Toroczkai szerint történelmet hamisítanak, akik támadják Horthyt.

Vasárnap délután Horthy Miklós kormányzóvá választásának századik évfordulójára közös demonstrációt szervezett a Mi Hazánk Mozgalom, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és más radikális szervezetek. A demonstráció ellen két ellentüntetést is meghirdettek – számolt be a Mérce és az Index. 

A Horthy-korszak nyugdíj- és társadalombiztosítási rendszerét méltatták a Mi Hazánk fehér lovas felvonulásán – videó

Résztvevők a Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés fáklyás felvonulásán a Szabadság hídon 2020. március 1-jén. A megemlékezést a Mi Hazánk Mozgalom szervezte a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, a Független Kisgazdapárt, a MIÉP, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Nemzeti Jogvédelmi Szolgálat képviselői részvételével. MTI/Mohai Balázs

A Mérce helyszíni tudósítója szerint néhány száz ember gyűlt össze a Szent Gellért téren, innen vonultak a Kossuth térre a demonstrálók. A tömegben nagy-magyarországos-, Horthy-sálas és zászlós embereket, valamint gárdista egyenruhásokat is lehetett látni. 

A téren összegyűlt kb. 50 ellentüntető is. A Szabadság híd pesti oldalán szintén ellentüntetők várták a horthystákat, itt rendőrkordon választotta el egymástól a felvonulókat és az antifasisztákat.

Miközben a horthysta tüntetők elindultak a Szabadság hídon át a pesti oldalra, az ellentüntetők egy "horogkeresztények" és egy “fehér error” feliratú molinót feszítettek ki közvetlenül a rendőrsorfal elé.

A Horthy-korszak nyugdíj- és társadalombiztosítási rendszerét méltatták a Mi Hazánk fehér lovas felvonulásán – videó

Ellentüntetők a Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés fáklyás felvonulásának helyszíne közelében a Vámház körúton 2020. március 1-jén. MTI/Mohai Balázs

A Szent Gellért téren tartott beszédekben a felszólalók a Mérce tudósítása szerint Horthy Miklós érdemeit méltatták, köztük

a szociális intézkedéseket, valamint a nyugdíj- és társadalombiztosítási rendszert, a nyitóbeszédet mondó Novák Előd pedig budapesti díszpolgári címet és szobrot követelt Horthynak.

Novák Előd elmondta,

pártja sokadjára kezdeményezi, hogy legyen szobra Horthy Miklósnak, ugyan szerinte a kormányzóságát jobbról és balról is lehet kritizálni, de egy díszpolgári cím és egy szobor mindenképp járna neki.

Ipolybalog plébánosa, György Ferenc a felvidéki magyarok nevében megköszönte Horthynak a visszacsatolást, miután a jelenlevőkkel együtt elmondott egy miatyánkot.

Fülöp Erik Mi Hazánkos parlamenti képviselő arról beszélt, hogy pártja „egyedüli parlamenti pártként” vállalja Horthy emlékének ápolását. Fülöp elmondta azt is, hogy

nagyon örül, hogy nem Tordai Bencének született, mert rosszul állna neki a szivárványos zakó.

Mint mondta, felháborító, hogy Tordai feljelentette Dúró Dórát, amiért véleménye szerint törvényesítené a szegregációt.

Fülöp Erik szerint Horthy kormányzósága alatt csatolták vissza Délvidéket, Felvidéket és Erdélyt, ezért hálával kell lenni Horthy felé. Szerinte a szélsőliberális és neobolsevik ideológia szemében nekik az a bűnük, hogy szeretik ezt az országot. Beszéde végén azt mondta, hogy

"Igazságot Magyarországnak!", mire a tömeg elkezdte kántálni, hogy "Vesszen Trianon!"

A több száz résztvevő végül fél 6 után indult el, a menetet három fehér és egy jóval kisebb barna lovon ülő hagyományőrző lovas vezette a Parlament irányába az Index tudósítása szerint. A Szabadság hídon átvonuló tömeg elején a Mi Hazánk politikusai, köztük Toroczkai László, Fülöp Erik, Novák Előd és Dúró Dóra vonult.

