott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.