A Nógrád megyei nyomozók elfogtak és őrizetbe vettek egy 21 éves férfit, akinek letartóztatását a bíróság elrendelte.

A 21 éves salgótarjáni lakos 2020. február 7-én eddig ismeretlen személytől hetvenezer forintért megvásárolt egy férfit, akit megalázó módon dolgoztatott, éjszakára egy fatárolóban szállásolt el. A helyzetéből menekülni próbáló sértettet arra hivatkozva nem engedte el, hogy az érte kifizetett összeget még nem dolgozta le.

A gyanúsított 2019. évben szintén lakhatást ígért a munkájukért cserébe további két férfinak, akiket dorogházai ingatlanának melléképületeiben, gépkocsiban szállásolt el, és tőlük a munkabérük nagy részét elvette. A terhelt az egyik sértettet személyi szabadságától is megfosztotta.

Salgótarjáni rabszolgatartót fogtak el a rendőrök

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozói a 21 éves férfit elfogták, a rendőr-főkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták. A férfi lakásán megtartott kutatás során a nyomozók több tárgyat és okiratot foglaltak le, amelyek alapján a nyomozók vizsgálják, hogy a gyanúsított további sértettek sérelmére hasonló jellegű, vagy egyéb bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható-e.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a 21 éves salgótarjáni lakos ellen emberkereskedelem és személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A férfit a rendőrök őrizetbe vették és letartóztatásának indítványozására tettek előterjesztést, melyet a bíróság 2020. február 28-án elrendelt.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció) 

(police.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Ennek kapcsán fel sem merült a várbéli rabszolgatartót is elfogniuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.