A Forbes magazin 2020-ban is elkészítette a Legbefolyásosabb magyar nők összesen 50 fős listáját, Üzlet, Közélet, Kultúra és Média témákban rangsoroltuk a vezetőket.

A húsz fős üzleti szekciót második éve vezeti Hegedüs Éva, a Gránit Bank többségi tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója. A második Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, majd Heiszler Gabriella, a Spar ügyvezető igazgatója következik. A listán érdekesség a hetedik helyet elért Mészáros Beatrix, új név, idén szerepel először. Ő Mészáros Lőrinc lánya, aki 2017-ben került az Opus Global Nyrt., a családi cégbirodalom legfontosabb vállalatának élére. Tizenkettedik Ungár Anna, Schmidt Mária lánya került fel, aki az apja által létrehozott Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. igazgatótanácsi elnöke és résztulajdonosa.

A közéleti kategóriát tavaly még Bártfai-Máger Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter vezette, aki idén csak a negyedik lett. Az első idén Novák Katalin családügyi államtitkár.

A második Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya, akit a Forbesnak többen úgy írtak le, mint „a turizmus- és divatszektor mögötti láthatatlan kéz.” A tízfős listán harmadik Varga Judit igazságügyi miniszter. Megemlítendő még a hatodik Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége, a hetedik Dobrev Klára (EP-képviselő, Gyurcsány Ferenc felesége), valamint a nyolcadik Tüttő Kata, MSZP-s főpolgármesterhelyettes.

A kulturális listát három évig a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatójaként Havas Ágnes, de idénre változott a lista. Kolosi Beáta, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója került az élre. A kulturális szegmensben új szereplő a listán a kilencedik helyre rangsorolt Mécs Mónika, aki producere volt a Testről és lélekről, az Oscar tízes listájáig jutott Akik maradtak és a Feleségem története című filmeknek is – írja a Forbes.

A médián belül idén is Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója lett az első. Mögötte Halkó Gabriella, a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója a második, a harmadik pedig D. Tóth Kriszta, a WMN alapító tulajdonosa.

Címlapkép: YouTube/eduline.hu

(forbes.hu)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Récsölnek saját erőnkből növesztettünk száz lábat... Novák meg most lett professzor...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@Clavigo: (11:39)...csak előrelátó voltál, meg fogja kapni azt a professzori kinevezést.
lampa laz
Akinek ilyen "befolyása" van mint ennek a két lénynek, az inkább keresse fel a nőgyógyászát.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy igazán lenyűgöző érv

Matolcsy-ék kikotyogták a lényeget

„Rekord év volt a háztartási hitelezésben a tavalyi: a bankok soha nem látott mértékű, 2300 milliárd forintnyi új kölcsönt helyeztek ki, így a lakossági hitelállomány nemzetközi szinten is kiemelkedő mértékben, 17 százalékkal bővült.” – állapították meg az illetékesek. Ami lássuk meg sok, sőt nagyon sok, s – ha nem is az unortodox – könyvek tanúsága szerint meglehetősen veszélyes is lehet.
Az MNB (Nagy Tamás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője) szerint azonban semmi ok az aggódásra, mert „Mindez egyértelműen a babaváró hitel tavaly júliusi megjelenésnek köszönhető”.
S ezzel semmi gond, mert „A babaváró hitelt eddig felvett ügyfelek a pénzügyileg tudatosabb, tehetősebb rétegből kerültek ki”!
Hogy is volt a devizásokkal? A „pénzügyileg tudatosabb, tehetősebb rétegek” milliókat kaszáltak a „megmentéseken”!!! =))
Clavigo
@lampa laz: :):) Javítottam magamat...:):) bekevertem Pölcnével... :):):
evacica
Milyen befolyásosságról beszélünk?! Hogy Ráhel, meg a Lőrinc lány Orbánnal megbeszélik, hogy a közpénzből mennyit tudnak kaszálni? Vagy éppen az aktuális kedvenc hogy mondja az Orbán által kiadott szöveget? Röhej! és szomorú!Egyéni teljesítmény 00

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.