Az emberi erőforrások minisztere úgy látta, hogy sokat javítana a magyar nők helyzetén, ha készülne egy akcióterv, ami 2030-ra megerősítené a szerepüket a családban és a társadalomban. Ezért Kásler Miklós egy pénteki miniszteri utasításban egy tollvonással létrehozta A nők szerepének erősítése a családban és a társadalomban akcióterv kidolgozásáért felelős munkacsoportot, aminek a feladata: a nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőséggel kapcsolatos és egyéb, a nőket érintő kihívások azonosítása; az akciótervbe foglalandó főbb területeken a stratégiai intézkedések és az elérendő mérőszámok szakmai megvitatása és kialakítása; javaslattétel a nők és férfiak jogait érintő, az akciótervhez szükséges kutatások elindítására, tanulmányok megírására; az akciótervhez kapcsolódó I. Intézkedési Terv (2021–2022) megalkotása és az akciótervben foglalt intézkedések végrehajtásának monitorozása.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Mielőtt akció izélnek, alá kellene írni az Isztambuli egyezményt, hogy még a plenáris ülésen se szólhassanak be a képviselő hölgyeknek a fatornyos falvak bunkói, atyafiai
.
---- Aki az Isztambuli Egyezményt támadja, a demokráciát támadja
.
index.hu/kulfold/eurologus/2020/02/13/ep_nojogok_isztambuli_egyezmeny_dobrev_varga/
.
A legtöbb bunkó beszólás nem érhető el, de
.
----- Demeter Mártát lehülyézik, majd lenémítják a Parlamentben
.
www.youtube.com/watch?v=a2yGwP9bJUU&t=16s
.
Az Édesanyák védelmében jó ha a bíróságon nem vetél el!
.
Az intelligenciát a T. HÁZ kapuőrei távol tartják a plenáris ülésekről!
Nessy
@tudode: Megint egy gittegylet milliárdokért! Aztán írnak egy szép esti mesét!
tudode
@Nessy: .
A HÁLA félresikerült politizálás kategóriája lett őfélesége által elhasznált pofagolójú lejárt lemezű frakcióvezetőktől, szócsövektől kezdve, akik ugatják az államigazgatást, mint kutya a holdat!
.
Arról nem is szólva, hogy őfélesége nem tett magáévá egy ici, pici államháztartási-, igazgatási ismeretet!
.
Tehát a FEJÉTŐL van akkora bűz az országban, aki teheti elhúz innen!
RonaGyuri
Általában nincs benne sok ráció, de most és itt!!!

ha a működés jellegére utaló elnevezésnek lényegbeli meghatározó értelemben is van relevanciája

akció kifejezésnek számos értelmezése van, a tudatos szervezett tevékenységtől, a sportbéli vagy hadászati értelmezésen át, egészen a leértékelésig/kiárusításig, mely jelentéseknek csak valamiféle technológiai kapcsolata van egymással. Általában, de most egy konkrét példa ennél többet mutat!
Azt írja az újság, hogy „Kásler Miklós egy pénteki miniszteri utasításban egy tollvonással létrehozta A nők szerepének erősítése a családban és a társadalomban akcióterv kidolgozásáért felelős munkacsoportot , mivel az emberi erőforrások minisztere úgy látta, hogy sokat javítana a magyar nők helyzetén, ha készülne egy akcióterv, ami 2030-ra megerősítené a szerepüket a családban és a társadalomban.”!
Nos a dolog úgy áll, hogy megvan a véleményem a dologról úgy általában és ártunk és qurmányunk világában is.
Azonban az egészet beárazza az utasítás egy mondata: „A tagok között ott van Rácz Zsófia, az Emmi fiatalokért felelős helyettes államtitkára”!!
Ennyit a nők helyzetének az értékéről ártunk és qurmányunk értékrendjében!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ami pedig a cikk utolsó mondatát "A Központ Statisztikai Hivatal szerdán jelentése szerint jelentős különbség volt a teljes munkaidőben alkalmazásban álló nők és férfiak bruttó fizetése között: a férfiaknál 403 600, míg a nőknél 335 800 forint volt." illeti erre persze nem az jön, hogy tesznek a nők jobb fizetése érdekében, hanem pl. a politikus nők esetén persze nem kapnak annyit mint a férfi társaik (pedig itt nincs teljesítmény különbség), de sokkal többet kap egy harmadévben "kibukott" egyetemista, mint egy egyetemi professzora az akadémiai pénzekkel együtt!!! =))
simmering73
Kásler nertárs Első Intézkedési Terve. Miért nem mindjárt Első Ötéves Terve? Ne szerénykedjen, merjen nagyot álmodni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.