Továbbra is hatalmas riadalmat vált ki Európa-szerte a koronavírus terjedése, Gianni Annoni mégis mindenkit óva int a pánikkeltéstől.

Az olasz étteremtulajdonosnak ráadásul a családja és számos barátja is Lombardia tartományban él, ahol egyre nagyobb területeket zárnak karanténba.

Gianni több mint 20 évvel ezelőtt a leginkább érintett Milánótól mindössze 40 kilométerre fekvő Gallarate városából jött Magyarországra, ám a szülei és az unokatestvérei még mindig ott élnek.

A szüleim még élnek, idősek, őket természetesen féltem, de azt gondolom, ez egy olyan vírus, amit a tudomány eddig is ismert, s ugyanolyan veszélyes, mint bármelyik másik influenza. Ettől a fajtától talán azért félünk jobban, mert Kínából terjedt Európába

– mondta a Blikknek Gianni, aki arról is beszámolt, hogy az unokatestvérei nem aggódnak a fertőzés miatt. Milánó környékén dolgoznak, egyikük ügyvéd, mindenki teszi tovább a dolgát bizonyos óvintézkedések betartása mellett.

Az unokatestvéremnek van két pici gyereke is, de azt mondja: „az élet megy tovább, majd intézkedünk, ha intézkedni kell”. A kormány erős fellépéssel reagált a vírus megjelenésére, ami kiváltott egyfajta pánikot. Az olaszok nagyon odafigyelnek egymásra, szolidaritást vállalnak, és rengeteg olyan lépést tesznek, ami segít megelőzni a vírus terjedését

– tette hozzá.

Címlapkép: Facebook/Gianni Annoni

(blikk)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.