Nem sokkal 7 óra előtt már a Vértanúk terén voltak, ahol elsőként Hegedűs Loránt, a Horthy Miklós Társaság elnöke tartott beszédet. Hegedűs szerint

meg kell történnie Horthy Miklós társadalompolitikai rehabilitációjának, le kell mosni róla a Hitler-csatlós, fasiszta, nacionalista bélyeget.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke lépett színpadra második felszólalóként, szerinte Kun Béla utódai őrjöngve próbálták megakadályozni a tüntetést, de minden magyargyűlölet ellenére itt vannak. 

Toroczkai szerint történelmet hamisítanak, akik támadják Horthyt. 

Mint mondta, pénteken beadta Fülöp Erik a parlamentben a trianoni diktátumot ratifikáló törvény felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatukat.

Most eldől, hogy kik az igazi magyarok a parlamentben. Hatályon kívül fogjuk helyezni Trianont!

- mondta.

Időközben megérkeztek az antifasiszta ellentüntetők is, őket a szélsőjobboldaliaktól rendőrsorfal választotta el. „Gyilkos Horthy!” „Gyilkosok!” – skandálták antifasiszta dalok kíséretében.

A Mi Hazánk rendezvényébe belehallatszott az antifasiszta tüntetésen elhangzó megafonos egyéb skandálás is, mint például, hogy "ne féljetek magyarok, itt vannak a cigányok". Novák Előd az antifasiszta tüntetésre reagálva azt mondta, ez teljes képzavar, mert Magyarországon nincs fasizmus.

Forrás: Index, Mérce, 444

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Arról a korszakról, amelyet felmagasztalnak azok, akik nem jöttek volna létre, ha nem lenne egy olyan rezsim, amely a propagandagépezetével ugyanazt teszik, mint az aki áttételesen felelős 569.000 más vallású életéért, köztük ártatlan gyermekekért, amelyet nem enyhít az sem, hogy klasszisokkal élhetőbb volt, mint annak aki behunyja a szemét afelett, amely lelki sebeket tép fel, rettenetes emlékeket ébreszt!
.
Pl. bennem! Az iskolába az egyik osztálytársam sárga csillaggal jelent meg az iskolában! Édesanyámtól kértem, hogy nekem is kellene egy olyan. Anyukám azt mondta, azt neked nem szabad.
.
Miután vége lett a II. világháorúnak, az osztálytársam nem jött, mert a holokauszt áldozata lett ártatlan gyermekként.
.
Ami a bukéja ennek egy több gyermekes család is élteti azt, aki több százezer áldozatért felelne, klasszisokkal kevesebbért, 141.00, mint a propaganda gépezetével Adolf
.
www.masodikvh.hu/erdekessegek/haborus-bunok/25-a-holokauszt-aldozatainak-szama
.
Szégyenletes, hogy nem előre, hátra néznek azok, akik nem tudják miről üvöltöznek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: Persze téged a gróf sért, nem magadfajta "hétszilvafás", te ostoba Hülyegyerek! :) - aki @csak húgy...:
csak úgy....
@verőce21: te a beszarásig erölködös típus? te hazudós ,dedós tutajos...
verőce21
@csak úgy...: Tudod mi illik terád? A "Tik vagytok parasztok!" - Irigy H...
Annyit hazudoztál már "nemes nemzetes" őseidről...!) :)
kereső
Érthetetlen számomra, hogy mit keresnek egy háborús tömeggyilkos "megemlékezésén" török kori hajdúk öltözetében a megemlékezők?Vagy teéjesen mondegy, csak nemzhethynek, és magyaroschnak hasson?Ennyire nem ismerik Magyarország történelmét ezek a "megemlékezők"?
csak úgy....
@verőce21: még csak szórakoztató sem tudsz lenni...,dedós,hazúg tutajász.
Eladott Ország
@verőce21: tegnap, 17:38; A csúti cigány és bandája nem hasonlít semmire, ők csak közönséges bűnözők és politikai prostituáltak bandája. A két időszakot meg ne mossuk össze!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.