A késelés tényét elismerte, de szerinte csak saját magát védte.

A kollégáját szíven szúró férfi szerint jogos önvédelem történt

Kilenc és fél év fegyházat kért az előkészületi ülésen az ügyész arra a férfira, aki 2018 szeptemberében szíven szúrta a kollégáját Csolnokon. Böröczky Kornélia, az emberöléssel vádolt férfi ügyvédje lapunknak azt mondta, hogy védence nem kötött alkut az ügyészséggel és továbbra is kitart amellett, hogy önvédelemből, s jogos védelmi helyzetben cselekedett, ezért a bíróság hamarosan tárgyalást tart az ügyben.

A későbbi áldozat és az elkövető régészeti feltáráson dolgoztak. G. Krisztián sérelmezte, hogy a fázó ismerőse magára vette a pulóverét, emiatt azt követelte, hogy vegyen neki egy ugyanilyen pulóvert vagy fizessen 26 ezer forintot. Az ominózus napon az ismerőse nem ment dolgozni, ebből G. Krisztián azt gondolta, hogy a férfi nem akarja megfizetni részére a pénzt. Az elkövető a munkavégzése során többször hangoztatta, hogy megüti a sértettet, illetve amennyiben nem kapja meg a pénzét, akkor megszúrja őt.

A munka után G. Krisztián találkozott ismerősével a csolnoki kocsma előtt, itt a férfi közölte, hogy a pulóver árát nem fogja kifizetni, amely után G. Krisztián szó nélkül leütötte. A támadót számon kérték, s távolabbra szorítottak az ismerősétől, miközben a férfi késsel a kezében kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a feléje közelítőket. A leütött férfi felállt a földről és az elkövető felé indult, aki a késsel nagy erővel szíven szúrta. A megkéselt férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Kiderült, hogy G. Krisztián a késelés előtt kábítószert fogyasztott. Az elkövető a helyszínről a rendőrök kiérkezését megelőzően annak ellenére távozott, hogy többen megpróbálták visszatartani. Később azonban az ügyvédje tanácsára bement a rendőrségre és feladta magát. G. Krisztián elismerte a szúrást, de azzal védekezett, hogy jogos védelmi helyzetben cselekedett.

Forrás: 24.hu

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.